HP Elitebook - BIOS geslo?

mlacar

Pripravnik
29. avg 2007
441
5
18
Pozdravljeni!

Kako resetirati oz. določiti novo geslo biosa. Baje odstanitev baterije ne pomaga.

Sam se probal po tem postopku:
Navodila

Na koncu mi javi tole:
C:\Program Files (x86)\Hewlett-Packard\SSM>biosconfigutility/newsetuppassword:"password"
BIOSCONFIG Version="2.1.0.6" Computername="*****-ELITBOOK" Date="2010/10/05" Time="10:43:46" UTC="2" >
WARNING msg="Attempt to change the password, but correct password not provided." />
Warning msg="BCU return value" real="10" translated="10" />
/BIOSCONFIG>

Kakšna ideja, kako rešiti tole zadevo? Lahko tudi po drugem postopku...

Hvala!

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
nevem sicer kako je pri hpju, ampak pri dellu poklices tja in ti povejo geslo.. seveda moras izkazat lastnistvo. tako da ce je tvoj, ni problem, ce je pa s kamiona..

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Ponavadi je na na nalepki ki je na pc ali notebooku geslo napisano iz serijske številke .Če je notebook ne odpiraj in ne dajaj ven baterije za 10 minut ,ampak kliči servis .Ti morajo povedati .Pojdi tja pa naj ti oni vpišejo geslo za bios .To imajo sedaj po novem,ker je bilo veliko problemov si so ljudje sami nastavljali bios.Je pa na auto bios vse nastavljeno.

mlacar

Pripravnik
29. avg 2007
441
5
18
Ok, hvala za odgovor, ampak verjetno se da geslo spremeniti, ker se mi nekako ne da nositi prenosnika na servis, ampak če ne gre drugače bom pač nesel.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Ven moraš vzeti baterijo - tisto malo na matični plošči.
Potegni si dol "Service and maintenance information" za tvoj laptop in poglej kako se zamenja ta baterija (reče se ji RTC battery). Pri tebi bo dovolj že to, da jo odklopiš in počakaš par minut (s tem boš resetiral BIOS).

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
HP je pod garancijo in se to ne dela .Lahko se naredi ampak garancija ne velja .Odnesi na servis je bolj zanesljivo.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Moj elitebook ima baterijo zraven RAMov, tako da s tem ne izgubim garancije...

mlacar

Pripravnik
29. avg 2007
441
5
18
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Ven moraš vzeti baterijo - tisto malo na matični plošči.
Potegni si dol "Service and maintenance information" za tvoj laptop in poglej kako se zamenja ta baterija (reče se ji RTC battery). Pri tebi bo dovolj že to, da jo odklopiš in počakaš par minut (s tem boš resetiral BIOS).

Kot sem rekel, bios se ni resetiral... Še vedno je nastavljeno geslo. Sumim pa da mi je sedaj še WIFI adapter onemogočilo v biosu.

mlacar

Pripravnik
29. avg 2007
441
5
18
Sedaj se klical na servis in so rekli, da potrebujejo 2-3 tedne da dobijo novo geslo (začasno) od hp-ja. Ampak zdj ko še wi-fi ne dela je to skoraj no-go
smile-1.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
To pa skoraj ne morem verjeti da se BIOS ob odstranitvi baterije ne resetira. Si počakal par minut in po potrebi stisnil tudi gumb za vklop (da se izpraznijo kondenzatorji)?
Če ja, potem je edina logična razlaga da je BIOS geslo že tovarniško nastavljeno.

Flashanje BIOSa si tudi že probal?

mlacar

Pripravnik
29. avg 2007
441
5
18
Prenosnik sem pustil odklopljen 10-15 minut, kondenzatorji prazni. Na servisu so potrdili, da zadeva z odstranitvijo baterije ne deluje že vsaj 6 let.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.703
772
113
Ja vedeti je treba, da je bilo ne dolgo nazaj odtujeno, kar lepo število notesnikov in očitno se da kakega onemogočiti, čez Bios update ! Pa pride na servis pa hopa cefizelj kje si ta kos dobil !!!

Morda je problem v tem, ker sam sem nadgradil v zadnjem letu vsaj 50 biosov na HP notesnikih, pa nikoli ni bilo kake take zahteve po geslu biosa.

jesen

Pripravnik
18. okt 2010
572
6
18
Problema nisem najbolje razumel in sicer:
- ne gre spremeniti oziroma določiti novo geslo
- bios je zaklenjen in bi ga želel odkleniti
Če je torej problem samo novo geslo postavit,bios pa je drugače odklenjen,potem je problem manjši,pustiš vse skupaj da nemoteno dela
Če pa si kupil nov prenosnik,ki ima zaklenjen bios in torej ni možen poseg lastniku v bios,geslo pa ni bilo priloženo,potem je tu nekaj narobe.
Glede odstranitve baterije pa bi sam poskusil tako,da bi odstranil baterijo biosa,baterijo prenosnika,odstranil kabel zunanjega napajanja,vse skupaj pa čez noč pustil tako,bi skoraj moralo delovati.

mlacar

Pripravnik
29. avg 2007
441
5
18
Potrebno je spemeniti oz. določiti novo geslo, ni zaklenjen.

Prenosnik je bil na servisu, ker je še v garanciji, kjer pa so ugotovili, da je možno zamenjati geslo oz. izbrisati geslo samo z zamenjavo plate?!