HP EliteBook 8740w - servis

maurice

Pripravnik
30. apr 2008
867
2
18
Zdravo!

Imam HP EliteBook 8740w. Meseca maja bo star dve leti.
Super sem zadovoljen z njim, ni da ni.
Razen tega, da je ventilator postal malce glasen. Ali je kje kakšen servis, da ga razdrejo, očistijo in namažejo s termalno pasto?
In seveda, da ga pripeljem, počakam in odpeljem, ne pa da čakam tri tedne. PRedvsem to je pomembno.
Hvala.

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.399
4.970
113
To ti naredi vsak servis, razen če je potrebno menjati ventilator, kar pa lahko traja kar nekaj časa da ga dobijo...

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Najprej ga spihaj, če nimmaš kompresorja si kupi tist "sprej". Moj je isto bil glasen, sem se že pripravljal da menjam vent, pol sem ga pa raje najprej odprl, tipkovnico stran, spihal prah in nazaj sestavil. Temperatura je padla skor za polovico, glasen pa sploh več ni, ne vem kdaj se je nazadnje na polno vrtel ventilator.

Če ne veš kako, maš na hp strani super navodila za vsak laptop in imaš vse narisano kako kaj razstaviš, skor ne moreš da kaj zajebeš. Najprej probaj spihat, termalno pasto še vseeno lahko menjaš če ne bi blo v redu.

tony

Guru
23. jul 2007
9.743
1.527
113
Če boš šel spihat ventilator s kompresorjem, pazi da boš pri tem ventilator blokiral npr. z izvijačem, da se ne bo prevrtel, ker bo potem stanje še slabše...

maurice

Pripravnik
30. apr 2008
867
2
18
Imam kompresor z zmogljivostjo 900 l/min
smile-1.gif

Ga čistim, vsakega pol leta, pa sem mislil, da to ni dovolj. No, ga v torek spiham, pa da vidim, če bo kej boljše.

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Kje pa iščeš servis? Verjetno ga ne boš vozil čez pol države. Pa kakšne imaš temperature?

maurice

Pripravnik
30. apr 2008
867
2
18
Sem iz okolice Trebnjega - ne bi ga rad vozil v Lj, oziroma če ne bo šlo drugače ...
Temperatura še ni kritična, samo če bom čakal, zna se vse skupej poslabšati.