How to on Mac

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
1. iskanje vseh datotek ustvarjenih na določen dan ali v obdobju na mrežnem disku (Japčkov iskalnik, ki je desno zgoraj v "explorer" oknu ne najde nič)

2. hitro iskanje po imenih (v windowsih najde če pritisnem črko)

3. kako mu naj dopovem, da se določene končnice (.psd, .flv...) odpirajo s točno določenimi programi? Kljukica pri remember NE pomaga.

4. shranjevanje v photoshopu na mrežni disk v 99% ko hočem shranit teži, da je fajl zaklenjen ali disk error in tako vedno shrani šele v drugem ali tretjem poskusu. Shranjevanje na lokalni disk dela normalno.

mrežni disk je mišljen server v službi ali sherana mapa na enem običnem pc-ju.

Pa še se bo kaj našlo
crazy1.gif

pozdrav.gif

roberto_x

Pripravnik
9. sep 2007
49
0
6
Katera verzija OS-a 10.5 ali 10.6?

3. Desni klik->Get Info->Open with-> Change All

roberto_x

Pripravnik
9. sep 2007
49
0
6
A imaš kljukico na Change all? Ker če imaš kljukico na Always open with to pomeni, da ti bo samo ta file odpiral s programom, ki si ga določil.

4. To se je tudi meni dogajalo, kadar sem shranjeval na NTFS disk. Po formatu na hfs+ ali FAT32 teh težav nisem imel več.

Nazadnje urejeno:

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.886
766
113
www.jernej.org
Za napredno iskanje uporabe find funkcijo v Finderju (CMD+F). Tam lahko dodajaš kriterije za datum, filename, filetype, ...

Če želiš s Finderjem iskati po mreži, moraš najprej v finderju odpreti ta mrežni disk, navigirati tja in tam pognati search.

Kako spremeniti default program za odpiranje datotek so ti pa že povedali (desni klik, get info, change all).

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
@roberto_x
tvoj prvi odgovor sem malo prehitro prebral in spregledal "get info". Sem tam popravil in vrjetno bo sedaj ok. Vsaj sedaj na parih primerih je bilo.

4. čudna so pota gospodova. Očitno je problem komunikacije med win in mac
frown-1.gif

@mikrohard
men ne najde nič.
tudi jaz sem probal pod Kind napisat Photoshop, pa ni nič našlo.

bokyto

Fizikalc
19. sep 2007
1.475
0
36
Ni med WIN IN MAC ampak problem je v SAMBI, ki je vgrajena v OSX je prastara verzija 2.0 se mi zdi v 10.6.x dan danes je že na voljo 3.x SAMBA če ne še novejš nevem kaj mučkajo z nadgradnjo menda v 10.6.3 da bo nov popravek bo delalo tak ko pri 10.5.8 vse.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
a za posodobitev sambe je potrebno cel OS zamenjat al se da kako posebej tole posodobit?

bokyto

Fizikalc
19. sep 2007
1.475
0
36
No dal bi se sam nevem kako je potem s kompatibilnostjo in varnostjo bolje je da čakamo skupaj na updajte od Jobsa original. To je res sranje z snowom in z predhodniki ono kar dela zjebejo da izboljšajo tisto kar itak sploh ni pomembno. Namreč z SNOW-om so sami križi po celem svetu vsaj kar se tiče USB power consuption in Networkinga, da ne omenjam gonilnikov za grafiko in podobno. Ampak kaj čmo čakamo, da se nas usmilijo in čakamo še naprej.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
aja, eh klinc, pol bomo pa čakal.
thnx!

še vedno čakam na odgovor za 1. in 2. vprašanje
wink-1.gif