Honda civic hybrid

john

Pripravnik
27. sep 2007
646
0
16
Gledam vse elektro vozila, pa se mi zdi cena zelo pretirana.

Ker sem videl da ljudje predelujejo priuse na plug in, me zanima če je kdo zasledil kaj podobnega za hondo civic hybrid, ki je poleg všečne oblike še dokaj ugodna.

LP

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
....ker?

Ce je zaradi IMA - se strinjam, osebno mi ni vsec. Znajo biti pa porabe precej nizke in ce primerjas razliko v ceni s Priusom, postane zadeva kar zanimiva - kot ja rekel john

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.749
829
113
Mislim da je problem kot je že iz imena razvidno - IMA - Integrated Motor Assist. Torej elektromotor samo pomaga bencinskemu in ne more delovati samostojno brez, da bi se vrtel tudi bencinski motor. To je sicer v zadnji generaciji v omejenem obsegu možno, z deactivacijo vseh štirih valjev. Je pa še en problem elektromotor je zgolj 15 kW in vprašanje kako prisiliti avto, da bo uporabljal zgolj baterijo. Drugače pa Google is your friend, nisem pa še zasledil da bi se tega kdo lotil.

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
John je dal specificne informaicije, in sicer kupuje rabljen avto. Civic hibrid ima ugodno ceno. Avto je neunicljiv, volan ima milimetrski odziv in zelo dobro lego na cesti. Poraba pri IMA sistemih ni tako dobra, kot pri Priusih, to je jhasno. Je pa dovolj dobra, da se za rabljen avto komot clovek odloci. Po spiritmonitorju je med 5.5-6.5 litri, medtem ko pri priusu med 4,8-6

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.749
829
113
Vprašl je zelo specifično, kako bi predelal Civic Hybrid v plug-in, torej mu dodati baterijo ki bi jo polnil na domači vtičnici.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Ne bo šlo pri Civicu. Ker IMA je bolj mišljena kot pomoč bencinskemu motorju, kot pa resen samostojni pogon na elektriko.
Drugače pa zna biti Civic Hibrid ugodna varijanta za nekoga, ki kupuje avtomatika, pa potem dobi avto z CVT avtomatiko in še relativno ugodno porabo obenem.