Zdravo, ali je potrebno imeti s sabo v avtu/na motorju original homologacijski kartonček? Je dovolj kopija? Ali ga sploh ni treba imeti? Hvala za odgovore.
Jaz sem v vse službene avte dala kopijo, originali so v pisarni. Za privat avto se pa itak sploh ne spomnim kje jo imam.Sepravi je lahko kopija?
Saj LPG in dodatne sedeže sem imela v mislih.SpidiGonzalez : Dovolj je kopija, pametno je, da imaš vsaj kopijo v primeru če je na avtu karkoli dodatno vgrajeno ali predelano. Včasih modri angel želi homologacijski kartonček že samo zaradi gum, če je pa vozilo predelano je pa dejansko obvezno imeti seboj. Sicer imajo vpogled v kartonček tudi oni ampak je lažje, če jim ga predložiš ob kontroli. Včasih ga zahtevajo tudi na tehničnem, kar skopiraj in ga daj v avto. Pa naj bo dober scan in barvno natisnjeno.
Peter Klepec : v prometno se vpisuje samo LPG, kljuke ne vpisujejo več.
Kolikor se spomnim na potrdilu o homologaciji piše, da ga moraš imeti pri sebi ob uporabi vozila.Med vožnjo homologacijske listine ne potrebuješ. Beri 16. člen Zakona o pravilih cestnega prometa.
(1) Voznik je dolžan imeti pri sebi listino, s katero dokaže, da sme voziti vozilo v cestnem prometu, veljavno prometno dovoljenje, listine o tovoru, dovoljenje za vožnjo v času prepovedi prometa, pri opravljanju prevoza skupine otrok pa tudi potrdilo o poklicnih vozniških izkušnjah.
Med vožnjo homologacijske listine ne potrebuješ. Beri 16. člen Zakona o pravilih cestnega prometa.
(1) Voznik je dolžan imeti pri sebi listino, s katero dokaže, da sme voziti vozilo v cestnem prometu, veljavno prometno dovoljenje, listine o tovoru, dovoljenje za vožnjo v času prepovedi prometa, pri opravljanju prevoza skupine otrok pa tudi potrdilo o poklicnih vozniških izkušnjah.
A ti prebrano povzroča preglavice? Česa ne razumeš?Se pravi kjerkoli.. amzs? Katerikoli?
Ja, lahko tudi na amzs. Preverjeno.Se pravi kjerkoli.. amzs? Katerikoli?