Homologacija - zaščitni lok

2. okt 2007
3.803
2.283
113
ima Suzuki Vitara letnik '99 na katerega je nameščen sprednji zaščitni lok (bullbar), za katerega nimam nobenih papirjev, prejšnji lastnik pa jih tudi več ne najde. Imel pa je zmontirano na avto skoraj od začetka nakupa.
Na tehničnem sem šel skozi, je pa mi tip dejal, da me lahko policaj j***.
Koliko je sploh kazen, če me polucaj ustavi? in začne težit Ker na cestah je ogromno terencev s "custom" sprednjimi loki, saj
terenec brez tega ni terenec.
grims-1.gif
.

Ali lahko sploh to homologiram?

Ima kdo kakšne izkušnje s tem.

Lp,

I

Izbrisan uporabnik 3287

Lahko in moraš. Kazen 500e + stroški izrednega teh. pregleda. Je odvisno od volje gospodov v modrem, ko te ustavijo.

lp

2. okt 2007
3.803
2.283
113
Ja, samo potem morajo pol terencev iz teh. pregled poslat.

Kakšen pa je postopek homologiranja, če ni papirjev dodelave.

Lp,

I

Izbrisan uporabnik 3287

Greš do kakega "predelovalca", mu daš 10-20 e in dobiš papirje. Potem pa na teh. pregled (strošek cca 30 e) in to je to.

lp

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
bojda policaji nič ne strašijo glede tega, oz. sploh ne gledajo. bolj bi bil problem, če bi prišlo do kake nesreče pomoje.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-381
113
pomoje tud ja.

men je na tehničnem tud reku da bo 500+ če bo kej narobe! no sam jest ga mam vseeno gor... Sam pri mojem je to fora, da si že z novim lahko tud ta gajtr gor dobu. Ampak takrat še ni bilo treba a testov in homo. Se pravi, da ga nimaš. In to je veljajo nekaj časa, zdej je pa mal bl strogo, in moreš homo met, al pa ne met gajtra...

2. okt 2007
3.803
2.283
113
sem pa nekje slišal, če je avto star 10+, da otem to gre lažje, če je že bilo na začetku gor.

bom pa še poklical na RTI, da vidim iz prve roke

Lp,

alesi0

Pripravnik
15. okt 2008
98
0
6
ksz
ce bos udelezen v nesreci in bo ta tvoj bullbar povzrocil kaksne telesne poskodbe.... si ga grdo nahebal.

2. okt 2007
3.803
2.283
113
sem danes klicaril na RTI. Vezali so me sem ter tja, in mi nič konkretnega povedali.
Na koncu mi tip reče, da je zakonodaja glede tega še nedorečena (v mislih imam avtomobil, kateri imajo to gor montirano, ko še homologacija ni bila potrebna).

Več informacij bi naj dobil do pnedeljka.

Podobne teme