Home network na televizijo

esko

Pripravnik
30. maj 2008
40
0
6
Imam LCD TV SONY KDL-W5820, ki omogoča tudi internetno povezavo za gledanje določenih widgetov oziroma vsebin. Z mrežnim kablom sem povazal na prosti port modema (T2-VDSL), a se v nastavitvah ne poveže in mi javi napako:
IP address reservet for LAN....Can only connect to devices inside LAN.....Please check whether the router`s DHCP server function is enabled for connecting to the internet.
Prosim za pomoč...

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
mogče je luknja na t2-jevi škatlci nastavljena na tv ali telefon. v njenih nastavitvah spremeni v lan oz. net oz. nekaj v tej smeri:)

esko

Pripravnik
30. maj 2008
40
0
6
Na vseh 3 luknjicah imam internet in tv......le tam kjer je telefon ne....

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.649
466
83
Tolmin
Citat:
Uporabnik esko pravi:
Imam LCD TV SONY KDL-W5820, ki omogoča tudi internetno povezavo za gledanje določenih widgetov oziroma vsebin. Z mrežnim kablom sem povazal na prosti port modema (T2-VDSL), a se v nastavitvah ne poveže in mi javi napako:
IP address reservet for LAN....Can only connect to devices inside LAN.....Please check whether the router`s DHCP server function is enabled for connecting to the internet.
Prosim za pomoč...

Mislim, da je TV nekako zaklenjen na IPje 192.168.x.x
wink-1.gif

Poznam vsaj dva, ki jima dela samo preko routerja
wink-1.gif

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Svašta. Dhcp na drugih ip-jih ne dela? Ali pa če ročno vpišeš nastavitve (ip, subnet, prehod)?