home cinema DLNA + Internet Radio

Primzi

Majstr
1. sep 2007
1.060
108
63
Kupujem home cinema , ampak rad bi da zna predvajat slike/muzko iz zunanjega diska na routerju ali racunalniku in da ima internet radio. Ali obstaja to v kombinaciji?

V cem je prednost 5.1 zvocnikov pred 2.1 ali soundbarom? Dnevna soba je dolga 8 in ozka 4.5 m, ampak je polovica dnevne sobe in polovica jedilnice?

Budzet (300 -600)

P
P

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Edino 5.1 (oz 7.1) ti da tisti pravi prostorski zvok. Velik minus so seveda kabli.

2.1 oz Soundbar (so precej dražji, vendar je tukaj v igri dizajn) ti pač ustvari navidezni suround in roko na srce veliko ljudi ne bo slišalo razlike med temi sisitemi pa raznimi "plastičnimi" 5.1

Kaj bi jaz vzel: receiver+komplet 5.1 (Ymaha RXV467+Infinity Primus) +WD multimedia predvajalnik.
Cca 600€. Bolje kakor bilo keri "plastični" kino do 1000€.

No pa de ne bluzim: ti je vseno DVD ali Blu-Ray (glede na to da iščeš DLNA) in katere znamke oz kateri model TV-ja imaš?

Pa ti kej več napišem.

PS: internetni radio žal ni na kinih v tem rangu, tut pri dražjih mislim da sploh ni modela.

Nazadnje urejeno:

Primzi

Majstr
1. sep 2007
1.060
108
63
Hvala za mnenje,

Nisem hud gledalec DVD-jev - 1 na dva meseca, pa se to takega ki ga je kosmatinec prinesel.
Glavni razlog nakupa je ker zvocniki v TV ju prevec hrescijo oz se zvok odbija (TV je v kotu - grobe stene in okna)
DLNA bi rabil da lahko direktno na TV pokazem slike in mi ni treaba racunalnika dol nosit in ga priklapljat na TV.
Glavni vir zvoka bi bili mp3 in pa internet radio oz navaden radio oz TV zvok?

Ali bom sploh slisal razliko?

Cena Yamahe je 300 EUR, in modela 367 pa 230 EUR. V cem je razlika?
Infinity zvocniki so ravno tako 300 EUR
Bluray oz DVD media player, ki bi podpiral DLNA me pride cca 150-200 EUR
Internet radio tudi 100 Eur.

Kot alternativo sem gledal Philips MCI900 (za 900 EUR) ki ima vse to (samo dva zvocnika) in UPnP namesto DLNA. V cem je razlika?

Tretja alternativa je plasticen DVD oz BluRay home cinema za 300 EUR, ki mi bo zdrzal 3-4 leta, ter ga potem zamenjam.

Ali lahko na Yamaho priklopim samo dva (stero zvocnika) od mojega bivsega Sonyja in pocakam na boljse case za neke profi zvocnike?

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Komplet RXV467+Infinity dobiš za 499,99€ .

Brez zajebancije, bo bolje igralo kot en hišni kino HTS9520 za jurčka.

Daš zraven multimedia player, ki bo bral vse (res vse)+evo so ti rekl da dela internetni radio čez
smirk-1.gif

Na hitro: RXV467 ima več moči po kanalu+podpira že taprave HD Audio dekoderje (TrueHD, DRS-HD itd). Se splača dat več.

Z lahkoto daš sam stereo zvočnike, pa čez čas nabaviš kaj drugega. K. sam pol spet, če daš en hud komplet, sede zravn receiver višje serije
grin1.gif

MCI900 je huda zadevca, gadget, vendar vsaj zame ni to to kar se tiče stero zvoka. Sploh pa ni za surround.

Pač je namen te zadeve je streaming. Preko WIFI oz DLNA. UPnP mislim da pomeni ko zadeva zazna tvoj WIFI (ko se prvič konektaš si zapomne) je takoj ready za uporabo.

Primzi

Majstr
1. sep 2007
1.060
108
63
Kje pa dobim komplet RXv + zvocnike?
Lahko tudi amazon ali kaj podobnega iz tujine?

kam naj razporedim zvoznike - v bistvu imam butasto razporeditev prostora. Tv je v kotu na stiku celostenskega okna in grobe stene v zelo dolgi sobi (okno po dolzini). ker bodo zvocniki predvsem za TV in radio ali obstaja kaka cenejsa alternativa?

Nazadnje urejeno:

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Big Bang jih ima, zvočnike dobijo v roku 7 dni na zalogo. Če si iz LJ skoči v BTC kjer ti bodo fantje priklopli zadevo pa lahko sprobaš.

Komot lahko nabaviš kakšen 2.1 kino, če bi rad cenejšo zadevo? Oz eventuelno res kakšen boljši mikro stolp z izhodom da na njega priklopiš TV??

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Raje Primuse so res boljši (les, večji volumen).

Taka Yamahica bi bila 469€ pri nas
smirk-1.gif

Primzi

Majstr
1. sep 2007
1.060
108
63
Yamahica 367 je prisla sama od sebe iz Schlussverkaufa -50% cez mejo za 115
Bluray LG BD 570 mi je kolega prinesel iz Amsterdama, kjer so imeli promocijo za 120, in ta player pozna DLNA in sem ga celo uspel spraviti do tega da streama internet radio, ki ga servira TVersity instaliran na racunalniku.

Sedaj si lahko privoscim malo boljse boxe. Prostosojece spredaj in na stojalih satelite zadaj.

Kaj mi svetujete?

P

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Težka za kaj resnega, ker bolj soliden SUB je takoj 200€.

Se pa vseeno kaj najde: Yamaha NS50+NSP60 (280€) +SUB YSTSW012 (90€) oz YSTSW030 (140€).

NS50

Mam pa kolega ki za cca 500€ prodaja tole:

mordauntshort

4 sateliti
1 central ht
1 woofer

Novo je bilo 2jurčka, pač model enostavno en rabi več (selitev v manjši flat). Pošl PM če rabiš kontakt..