Hoferjeva ''Kakovost iz Slovenije''

halo

Fizikalc
22. jul 2007
2.211
0
36
52
Ljubljana
Ne vem sicer kaj si vi predstavljate pod pojem kakovost iz sSlovenije?
Zdi se mi da so pod to oznako vsi izdelki ki so proizvedeni v SLO.
Ampak zgleda da ni čisto tako
rolleyes-1.gif

Če pogledamo spodnji fotografiji dobro vidimo, da je izdelek narejen v Avstriji.
Se pravi da je le mleko slovensko ki ga furajo v Avstrijo in ga tam nafilajo za slovenski Hofer ali pa zgolj za nateg.
Jaz sem bolj prepričan da gre za slednje
rolleyes-1.gif

SNC00395_resize.jpg

SNC00396_resize.jpg

mistique

Guru
16. jun 2009
14.112
1.890
113
Emona / Carnium
Polni Stainzer Milch z mlekom iz Slovenije? Mogoče je nekaj mleka iz Slo. Mogoče pa nič...Mene zanima ali je kvalitetno zaradi mleka ali polnjenja?
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.978
40
48
(sarkazem moud on)
Ce prav vidim, je to nekje na spodnjem delu avstrijske Stajerske. Kdo ve, mogoce pa se je Pahor uspel izpogajati za premik severne drzavne meje na stajerskem koncu na par km juzno od Gradca, da bodo lahko Avstrijci koncno brez slovenske manjsine ostali in da bodo lahko imeli nemsko manjsino v Sloveniji. Pa so se firme malo prenaglile, ko so ze pricele limati gor, da je to "slovensko", preden je bilo to javno obljavljeno.
wink-1.gif

(sarkasem moud off).

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Citat:
Uporabnik Commodore pravi:
(sarkazem moud on)
Ce prav vidim, je to nekje na spodnjem delu avstrijske Stajerske. Kdo ve, mogoce pa se je Pahor uspel izpogajati za premik severne drzavne meje na stajerskem koncu na par km juzno od Gradca, da bodo lahko Avstrijci koncno brez slovenske manjsine ostali in da bodo lahko imeli nemsko manjsino v Sloveniji. Pa so se firme malo prenaglile, ko so ze pricele limati gor, da je to "slovensko", preden je bilo to javno obljavljeno.
wink-1.gif

(sarkasem moud off).

Potem šele bi prestolničarji mrzili Štajerce, ker bi naenkrat Štajerska segala vse do Graza in naprej....

Dzexon

Pripravnik
3. sep 2007
946
0
16
Ni nateg, če si kupil v Sloveniji, je tudi iz Slovenije. Zato pa ne piše, katera faza je slovenska. Je pač samo distribucija, yebi ga.
evil.gif

Nazadnje urejeno:

B81

22. jul 2007
37.752
11.026
113
1. Produkt nalit v Slo, prepeljan tam pred LJ, prodan tu... ali
2. Produkt nalit v Slo, prepeljan v Avstrijo in prepeljan sem ali
3. Mleko prepeljano v Avstrijo in prepeljano sem.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.161
4.149
113
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Po moje nebi smeli tega napisat, tudi če je SLO mleko. Ker kefir so morali v A izdelat (oz. dat vret čez noč s kvasovkami).

Potem večina vin, whiskijev in ne vem še česa ni narejena v državi porekla! Namreč večina tekočin, ki se uvaža od daleč pride k nam v cisternah in se jih potem samo pretoči.

Tudi kefir lahko naredijo pri nas in ga v cisterni pošljejo v avstrijo kjer je obrat za polnjenje ... pač ima Hofer oz. kdorkoli že to dela boljše pogoje polnjenja tam.

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.609
3.974
113
Lapo piše gor da je AT (avstrijsko) mleko - elipsa desno spodaj je označba za sledljivost mleka.

B81

22. jul 2007
37.752
11.026
113
Od kje je geogr. poreklo, od tam je surovina, kjer pa je geogr. označba, tam pa je kraj predelave.

Mladinec

Fizikalc
11. jun 2009
316
26
28
Ptuj
To ne bo čisto držalo. Ovalni "žig" spodaj desno ni označba za sledljivost, ampak le registrska številka obrata pri (avstrijskem) VURSu pomeni pa v osnovi podobno kot tisto, kar piše pod rubriko Proizvajalec.

Sicer pa Hofer poznam iz strani dobaviteljev ... Glede na njihovo strogost in doslednost močno dvomim, da bi napisali gor Slovensko, če ne bi bili sigurni da prihaja iz Slovenije.