HOFER PC - alternativa?

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Zelo bi bil vesel, če debata ne zaide v prepiranje med zagovorniki Hoferja in nasprotniki kupovanja tehnične robe med špecerijo.

V Hoferju je na voljo tale računalnik za 549.- s kuponom:
hofer

Tukaj pa je nemški test tega računalnika, tudi z raznimi slikami o izmerjenih hitrostih, kapaciettah itd:
test

Sedaj pa vprašanje. Ali lahko kdo sestavi kaj podobnega (ali boljšega po njegovem mnenju) za približno isti denar? Kar na dan s konfiguracijo
grims-1.gif

Mene zanima predvsem multimedijski računalnik, kar precej fotk in posnetih filmčkov. Pa obvezno tudi osnovna obdelava HD posnetkov, posnetih z digitalnim fotoaparatom. Igric se tukaj ne bo igralo, če pa že, pa sigurno ne kakšne zahtevne streljačine (imam hčerke
cheer.gif
)

Kako je z dodajanjem kakšnih stvari v ta Hoferjev računalnik? Jaz bi dodal še firewire kartico (ker imam precej filmov posnetih z mini DV kamero), pa rad bi imel dva optična pogona, torej bi dodal še en DVD predvajalnik. Nekje na netu sem prebral, da se na Hoferjevih računalnikih ne da dostopati do biosa. Ali to drži?

KURKOFF

Pripravnik
8. avg 2007
401
0
16
Core i3-550M 3.2GHz,
5GB DDR3 ram,
1000GB 7200rpm SATA hdd,
DVD-+RW DL LS pogon,
NVIDIA Geforce G315 1GB,
CardReader,
mrežna,
High definition audio,
Windows 7 Home Premium!

500€

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
če boš veliko montiral, potem si namesti 64bitni operacijski sistem ter adobe premiere CS5 ali CS5.5. Ter nabavi grafično kartico ki podpira CUDA. Katere so to boš moral malo poguglat. Sam imam nvidia GTX 285. Pri montaži se pozna full, ker zna real time renderirad razne efekte in hd posnetke.

stariata

Pripravnik
12. jul 2010
55
1
8
Kar vzemi, za ta denar ne boš izbral nič boljšega, če ima tudi 3 letno garancijo je pa tudi v redu.

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
KSZ
Torej, cena je v redu pravite?
Kaj pa z dodajanjem firewirw kartice? Ker če tega ne morem dodat, potem sploh ne pride v poštev.

napaka

Pripravnik
5. maj 2009
63
5
8
Do pred kratkim sem bil zagovornik blagovne znamke Medion. Veliko programske opreme je zraven, cena je primerna, opremljenost je dobra ipd... Otrokoma sem nabavil vsakemu svojega prenosnika, tastu sem svetoval nabavo namiznega ter isto kolegu. Se pravi štirje računalniki, dva prenosnika in dva namizna. In koliko jih je crknilo v manj kot dveh letih? Vsi štirje!!!
Na sinovem prenosniku je šla grafična. To je sicer pogost problem z nVidiami serije 9xxxx tudi pri drugih znamkah. OK, uredili preko garancije.
Na tastovem namiznem je šla matična. Ne vem kaj točno, uredil je sam preko garancije.
Kolegov namizni, eden izmed prvih i3 v Sloveniji, se ni zbudil. V Hoferju so medtem prodali vse in mu ponudili servis ali denar. Vzel je denar.
Na hčerinem prenosniku je počil zaslon. No, te garancije mi niso priznali, saj "izhajajo iz krivde uporabnika". S tem se sicer ne strinjam in trdim, da je do poškodbe prišlo pri normalni uporabi zaradi premehkega materiala ohišja zaslona, a tukaj je kavelj 22, da mora prenosnik na pregled v Nemčijo. Kdo bo plačal prevoz in pregled, če mi reklamacije ne priznajo? In za ceno servisa raje kupim novega...

V glavnem, po mojih osebnih izkušnjah ti bo Hoferjev računalnik 100 % crknil prej kot v dveh letih, pri čemer imaš 66 % možnosti, da ti reklamacijo priznajo. Eden od štirih računalnikov pa ne bo deloval že iz trgovine. Še enkrat, to so osebne izkušnje, odloči se pa sam.
Oddelek za podporo kupcem pa je relativno učinkovit. Te tudi pokličejo nazaj.

napaka

Pripravnik
5. maj 2009
63
5
8
Aja, do Biosa sem na prenosnikih lahko dostopal. Na kolegovem ni bilo priložnosti, na tastovem pa ne si upam
smile-1.gif
.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Kolikor moja srednjesolska nemscina dopusca, sem dekodiral, da ima racunalnik samo dve prosti PCI-e rezi za razsiritve. Ce zares nima nobenega mesta za stare PCI kartice (vecina FW kartic je narejenih za PCI), bos potreboval tako kartico za FW funkcionalnost.

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Kolikor moja srednjesolska nemscina dopusca, sem dekodiral, da ima racunalnik samo dve prosti PCI-e rezi za razsiritve. Ce zares nima nobenega mesta za stare PCI kartice (vecina FW kartic je narejenih za PCI), bos potreboval tako kartico za FW funkcionalnost.

No, tukaj pa ne sledim več
smile-1.gif
Torej, če ima računalnik dve prosti PCI reži, bi načeloma lahko dal noter firewire kartico? Ali se PCI reže med seboj razlikujejo? Kam bi se pa priklopil dodatni DVD pogon?
Ne se smejat, ker računalnika še nisem razdiral in me nikoli niso te podrobnosti zanimale.

AndrejK

Fizikalc
7. sep 2007
1.279
3
38
SI
Nima "navadnih" PCI slotov, ampak samo PCI-expres. Dva sta prosta, pri čemer je spodnji preblizu ventilatorju grafične kartice in če ga uporabiš, zapreš odvod vročega zraka od grafične kartice.

@Radirko - si kar prav odkodiral
smile-1.gif

gr69

Guru
15. dec 2009
11.636
2.682
113
še v SLO - ampak komaj
Na hitro prevod iz testa. (Da mi se ne bo kdo obesil na slovnico - nisem niti popravljal).

Citat:
Die Aufrüst-Optionen des Medion Akoya P4385 D sind begrenzt: Die Hauptplatine bietet keine freien Speicherbänke mehr. Von den zwei 1x-PCI-Express-Steckplätzen lässt sich nur der obere wirklich nutzen, da der zweite direkt über dem Lüfter der Grafikkarte liegt. Würden Sie ihn mit einer Karte bestücken, käme es zwangsläufig zu einem Hitzestau.
Im Gehäuse ist ein 5,25-Zoll-Schacht für ein optisches Laufwerk sowie eine unbesetzte Stelle im 3,5-Zoll-Laufwerkskäfig frei. Allerdings sind von den vier SATA-Buchsen der Hauptplatine bereits durch DVD-Brenner, Festplatte und eSATA-Anschluss drei belegt. Sie können also nur noch ein SATA-Laufwerk nachrüsten. Zudem fehlt ein EIDE-Anschluss auf der Hauptplatine, so dass Sie auch keine älteren Laufwerke mit paralleler Schnittstellentechnik verwenden können.

Možnosti nadgradnje so omejene. Na matični plošči ni več prosti rež za RAM. Od dveh prostih PCI express rež se dejansko lahko uporabi le zgornja, saj spodnja leži neposredno nad hladilnikom grafične kartice, kar bi ob zasedbi te reže pripeljalo do zastajanja zraka in posledično do pregrevanja.
V ohišju je prosto 5,25 mesto za dodatni optični pogon, kakor tudi prosto 3,5 mesto za disk. Vendar so od 4 SATA priključkov že 3 zasedeni (DVD, disk in e-SATA). Tako lahko dodate le še en SATA pogon. In ker na matični plošči ni EIDE priključkov tudi ne morete dodati starejših pogonov s paralelni priklopom.

Po domače – za tvoje potrebe imaš ravno še potrebne priklope proste – samo potem je konec s kakršnikoli nadgrajevanjem.

smile-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
A to dejansko piše pri opisu pc-ja?
zmaga.gif

Ponavadi pri pc-jih piše samo koliko lukenj/priključkov imaš frej in se potem doma po glavi tolčeš, ko vidiš, da ti je grafična v napoto, da so kabli prekratki za dodatni disk....

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
A to dejansko piše pri opisu pc-ja?
zmaga.gif

Ponavadi pri pc-jih piše samo koliko lukenj/priključkov imaš frej in se potem doma po glavi tolčeš, ko vidiš, da ti je grafična v napoto, da so kabli prekratki za dodatni disk....

Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Na hitro prevod iz testa. (Da mi se ne bo kdo obesil na slovnico - nisem niti popravljal).

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Citat:
Uporabnik KURKOFF pravi:
Core i3-550M 3.2GHz,
5GB DDR3 ram,
1000GB 7200rpm SATA hdd,
DVD-+RW DL LS pogon,
NVIDIA Geforce G315 1GB,
CardReader,
mrežna,
High definition audio,
Windows 7 Home Premium!

500€

Pa je to čisto primerljivo? Procesor je pri Hoferju i5-2300, disk je pa velik 2TB.
Samo vprašam.