Hofer Maginon IPC-1A kamera vprašanje

guardy

Guru
3. avg 2007
8.484
1.050
113
Obišči stran
Ali je kdo zasledil kak WIDE angle lečo za tole kamerco? Ker nekako mi je 60 stopinj malo malo, 120 bi bil že topšit... Ali je ta kamera dimenzijsko enaka kateri foscamovi, da bi se dalo mogoče uporabit kako lečo od njih?

Še podvprašanje. Kakšen oz koliko mm velik priključek uporablja ta kamera, da bi si lahko kupil podaljšek napajalnega kabla?

Alioth

Pripravnik
8. avg 2007
469
7
18
Sem se igral z lečami na drugi kameri, pa ni uspelo. Lečo s siršim kotom bi moral spraviti bolj k senzorju (krajša goriščnica), pa fizično ni šlo. Pri eni, ki sem jo uspel fokusirati, pa je bil okoli črn rob, ker je bila leča premajhna. Po navoju pa je ustrezalo kar nekaj objektivov iz babysitter in lowcost videonadzornih kamer.

Na podvprašanje: tole poznaš? http://www.techtrade.si/product.asp?pf_id=8015007&dept_id=8015
Poceni in dober univerzalni PoE vmesnik.

cypena

Zelenc'
28. nov 2014
9
0
1
tudi jaz sem že malo brskal za kakšno širokokotno lečo in pri tem naletel na tako, kot jo je zgoraj guardy objavil v linku. Sicer res, da ni draga, me je pa zmotilo to, da je za 1/3 in 1/4 senzor, Hoferjeva Maginon IPC1a naj bi bila pa 1/5, kot piše v navodilih.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Ma te Hoferjeve ne nadgrajujte sem že sam probal, to je pač ravno toliko, da vidiš, da imaš vlomilce v hiši, ni pa ravno, da bi jih spoznal z slike
wink-1.gif
. To je pač toliko denarja in toliko muzike , za kaj več pa gre več denarja in več muzike .....

Za ta denar je zadeva nadpovprečno dobra in je odlično razmerje cena kvaliteta, za kaj več pa ......

Se pravi ne moreš kupiti fičeka in misliti, da se boš vozil ko z Ferarijem
smile-1.gif

B81

22. jul 2007
36.758
10.379
113
Imel sem dva Maginona od Hoferja in skup nista vredni toliko kot tale spodaj. Če kamera nima SD slota, je vse skup en qrc vredno, ker v tem primeru ne rabiš omrežja, ampak si kamera posname na kartico in potem vidiš, ko priklopiš v omrežje.

Druga pomembna stvar pa je izklop IR led diod. Z Maginonovo ne moreš snemat v temi skozi okno, ker se IR diode odbijajo v kamero in vidiš točno 0.

Torej 2 stvari: SD vhod in izklop IR.

Sem jo pozabil v slabem vremenu zunaj in drug dan je kapljalo od nje, sem jo odprl, posušil in še kar dela
smile-1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.082
4.060
113
Citat:
Uporabnik matofill pravi:
Ma te Hoferjeve ne nadgrajujte sem že sam probal, to je pač ravno toliko, da vidiš, da imaš vlomilce v hiši, ni pa ravno, da bi jih spoznal z slike
wink-1.gif
. To je pač toliko denarja in toliko muzike , za kaj več pa gre več denarja in več muzike .....

Za ta denar je zadeva nadpovprečno dobra in je odlično razmerje cena kvaliteta, za kaj več pa ......

Se pravi ne moreš kupiti fičeka in misliti, da se boš vozil ko z Ferarijem
smile-1.gif

Hoferjeve se čisto ok s tem da imajo še nekaj dodatnih funkcij (digitalni vhod in izhod) ki jih ostale low budget nimajo. To da ne moreš prepoznat vlomilca ni res, je pa res da ima Hoferjeva kamera manulani fokus obroček in za njega nikjer ne piše v navodilih. Tako da za ostro sliko moraš pač ročno (na)fokusirat in je slika jasna.

Vsaj prva generacija hoferjevih kamer je generični Foscam, 100% ker sem namestil FW in WEB vmesnik od foscoma ki ima nekatere funkcije več.

Te ta nove verzije ne vem kaj so, delajo pa slabše čeprav imajo na vidiez enake funkcije.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.082
4.060
113
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Imel sem dva Maginona od Hoferja in skup nista vredni toliko kot tale spodaj. Če kamera nima SD slota, je vse skup en qrc vredno, ker v tem primeru ne rabiš omrežja, ampak si kamera posname na kartico in potem vidiš, ko priklopiš v omrežje.

Druga pomembna stvar pa je izklop IR led diod. Z Maginonovo ne moreš snemat v temi skozi okno, ker se IR diode odbijajo v kamero in vidiš točno 0.

Torej 2 stvari: SD vhod in izklop IR.

Sem jo pozabil v slabem vremenu zunaj in drug dan je kapljalo od nje, sem jo odprl, posušil in še kar dela
smile-1.gif

<iframe width="420" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/UceVK5N6Wig" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Ne vem na prvi generaciji se da IR osvetlitev izkjučit, sicer pa še vedno lahko prelepiš IR diode ali pa odščipneš stran IR obrobček ki ima lasten foto senzor (obroček se napaja na 12V direktno).

Glede na to da je IP kamera ne vem zakaj bi rabil predpotono snemanje na SD kartico? Te tanove hoferjeve se kar avtomatično povežejo v oblak če želiš pa ti tam shranjuejo posnetke. Imaš pa tudi opcijo pošiljanja na e-mail in/ali ftp. SD kartico ob tem komot pogrešiš.

B81

22. jul 2007
36.758
10.379
113
Poglej.
Imaš kamero v pisarni ali doma, ko je hiša prazna.Tole lahko neseš tudi nekam, kjer net ne vleče, recimo na vrt ali v delavnico ali kaj podobnega. Maginonove ne moreš, ker je (pardon na izrazu), useless sh|t.

Tudi Wansview je Foscam. Zgleda da vse skupaj ena tovarna dela
smile-1.gif