HOFER in LIDL

BuDi

Guru
6. sep 2007
9.098
5.730
113
univerze (fdv, fov....) in mediji:
"Trgovine vse sledijo, tvoje navade, točno vejo kaj kupuješ, kaj ti je treba ponudit, kam je kaj treba postavit, to je znanost, ki jo poznajo v nulo, te multinacionalke se me hecajo."

naključni Miha na forumu:
"Hofer nima pojma, ena neumnost za drugo"

MrDaco

Guru
11. sep 2007
14.767
8.897
113
Očitno v Slovenistanu ne gredo znamke kaj prida v prodajo. Saj sem napisal, v AT pivo Stigl 0,33l po 0,69 eur. Pri nas:
1772355949453.png
.
Ma ja, res so doktorji znanosti, da nas uspejo tako nategovat.

darkstar66

Guru
1. apr 2013
1.280
830
113
Ne vem, zdi se mi da so pri nas sredi nekega experimenta. Bomo videli kako se bo obnesel. Jaz pač nekaj kupim predvsem če mi je všeč, ne pa za nekaj centov ceneje. Zdaj zapravim približno tretjino v primerjavi s prej, ostalo sem začel kupovati drugje.

valdo

Fizikalc
31. dec 2008
130
28
28
Hofer dviguje cene , jabolčni burek 1,19 -->1,42€ + ~20% ,
kruh brez kvasa ~20%
...
pa še verjetno vsemu drugemu ampak nisem pozoren na cene, ker ostalo ne kupujem
kako to gre z njihovim sloganom NIŽAMO CENE?

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

BuDi

Guru
6. sep 2007
9.098
5.730
113
Hofer dviguje cene , jabolčni burek 1,19 -->1,42€ + ~20% ,
kruh brez kvasa ~20%
...
pa še verjetno vsemu drugemu ampak nisem pozoren na cene, ker ostalo ne kupujem
kako to gre z njihovim sloganom NIŽAMO CENE?
Ker si pozabil, da je bil včasih kar 2,59
1,49 je bil prej nazadnje 2017.

image

Sicer je pa povišanje cen samo negativno nižanje.

kot politiki... "ne, ne bdp ne pada, smo v trendu negativne rasti".

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.484
2.080
113
Še meso si poglej.

Se mi zdi, da je Lidl zadnje čase precej bolj konkurenčen.
Še meso si poglej.

Se mi zdi, da je Lidl zadnje čase precej bolj konkurenčen.
Problem, ki ga jaz zadnje časa zaznavam pri Hofru je v tem, da dločeni (stalni) izdelki enostavno izginejo in jih nato XY časa in in nato se iznenenada spet pojavijo nazaj. A ker Hoher običjano nima alternative določenim izdelkom (ima eno zadevo), če tiste ni, nimaš kaj. In to mi je dojadilo ker se vse bolj pogosto dogaja, zato zadnje čase po večini zavijem raje k Lidlu.
Opaža, tudi da je na parkingu pred lidlom vedno več vozili kot pred Hofrom (sta eden zraven drugega in je primerjava na parkingu na dlani).

Glede te fore nižanja cen...prej so jih par let porivali na gor, da je postalo vse skupaj že smešno in so nekatere izdelke malo (!) spustili.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

darkstar66

Guru
1. apr 2013
1.280
830
113
izbira artiklov v Hofru je bistveno slabša kot prej. Zdi se mi da so tudi zmanjšali število polic, tako da se to ne opazi. Tudi kvaliteta določenih stvari je slabša. Spletna stran … napovejo izdelek in potem ni na voljo. prevečkrat. In ja, kupcev je vedno manj, sploh če imajo ljudje v kraju opcijo Lidl oz Eurospin. Nekako so se čisto izgubili. Bo zanimivo spremljati.

delavec44

Guru
17. dec 2012
4.220
2.953
113
To. Sedaj jih pa spet dvigujejo gor. Ne vem kaj so mislili doseči s temi "stalno" znižanimi cenami.