Hofer garancija

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Sem pred malo manj kot 3 leti kupil na eni otvoritvi hoferja v mb kupil tv z vgrajenim dvd pdjetja medion. Sedaj je prejšnji teden se pravi 14 dni pred iztekom garancije pač crknil! Seveda je bilo vse lepo shranjeno od računa navodil in garancijskega lista (verjetno ne rabim posebej pisat da je bil samo račun v solvenskem jeziku) na garancijskem listu lepo na veliko piše 36 monate. Danes me kličejo iz hoferja da mi bodo TV poslali nazaj ker garancija v SLO velja 24 monate? Kaj bo najbolje predati inšpekciji al se potrudit navezat stik in rešiti po mirni poti? Nikjer v nobenem dokumentu nikjer ni omenjeno 24 mesecev poleg tega vse v nemščini in nemško znam zelo dobro!

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.957
6.987
113
Pošiljati inšpektorje je najslabše, še posebaj, če je na drugi strani kak "trdonja".

Probaj se prvo zmeniti, idi oseno tja, z papirji in jim pokaži.

Potem pa odvetnik.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
saj papirje imajo se pravi garancijski list (kot vse drugo tut to v nemščini) in račun! Mi je poslovodja trgovine dal številko njihove centrale in naj govorim z reklamacijskim oddelkom če mi bo uspelo kaj rešit! Vem da je to ena trdnjava sam jaz se tut ne kar tako pustim če piše 36 mesecev (monate) bo pač to držalo jaz si nisem kaj zmislil tako pač je! Ne more mi zdaj rečt da je garancija 24 mesecev če ni!
bonk.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.957
6.987
113
Si jim zadevo poslal kot priporočeno, ker pazi, da ne bodo zavlačevali teh 14 dni. To, kar si ti osebno tam in pa prek telefona pogovori namreč niso ne vem kak dokaz.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
osebno sem predal TV v poslovalnici, kjer so mi vzeli račun in garancijsko izjavo, oni pa so mi izdali zapisnik za servis! Danes TV ja nisem dvignil ker sem jih klical na centralo ampak je bila ura že čez 3 in se mi centrala več ne javi tako da poizkušam jutri še če ne gre pa zadeva naprej!

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
To imam ker tista izjava ki sem jo dobil da je okvarjena stvar sprejeta v popravilo je podpisana datumsko zabeležena in zigosana s hoferjevim žigom!

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
verjetno je misija nemogoče ampak vseeno vprašam če ima kdo še letak od hoferjeve otvoritve hoferja na preradovičevi ulici kaj je tam gor pisalo kako dolgo velja garancija? Sem iskal stare kataloge na hoferjevi spletni strani pa ni nobenega samo aktualni!

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
348
83
Kras
www.mtl.si
Malce bodi previden. Velikokrat se namreč zgodi, da noter ostanejo original papirji (tudi z navedbo garancije), v Sloveniji pa samo nabijejo noter še listek v slovenščini z vsemi podatki (navodili in tudi garancijo). Tako da, če bodo oni sproducirali slovenski garancijski list s 24 meseci znaš imeti težavo. Če pa ne, jih pa prijavi še zaradi pomanjkanja slovenskih navodil.
evil.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
to lahko naredijo ampak jaz imam še vedno 36 mesečnega! Če imajo pa dva zraven pa naj se s kom drugim zmenijo! Zjutraj so me že klicali iz njihove garancijske službe in nekaj delajo sporočam kako bo!
Niti ni bilo slo navodil zraven sam nisem kompliciral ker pač znam nemško in ni bil nobeden problem

Nazadnje urejeno:

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Tisti 36 mesečni je samo kos papirja, če ni v celoti izpolnjen. Sicer ne vem kaj si vse dobil v škatli, ampak po zakonu bi moral dobiti navodila v SLOVENSKEM jeziku in IZPOLNJEN GARANCIJSKI LIST V SLOVENSKEM JEZIKU. Če tega dvojega nisi dobil, je to pošten prekršek s strani prodajalca. Je pa tudi nekaj malomarnosti s tvoje strani, da nisi že takoj ukrepal, da bi pridobil ustrezne dokumente.

Čisto hipotetično: oni lahko sedaj rečejo, da so bila navodila in garancija v škatli. In če je ti nimaš, to pač ni njihov problem. Imaš pač račun, ki pa NE NADOMEŠČA GARANCIJSKEGA LISTA.

Vseeno upam, da se boste uspeli kaj zmeniti.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.957
6.987
113
Res je tako, kot si napisal, a večina trgovcem - predvsem solatnih - se s tem kaj preveč ne ukvarja. In tudi sedaj ukrepanje zaradi slabe dokumentacije verjetno ni na mestu in ne bo državo vode - to bi se moralo urejevati takoj.

kakush

Pripravnik
11. sep 2007
62
0
6
Morda pomaga ce se 1x poklices in reces da se bos v negativnem primeru obrnil direktno na gospo Brkan.
Jaz se jim vrnil trdi disk (bil je moja napaka) pa so me nekaj cudno gledali, ko pa sem omenil da mi je tako narocila ga. Brkan so mi po hitrem postopku vrnili celotno kupnino
smile-1.gif

P.S. Gospo Brkan poznam osebno in je ena "taglavnih" pri Hoferju v SLO.

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Saj, ravno tako sem zgoraj napisal. Urediti bi moral TAKOJ, sedaj je pa vse skupaj dobra volja prodajalca oz. njegovih poslovnih običajev.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
jaz sem TV kupil ker je bil poceni in je bil v hiši kot 3 televizor. V škatli so bila nemška navdila in nemški garancijski list saj je od medion firme ga nisem kje skeniral. To da so v prekršku tut sami vedo sem bil pri inšpektorju sem mu povedal vse pa je rekel če se ne bomo kaj zmenilo bo šel on v akcijo ker tudi če se najde še en slovenski garancijski list ga zanima od kod dva za eno stvar in to različna. Pa še nekaj na garancijskem listu piše datum proizvodnje TV ja . Tv se je prodal 5 dni po tistem ko je bil narejen tak da kaj posebnega tu niso mogli delat po moje! No vsekakor poročam kak se bo stvar razpletla sedaj sem jim moral po faksu poslat moj garancijski list!

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
ravno kar sem sprejel po telefonu prejel opravičilo podjetja Hofer, ker so naredili napako in pozabili zraven televizorja dati slovenska navodila in slovenski garancijski list, TV gre nazaj na servis, ko bo poravljen me obvestijo!
cheer.gif
Morem rečt da rešeno bolj korektno kot pa sem mislil so me malo presenetili sem pričakoval večji odpor. Šola za prihodnje: Ko kupim stvar če ni slovenski navodil in garancijskega lista takoj vrnem!

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.957
6.987
113
Garancijski list moraš prejet ob nakupu in mora biti gor žid in podpis prodajalca. Razen če je omenjeno da se zraven garancijskega lista da račun, kateri bi naj nadomestil te podatke.

Mogoča pa hofer bere alter so se ustrašili
wink-1.gif

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
ksz..

tudi sam sem nesel nekaj nazaj v Hofer in priznam, da so me s prijaznostjo in hitro rešitvijo problema prav presenetili. Dandanes je kaj takega res redko.

Hofer
zmaga.gif