Hladilnik vode Opel Omega

woofer

Pripravnik
25. avg 2007
103
0
16
Pozdrav
Zanima me a se da kako popraviti hladilnik vode, začel mi je namreč puščati na šivu plastike
crazy1.gif
sicer pušča zelo drobno in močneje pri povečanem številu obratov....samo mislim da treba zaadevo sanirati, ker bo puščanje močnejše... zanima me tudi če ma kdo EPC, koliko gre hladilne tekočine v motor y22xe...hvala

tony

Guru
23. jul 2007
9.740
1.526
113
Če pušča na spoju kovinskega inplastičnega dela, popravilo ni mogoče. Rabiš nov hladilnik.

woofer

Pripravnik
25. avg 2007
103
0
16
Ne , saj to je zanimivo...pušča čisto na sedini plastike, ne na spoju, je pa tam tak rob plastike, ne vem kak naj povem , kot da sta dva dela plastike skupaj zavarjena in se pač vidi tam šiv..... je pa to na sredi plastike, nena spoju , kjer pride plastika na kovino .... eh, saj pozneje grem gledat v trgovino, koliko stane nov in če je kak ponaredek za dobiti ....

lp

woofer

Pripravnik
25. avg 2007
103
0
16
Uf, sem klical za hladilnik za vodo...225 € za novega ?!?!?! Kaj si te ja nor..... Sicer sem preko spletne trgovine našel cenejšo verzijo, samo mi nihče ne dvigne telefona sedaj popoldan, da vprašam če tip paše ali ne .....

Sedaj pa bom res probal zadevo popraviti oz. sanirati z nekio zadevo za varjenje plastike... je čisto dostopno in ni treba nič preveč šraufat....

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
sicer bi slika več povedala (vsaj za predstavo)..pa vseeno...daj malo poeksperimentiraj....

skoči kupit (merkur vem da jo ima) 'reperaturno maso' (ne vem točnega imena)....zadeva je kot plastelin, premera 2 cm, dolga 6-7 cm, so pa dve masi (ena ovita nad drugo) ki ju odrežeš, kolikor rabiš, zmučkaš med samo in dobiš ven gnetljivo snov (podobno plastelinu), ki jo pritisneš na del ki je počil, pušča, itd...
Pa poskusi na delu kjer pušča to napopat gor (najbolje da posksusiš narediti kar obroč iz tega).
Cenovno je nekje 4 do 5 EUR.

Pa sporoči kako se bo obneslo.

(s to zadevo sem si na prejšnjem avtu poštimal ekpanzijsko posodo, ker mi je počilo na spoju med posodo in lulekom, nakaterag jeprišla cev....pa je držalo par let oz. ko sem avto prodal naprej je še vedno delovalo..sodelavec ima s tem poflikano cisterno za olje
grin1.gif
).

woofer

Pripravnik
25. avg 2007
103
0
16
Ja saj v tej smeri sem razmišljal, ker kot sem napisal je to na čisto dostopnem delu, plastika je ravna, mislim da bo problem samo rastezanje ( krčenje ) .... Kot si napisal, cenovno ne stane dosti, pa probam vseeno lahko kako se bo zadeva obnesla....
hvala za info

JustOne

Pripravnik
20. avg 2007
435
24
18
Gorenjska
preveri še Avtohiša K (Bosch servis Kruno) Brežice za ceno. Ima precejšnjo izbiro in solidne cene. Sam sem dal za hladilnik klime 129 EUR z dostavo, za Vectro B.

woofer

Pripravnik
25. avg 2007
103
0
16
Citat:
Uporabnik JustOne pravi:
preveri še Avtohiša K (Bosch servis Kruno) Brežice za ceno. Ima precejšnjo izbiro in solidne cene. Sam sem dal za hladilnik klime 129 EUR z dostavo, za Vectro B.

aha, sem našel tam za ceno 129 € ....... sem bil pa danes v Merkurju in so mi dali neko zadevo kao kit za vse, ki je obstojen do 120 stopinj in prenese tudi pritiske... sicer sem zadevo že nanesel gor in avto konkretno segrel, se peljal par kilometrov in zaenkrat ni še nič puščalo .....

ker avtohišo Kruno mam še vedno rezervirano kot zadnjo rešitev...sem klical, sicer je cena 129 € za kopijo, pa vseeno...bomo videli, če to ne bo držalo, bom naročil od tam
lp

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
tezko da bo drzalo zaradi temperaturnih raztezkov in pritiska . Jaz sem enkrat tudi probal pa ni bilo prevec dobro, malo je se vedno puscalo.
Pri cisterni za kurilno pa cist mozno da drzi

woofer

Pripravnik
25. avg 2007
103
0
16
Citat:
Uporabnik mac77 pravi:
tezko da bo drzalo zaradi temperaturnih raztezkov in pritiska . Jaz sem enkrat tudi probal pa ni bilo prevec dobro, malo je se vedno puscalo.
Pri cisterni za kurilno pa cist mozno da drzi

saj tudi jaz pretirano ne pričakujem da bo zadeva držala...ampak probal sem, bomo videli, kot sem rekel, še vedno mi ostane nakup novega
smile-1.gif

lp

shift

Guru
20. jul 2007
9.928
2.341
113
za šankom
a gre za novo al za staro omego.če ne drugega kupi vsaj rabljeno zadevo ker z tsimu plastelinom bi se vsaj jaz z slabim občutkom podal na kako resnejšo pot

woofer

Pripravnik
25. avg 2007
103
0
16
Citat:
Uporabnik shift pravi:
a gre za novo al za staro omego.če ne drugega kupi vsaj rabljeno zadevo ker z tsimu plastelinom bi se vsaj jaz z slabim občutkom podal na kako resnejšo pot

Gre za Omego C ali Omego B facelift, letnik '00 ..... sicer kot sem rekel, probal bom na krajših relacijah, pa bomo videli, čeprav se vsebolj nagibam k nabavi novega, ker študiram točno to, kar si rekel ... samo moram ti reči, da pakljub vsemu da je to bil plastelin, zadeva deluje zelo kompaktno in se je precej dobro prijelana plastiko.....
skratka, bom porpčal kako se bo obneslo ...

Nazadnje urejeno:

maggio

Fizikalc
19. avg 2007
1.704
1
38
Lj-bežigrad
pri moji bivši omegi je tudi hladilnik puščal in sicer spredaj desno nad tadebelo vhodno cevjo in se ni dalo nič narest samo menjat.

novega sem nabavil V A NET bil je pa cca.215eur (3 leta nazaj)

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Pri meni je ta reč na ekspanzijski posodi držala nekaj let (pa je tudi nekajpritiska predvsem pa temp. razlike)....tako da se bojim da boš dolgo časa čakal da poči oz. spusti
grin1.gif