hladilnik ne tesni ....

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.777
221
63
gre za gorenjev hladilnik star cca 5 let. vrata na dveh robovih ne tesnijo. guma se ne usede na rob in med hladilnikom in vrati zazija 2-3 mm velika reza. vrata so bila v garanciji ze 2x zamenjana a ni bilo nic boljse. sedaj je hladilnik ze zdavnaj izven garancije.

ima kdo kaksno resitev za moj problem? se da zadevo kako napihnit, obdelat, da se bo guma toliko napihnila, da bo zadeva tesnila?

slikce ....

http://imperij.net/tmp/gorenje1.jpg
http://imperij.net/tmp/gorenje2.jpg

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.777
221
63
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Kupiš druge gume in jih menjaš ?

baje je guma zapresana na vrata in se ne da samostojno zamenjat. je treba menjat celotna vrata. to je informacija iz gorenja ...

masevc

Guru
2. sep 2007
3.519
894
113
če imaš na vratih omega utor, potem se lahko menja....

v tem primeru boš lahko tudi obstoječo bp ven dobil

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.777
221
63
Citat:
Uporabnik masevc pravi:
če imaš na vratih omega utor, potem se lahko menja....

v tem primeru boš lahko tudi obstoječo bp ven dobil

definiraj omega utor ....

masevc

Guru
2. sep 2007
3.519
894
113
oblika kot omega (Ω) črka

samo v tem primeru boš lahko tesnilo odstranil tudi brez problema z roko

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.215
1.386
113
Na servisnih spletnih straneh od Gorenja si pogledal tvoj model hladilnika če ima slučajno posebej tole tesnilno gumo ?

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
skoči v trgovino po tesnilne gume, ki se uporabljajo za tesnenje oken (ne peno ampak prav gumo)..ter jo nalepi na delu kjer odstopa na stran hladilnika (pa najbolje da daš kar dve drugo ob drugo da prideš čez celotno debelino naleganja tesnilne gume).

Pa bo problem rešen.

Fritz13

Zelenc'
21. sep 2007
16
0
1
Zakaj pa ne pokličeš na Gorenje servis in vprašaš kolk stane če ti to popravijo?
Po mojem ni treba glih vrat zamenjat če ti ne tesni, tak da mi je čudn da so ti to rekl. Če pa že, pa vprašaj za ceno. Po moje tud ne more bit tak drago.
Sporoči, kako si rešil ta problem.

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.777
221
63
Citat:
Uporabnik Fritz13 pravi:
Zakaj pa ne pokličeš na Gorenje servis in vprašaš kolk stane če ti to popravijo?
Po mojem ni treba glih vrat zamenjat če ti ne tesni, tak da mi je čudn da so ti to rekl. Če pa že, pa vprašaj za ceno. Po moje tud ne more bit tak drago.
Sporoči, kako si rešil ta problem.

servis gorenje je po telefonu precej tezko dobit. ali je zasedeno ali pa nihce ne dvigne ....
10.gif

tesnilo posebej se na servisu ne da dobit. samo kompletna vrata. cena okoli 55 eur. garancije ni. ce hocem dobit garancijo, mora vrata zamenjati pooblascen serviser ( dobim 6 mesecev garancije ) in potem je cena vrat nizja za cca 15% dodati pa moram se stroske serviserja. koliko je to se ne vem. ker imajo zaseden telefon vecino casa .....
grin1.gif

glede na to, da so bila vrata ze prej 2x menjana v garanciji hladilnika mocno dvomim, da bodo ta nova vrata resila problem za dolgo casa. tako da ce ne dobim kaksen home made nasvet, kako pripravit tesnilo do tega , da naleze na hladilnik, bom najbrz menjal hladilnik. in proizvajalca.

so mi pa na prodaji rezervnih delov nekaj govorili o tem, da naj bi bil v tesnilu nek magnet, ki potegne zadevo na svoje mesto. nekaj v tem smislu. ocitno jaz tega magneta v hladilniku nimam ....

zdravnik

Pripravnik
11. avg 2007
935
0
16
MB
mi lahko napises natančen model hladilnika...

sam imam enak problem, je bilo že na servisu, kao so menjali celotna vrata, ampak čez nekaj časa se ponovno pojavi...

pa če ima še kdo enak problem, me naj kontaktira,....ker mam občutek, da je šlo pri tej gumi za napako komplet serije!

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.777
221
63
Citat:
Uporabnik zdravnik pravi:
mi lahko napises natančen model hladilnika...

sam imam enak problem, je bilo že na servisu, kao so menjali celotna vrata, ampak čez nekaj časa se ponovno pojavi...

pa če ima še kdo enak problem, me naj kontaktira,....ker mam občutek, da je šlo pri tej gumi za napako komplet serije!

tip HZOS 3361
model k33/2MLB
art 645152

masevc

Guru
2. sep 2007
3.519
894
113
lahko da se vrata "povesijo", kar je včasih problem večjih vrat hladilnikov. Mogoče lahko kaj rešiš tudi s "podlaganjem" tečajev vrat

kar pa se tiče servisa, pa pokliči v Velenje in zagalami. Odziv bo sigurno pozitiven

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.771
5.917
113
To ne more biti zaradi povešenih vrat.
Malo me je pa začelo skrbeti, ker sem tudi jaz pred kratkim kupil podoben (RK6337E) model hladilnika. Definitivno gre za slabo gumo, ker po slikah se vidi da se guma enostavno več ne raztegne.

Nazadnje urejeno:

IAmLost

Pripravnik
3. sep 2007
87
0
6
Jaz sem lansko leto imel isti problem pri zamrzovalni skrinji. Gorenje ima dve varianti- ali se da menjati samo tesnilo ali pa moraš zamenjati vrata. Jaz sem moral zamenjati vrata, cena niti ni bila pretirana, menjeava sama je pa 1 minuto, da sprostiš zatič- serviserja ne rabiš. Sem šel pa osebno s tipom skrinje v servis, kjer sem dvignil vrata.