Hladilnik bo kmalu crknil? Katerega novega?

Primzi

Majstr
1. sep 2007
1.100
119
63
Liebherr KB 3660-23 je star 13 let in kompresor je začel zelo glasni delat. Včasih tudi ful hladi na 3 stopinje, včasih pa na 7 (nastavljenih je 5).

Domnevam, da bi crknil.

Ali je morda kaj drugega?

Kateri model sedaj priporočate v tej velikost?

• Všeč mi je
Reactions: MieleFan

jezek

Guru
24. jul 2008
5.885
2.631
113
Sicer je majhna moznost, ampak najprej ga odtajaj do konca (24ur). Libheri se radi zaciklajo ce se okujejo v led, in se ne morejo sami stalit. Meni je po tem delal se 2 leti, pred kratkim pa sem ga zamenjal za novega libhera

matofill

Guru
18. sep 2008
3.756
800
113
Težava je samo plin, dopolnite in bo za naslednjih 10 let! Imam sam 23 let starega liebherja z 5 slojnimi cevmi za plin, tam pa to ni treba vi imate pa verjetno samo 2 slojne cevi.

• Všeč mi je
Reactions: sixpower

jezek

Guru
24. jul 2008
5.885
2.631
113
Kako lahko manko plina povzroci da frizer dela v nulo, hladilni pa ne sploh? Pri enem kompresorju z enim tokokrogom?

sousis

Guru
16. nov 2019
1.870
1.276
113
Lahko odsvetujem Gorenje - no, tisti 30 let star od Gorenja še vedno dela na vikendu, tanov 160 višine crkuje po 2 letih. Kupili smo ga samo zaradi prostorske omejitve, drugače bi bila kakšna druga znamka.

• Všeč mi je
Reactions: visek_izobrazbe

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
10.384
4.895
113
Nam Hisense dobro dela cca pol leta, kar še ni nič, ampak se mi zdi, da OT bolj na Libija cika, čeprav jez 13 let starega pa da crkne, nikoli več ne vzamem isto firmo!

• Všeč mi je
Reactions: Pepe

_Freak_

Pripravnik
30. jun 2025
41
18
8
Da si sposdim temo. Tašča bi mogla menjati hladilnik. Pogoj je, da je zamrzovalnik spodaj in višina max 165cm širina max 60cm.
Zamrzovalnik je lahko manjši ker ima posebej še skrinjo. Cena do 800€. Barva ni pomembna.
Gledal sem že nekaj ampak jih ni veliko takih dimenzij. Našel sem te tri varjante s tem da Gorenje odpade. Bolj se nagibam na LIEBHERR.
Pozna še kdo kakšnega podobnih dimenzij?

Yogi

Guru
1. sep 2007
5.034
1.468
113
Je kdo v zadnjem času klical Liebherr servis? Sem urejal zaradi službe, na noben način ne duha, ne sluha... V klicnem centru se je potem sicer javil, zadevo posredoval naprej, potem pa tišina...

Primzi ali zato kupuješ novega in ga ne popraviš?

• Všeč mi je
Reactions: MieleFan
Da si sposdim temo. Tašča bi mogla menjati hladilnik. Pogoj je, da je zamrzovalnik spodaj in višina max 165cm širina max 60cm.
Zamrzovalnik je lahko manjši ker ima posebej še skrinjo. Cena do 800€. Barva ni pomembna.
Gledal sem že nekaj ampak jih ni veliko takih dimenzij. Našel sem te tri varjante s tem da Gorenje odpade. Bolj se nagibam na LIEBHERR.
Pozna še kdo kakšnega podobnih dimenzij?

poišči na pletu libijev centralni katalog frižiderjev ker pri nas je kar pač je, preveri kteri ri dimenzisjk pašejo in preveri na liebherr.si kolk stanejo in kako je z dobavo. Na tak način smo mi kakih 10 let nazaj nabavli njihovo zamrzovalno skrinjo

mi mamo kar se tiče hladilnozamrzovalne tehnike vse od libija in nema problema

lahk pa kak uč vržeš še na bekota (tu boš še mel še največ opcij), kak electrolux, haier, hisense morda, če si blizu ita meje maš razne čungalunga zadeve ala daya, sekom itd

• Všeč mi je
Reactions: _Freak_

MieleFan

Majstr
7. sep 2014
1.142
128
63
Je kdo v zadnjem času klical Liebherr servis? Sem urejal zaradi službe, na noben način ne duha, ne sluha... V klicnem centru se je potem sicer javil, zadevo posredoval naprej, potem pa tišina...

Primzi ali zato kupuješ novega in ga ne popraviš?
Sem tudi slišal za njihov servis.Da je katastrofa.Da ni odziva,oz se javijo enkrat pač ko se spomnijo...
To me odbija,da bi kupil njihovo znamko.Ker nočem dobit sivih las glede servisa,v slučaju da crkne.
Imam Boscha side by side že 13 let.Laufa brez problema.Ko crkne,bom uzel samo Miele :zmaga: :zmaga: :zmaga:
Je pošlihtan servis.Takoj se odzovejo,v max 3 dneh pridejo.Če slučajno ne uspejo.Pokličejo,se opravičijo in se dogovorimo za nasledni dan.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.756
800
113
Kako lahko manko plina povzroci da frizer dela v nulo, hladilni pa ne sploh? Pri enem kompresorju z enim tokokrogom?
Tudi klima v avtu ko je manj plina freza meče sneg ven, potem pa neha....

Načeloma to dela tako, frezer hladi, za gor v hladilnik je pa ventilator in ta regulira vse. Če vzadaj kanal zamrzne ne dela več nič, zato najprej podklopi za par ur , posuši zadaj kanal, raztopi led v kanalu z fenom .........

corsol

Guru
11. mar 2010
4.002
1.483
113
Težava je samo plin, dopolnite in bo za naslednjih 10 let! Imam sam 23 let starega liebherja z 5 slojnimi cevmi za plin, tam pa to ni treba vi imate pa verjetno samo 2 slojne cevi.
Ce ni zaledenel (prejšnji predlogi tajanja), potem je lahko plin ja , če je sreča bo dofilanje/menjava pomagala za še nekaj let del9vanja, ni pa to 100%, prav tako je verjetno da bo delalo,....samo teden,2, 3.....potem pa spet isto.
Kdor lahko to storitev dobi "poceni"jo velja sprobat,.....sicer lahko experimentiranje postane drago in je bolje nov hladilnik nabavit.

• Všeč mi je
Reactions: visek_izobrazbe