hladilna tekocina (nujno)

bozo_13

Pripravnik
11. jul 2010
201
0
16
opazil sem, da sem mel v motorju zelo malo (dosti pod min) hladilne tekocine. to mi nekako ni jasno, ker je je bilo par tednov nazaj se dosti. je mozno, da jo je masina zrla? kaj to pomeni?
crazy1.gif

odgovore pls asap

bansh28

Fizikalc
24. sep 2009
2.390
2
36
ORGINAL tm
odšraufaj čep od olja pa boš videl ! Če je smetana gor potem .... generalka
Če je ni dolij hladilno in vozi !

bozo_13

Pripravnik
11. jul 2010
201
0
16
je smetana ja.
kuk stane taka generalna? kaj je treba menjat?
crazy1.gif

menjat tesnilo? kuk cajta lohk motor zdrzi? (avta ne bom vec mel cez pol leta, to se je pojavilo glihkar)

bansh28

Fizikalc
24. sep 2009
2.390
2
36
ORGINAL tm
potem čimprej na servis !!! Nič se kej preveč ne vozi okrog (lahko narediš še večjo škodo)
Moreš zamenjat dihtngo na glavi, potem je treba še glavo brusit, menjat oljni filter in olje. Kr zračunaj si .... pod 600€ boš teško prišel. Kateri avto sploh imaš to ?

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.534
71
48
Kranj
Če ni avto kej posebnega bo pri lokalcu veliko ceneje. Pač novo olje, hladilna, tesnilo , filter pa malo šraufanja.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
najprej poglej če slučajno pušča tekočina..torej da je mokro po tleh oz. motor od zunaj. Če je...še ni take panike.
Če je voda izginila pa vse suho..je šlo tesnilo...tukaj pa raje ne prakticiraj vožnje.

maggio

Fizikalc
19. avg 2007
1.704
1
38
Lj-bežigrad
drgač pa ni tko hitr sodit, ker je lahko tudi kondenz kriv za zenf na pokrovčku, posebej v takem vremenu

pel raj kakemu mehaniku (za ziher) pa ne slutit kaj so ti drugi rekl, ker pol bo ziher dihtungo menjal.
-drgač pa probaš tud tko da odpreš ekspanzijsko posodo zalaufaš motor in čakaš da se segreje pol pa gledaš v expanzijsko če je kej mini mehurčkov .. in če so pol naj bi dihtunga pihala...

bozo_13

Pripravnik
11. jul 2010
201
0
16
fiesta 98
sem gledal to z mehurcki, pa jih ni bilo. je bilo pa slisat nek zvok v sami cevi, ko sem jo stiskal, sam to je lohk tut zarad tega.
mislim, da sem mal prehitro cviknil (en mesec nazaj sem jo menjal in ravno sedaj glej ga zlomka, ni tekocine), ker tist zenf bi znal bit tut sam olje, oz. ni bilo videti nek ful bele barve. to pomoje sam zarad svetlobe, ko sem ga dol zdrgnil, je bil rjav.
zdaj sem nafilal vodo, pa obrnil avto okol v garazi (tam kjer je bil zdaj je en madez velik, sam ni nujn, da je od tega...). lahko tut od dezja itd.

maggio

Fizikalc
19. avg 2007
1.704
1
38
Lj-bežigrad
nevem če ma ta avto kake ventile za "antliftat" (odzračit) hladilni sistem - ventilčki so na najvišji točki gumijatste cevi na motorju. ali na kakem pokrovu termostata ipd..

Nazadnje urejeno:
4. jun 2008
328
0
16
Oberkrain
Citat:
Uporabnik bansh28 pravi:

Ce to ni zavajanje folka??
Se na vseh avtih sem imel smetano gor. Od par let pa do 30let starega. Odpre se cep od ekspanzijske posode, in tam vidis ce je majonezo namesalo, ce jo ni, jo bo pa v kratkem. So pa tudi drugi simptomi.

Dobr da dec ni sel kar takoj "generalke" delat. Vred z lezaji na glavni gredi.
zmaga.gif

4. jun 2008
328
0
16
Oberkrain
Em nisem najdu za 98 letnik, 01 z 1.6 motorjem pa nima ajnlifterjev, se pravi ventilov za prezracevanje hladilnega sistema. Naj bi se sam, ampak ce nekajkrat odtegnes pokrov ekspanzijske, bo slo sigurno se nekaj zraka skozi. Ti slucajno zjutraj po 3eh zilindrih spila nekaj sekund?

mario

Pripravnik
5. avg 2007
527
0
16
Citat:
Uporabnik SmirastoNastrikanPulover pravi:
Citat:
Uporabnik bansh28 pravi:

Ce to ni zavajanje folka??
Se na vseh avtih sem imel smetano gor. Od par let pa do 30let starega. Odpre se cep od ekspanzijske posode, in tam vidis ce je majonezo namesalo, ce jo ni, jo bo pa v kratkem. So pa tudi drugi simptomi.

Dobr da dec ni sel kar takoj "generalke" delat. Vred z lezaji na glavni gredi.
zmaga.gif

pri 8 ventilarjih je to obicajno ce vozis na kratke relacije.
imel sem skodo felicio 1.3 in se je smetana nabirala ves cas ko sem se vozil na kretke relacije, ko pa sem zacel dnevno delat 100 km pa tega problema ni bilo, cetudi me je naprej skrbelo kaj bo...
avto je ubila rja kaoserije pri 280k km, masina pa brez generalnke in brez menjave verige. lahko pa da je dihtunga na glavi hin.