Hitrost zapisovanja DVD

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Program za zapisovanje DVDjev, ponudi hitrost, ki jo verjetno prebere z medija, jaz pa bi želel, da zapisuje počasneje. Npr. če program ponudi min. 4x hitrost, bi jo rad nastavil na 1x. Uporabljam različne programe: Nero, Alkohol, imgburn, gburner... Noben od teh programov mi ne omogoča zmanjšanje hitrosti. Obstaja kakšen tweak ali kakršenkoli poseg, da bi dosegel, kar želim?

mmc

Pripravnik
10. mar 2009
281
0
16
izklopi "dynamic write speed" ali pa najdi kak tool s temi 3 besedami.

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Dobil sem podatke o vnosu v register, ki dovoli manjšo hitrost. Zadeva dela isto kot prej. Čeprav mu določim snemanje z enkratno hitrostjo, on snema z 2,4, kolikor je tudi deklariran DVD. Za snemanje 8151MB podatkov potrebuje 40 min.

gulikoza

Pripravnik
23. sep 2007
237
0
16
zakaj bi želel snemati z manjšo hitrostjo? Plošča že vsebuje podatke katere hitrosti so optimalne...nekatere novejše celo zelo ni priporočljivo snemati pri nizkih hitrostih ker je preveč občutljiv...

peter_nn

Pripravnik
4. okt 2007
509
2
18
Meni se je (in se mi še vedno) zdi čudno samo to, da zapisuje z višjo hitrostjo kot pa potem preverja pravilnost zapisa
stupid-1.gif

Lp,
Peter

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Te hitrosti zapisovanja sploh niso realne, saj niti teoretično ne more zapisovat z večjo hitrostjo, kot pa brat. Itak pa notranje sledi bere počasneje kot pa zunanje. Zato, pa je priporočljivo zapisovat s polovico max. hitrosti medija ali pa pogona.

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Jaz uporabljam 16X dvdje, pečem jih z največ 12X hitrostjo. Če pa pečem res kake pomembne podatke ali pa windowse oz. kateri drugi OS , pa pečem na 2X ali 4X hitrosti. Do zdaj vse štima , tudi po kar nekaj letih. Seveda pa je obstojnost podatkov odvisna tudi od kvalitetnih dvdjev/cdjev.

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Točno tako je treba. V BB se včasih dobijo kvalitetni Verbatim DVDji, ki so proizvedeni na Japonskem. Vendar je treba premetat kar veliko škatel, da najdeš prave. Razlikujejo se samo po napisu Made in Japan, vse drugo je Singapur, Taiwan, Indija, China...

BTW. Je kdo videl v kakšni trgovini zalogo starih VERBATIM DVD+R DOUBLE LAYER z 2,4X hitrostjo snemanja?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Drago pravi:
Nekateri pogoni prebavijo samo ploščke posnete kot DVD-ROM z enkratno hitrostjo snemanja.
Kako pa ugotovi, s kako hitrostjo je bilo snemano ?

Citat:
Uporabnik peter_nn pravi:
Meni se je (in se mi še vedno) zdi čudno samo to, da zapisuje z višjo hitrostjo kot pa potem preverja pravilnost zapisa
stupid-1.gif
Meni tud
wink-1.gif

Citat:
Uporabnik Drago pravi:
Te hitrosti zapisovanja sploh niso realne, saj niti teoretično ne more zapisovat z večjo hitrostjo, kot pa brat.
So. Sem izmeril. Lahko tudi ti. Ali kdorkoli drug.

Glede teme: Pekač ve s katerimi hitrostmi zna pisat na medij. Tega spiska hitrosti ne pošlje PC-ja kar tako za hec. Če reče: šlo bo z 8x, 10x, 12x in 16x, potem je to to, če PC zahteva 1x ali 20x, ne bo naenkrat tudi to hitrost podpiral.