Hitrost prenosa med računalniki

marc

Fizikalc
26. apr 2008
1.205
26
48
Stvar je sledeča; na ruter(telemach 6/1) so priključeni trije računalniki, namizni preko kabla in dva prenosnika. Zanima pa me, ali je možno nastaviti prioriteto in odvzem med računalniki v samem ruterju. Sedaj se mi dogaja, da mi prenosnik "vzame" vso linijo, na preostalih dveh pa dela linija po polžje.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Ce ima router to moznost, potem da. Isci v nastavitvah pod QoS, throttling, bandwidth limiting in podobno. Ce imas katerega od modelov, na katere gre DD-WRT ali podoben firmware, potem najprej nadgradi to, saj bo potem na voljo precej vec opcij.

Ce iams moznost nadzora vseh racunalnikov (torej ce si ti tisti, ki placuje za vse skupaj
smile-1.gif
), potem lahko tudi na individualnih racunalnikih nastavih omejitev pasovne sirine v programih, ki to najbolj obremenjujejo (mula, torrenti).

marc

Fizikalc
26. apr 2008
1.205
26
48
V teh stvareh nisem najbolj domač, tako, da tega niti približno ne najdem. Mi je pa čudno, da mi en prenosnik pobere večino linije, sploh pri prenašanju datotek, prav tako pa mi na TV kaže samo ta prenosnik, namiznega računalnika pa nikakor ne, čeprav je na njem naložen Share menager.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Potem pa placaj lokalnemu mojstru, da ti to pogleda in nastavi. Jaz tudi ne znam popravljati zob in variti piva, zato za to placujem druge
wink-1.gif