Hitrost do...

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Gledam ker bom zamenjal ponudnika pa mi ni jasno zakaj na amisu piše npr. hitrost do 4mb ali pa hitrost do 10mb? Če gledam t2 pa so hitrosti označene brez dodatka do? A pri amisu hitrost niha pri t2 pa ne al je kaka druga finta? Kateri od teh dveh me bo manj zajebaval trenutno pa sem na siolu?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
To imajo opisano na Amisovem forumu.

V glavnem oni ti omejijo na to cifro. Če pa so kaki razlogi za manjšo hitrost, bo v praksi nižja. Recimo če si oddaljen 4 km, ti ne bo doseglo 10 Mb/s.
V povezavi z TV pa če gledaš TV, ti to vzame recimo 6 Mb/s in ti za internet ostane 4, dokler ne izklopiš TV in je vse na razpolago za internet.

Nazadnje urejeno:

NavadniNimda

Fizikalc
8. sep 2007
1.070
0
36
Hyde-Park.si
Ne, če je vse v redu z linijo ne. Torej če imaš 10 mega paket in hkrati gledaš TV ali filme v videoteki ali posnetke na snemalniku, ti linija še vedno na polno 10 mega dol vleče. (Tako je to pri T-2, za druge ne vem.)

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.276
4.102
113
Ja glede na stanje bakrene infrastrukture je to boj tak, dejstvo je da ti po ADSL2+ na večji oddaljenosti bolje deloval kot VDSL.

mmx

Fizikalc
16. nov 2007
2.275
14
38
Citat:
Uporabnik alex33 pravi:
kaj pri drugih ISP-jih je tudi tko da ko gledaš tv maš slabši internet?

Pri kablašit ravno tako ne. Tv in internet sta neodvisna.

WhiteCell

Fizikalc
18. avg 2007
1.930
1
38
42
Kranj
Obišči stran
Pri siolu sem imel 4Mb in TV.....oz naj tako povem......Če sem gledal TV sem imel 2Mb...če je bil ugasnjen (amino) pa 4Mb...
pri T-2 Mi špilata 2TVja in še internet 8Mb.....to kar plačujem

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.276
4.102
113
No preverili moja bakreno infrastrukturo, kablovje v kurcu sinhronizacija 4 mega če je lepo vreme, tak da mi ne ostane drugega kot kabel

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
to napisejo, da se pac resijo tezav.... ce ne v ceniku pa v drobnem tisku...VSI operaterji
zagotovljena hitrost niti priblizno ni tako poceni
smile-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Earnhardt pravi:
to napisejo, da se pac resijo tezav.... ce ne v ceniku pa v drobnem tisku...VSI operaterji
zagotovljena hitrost niti priblizno ni tako poceni
smile-1.gif
Ne mešaj jabolka in peteline.

damek1a

Pripravnik
13. okt 2007
659
0
16
mb
Tako je, hitrost DO ni nek nateg, ampak precej dobra zadeva. Amis ti ponudi internet kot eno storitev. Možna sta samo dva paketa - najmanjši do 4M in vsi ostali, kjer je hitrost do 10M. Če imaš dobro linijo in si blizu centrale imaš 10M, če imaš slabo, pa se hitrost samodejno niža do zadnje stabilne. Uporabno, sploh tam, kjer ni optike ali vdsl omrežja.

Prav tako ti prodajo telefonijo kot storitev. Plačaš in telefoniraš zastonj v vsa omrežja - 10ur vsak mesec v vsa omrežja - to bi naj bilo dovolj za povprečnega uporabnika. Baje, da je to tudi trend v Evropi - da ti prodajo storitev kot storitev in imaš max kolko gre. Glede TV - če ugasneš TV, lahko dovnloadaš s polnih 10M, če imaš prižganega pa s cca 5M. Pri siolu imaš recimo omejeno hitrost interneta ne glede na to, če je TV prižgan ali ne.

Aliens

3700. registrirani uporabnik
18. jun 2008
314
2
18
Mene moti samo to, da imam odkar sem naročil paket "do 4mbit" visoke odzivne čase. Npr. ko pingam amisovo stran, je odzivni čas 40ms. Tako da lahko na kakšne večigralske igre (npr. pri cs ne gre najmanjši ping pod 80 ms) kar pozabim.

damek1a

Pripravnik
13. okt 2007
659
0
16
mb
Zagnjavi na podporo. Kolega je imel enako težavo pa so v enem dnevu spravili ping na polovico...
Operaterji radi uporabljajo zakasnitve, ker tako ublažijo morebitne motnje pri telefoniji in iptv, s tem pa nehote otežijo delo uporabnikom, ki imajo kake SQL servere na liniji ali pa takim, ki igrajo igre prek i nterneta.

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
kako pa lahko s povecanjem odzivnega casa "ublazijo motnje pri telefoniji"?
smile-1.gif

A mislis, da ISP ping kar stela?
smile-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Ja, obstajata vsaj dva načina prenosa podatkov pri DSL. En ima 2-3 krat večji ping kot drugi, zato pa je bolj odporen na motnje.