Hitrost.com in DNS

B81

22. jul 2007
37.009
10.539
113
Torej kupil sem eno .eu domeno.
Na eni strani imam trgovino in zdaj bi rad naredil redirect, da bi, ko človek vpiše tale nov naslov, prišel v tisto trgovino.

V meniju "Spremenite DNS" sem vpisal domeno obstoječe trgovine.

Kak nasvet?
10X

Nazadnje urejeno:

B81

22. jul 2007
37.009
10.539
113
To je res. Ne razumem, zakaj ne delajo popoldan
grin1.gif

tomi

Guru
1. sep 2007
18.594
9.813
113
40
MB
verjetno res nisi prav vpisal, vpisat moreš tudi name serverje od strežnika kjer se nahaja spletna stran

RoMeX

Guru
20. feb 2008
2.279
764
113
Web redirect in dns strežnik nista ista pojma. Domena mora biti nekje parkirana (domenski strežnik), da jo lahko uporabljaš. Za web redirect bo treba potem samo še web forwarding nastavit.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Čaki, a te jst prav razumem, ti imaš trgovino webshop.si in zdaj si kupil webshop.eu, in v nastavitve domene webshop.eu si dal, da je njegov dns webshop.si?

ČE hošeč, da ti .si in .eu kažeta na isto trgovino, moraš:
- na strani domene imeti nastavljene enake DNS strežnik (torej, ko jaz "internet" vprašam, kje je ena ali druga trgovina, da me pošlje naprej na isti server)
- na strani gostovanja dejanske strani nastavit, da servira za obe domeni isto vsebino

Lp

dune

Fizikalc
26. maj 2014
1.432
39
48
DNS-a za domeni sta lahko različna. Edino A ali CNAME recorda morata kazati na na IP na katerem je hostana spletna stran.

Pa na spletni strani nastavljeno, da se odziva na obe domeni.

B81

22. jul 2007
37.009
10.539
113
Citat:
Uporabnik Odisej pravi:
Čaki, a te jst prav razumem, ti imaš trgovino webshop.si in zdaj si kupil webshop.eu, in v nastavitve domene webshop.eu si dal, da je njegov dns webshop.si?

ČE hošeč, da ti .si in .eu kažeta na isto trgovino, moraš:
- na strani domene imeti nastavljene enake DNS strežnik (torej, ko jaz "internet" vprašam, kje je ena ali druga trgovina, da me pošlje naprej na isti server)
- na strani gostovanja dejanske strani nastavit, da servira za obe domeni isto vsebino

Lp

"webshop.si" ni moje, ampak imam tam trgovino na njihovi strani. Rad bi, da bi tale webshop.eu prišel na torej tale webshop.si.

Torej mi morajo povedat naslove DNS, da vpišem?

10X