Hitri kredit

loniz

Zelenc'
30. okt 2012
2
0
1
Zivjo

Zaposlen sem za določen čas (1leto), potreboval bi kredit / posojilo / lizing za avtomobil star 10 let vreden cca 4000€, nekaj bi dal pologa. Vzel bi pa na 12 obrokov, moj mesečni priliv skupaj z malico in prevozom je cca 1000€. Kaj bi bilo zame najugodnjeje?

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
da kupiš nekaj za 500 evrov, ostalo maš pa na strani za primer kake okvare.
ne vem, kam se zaganjate, človek dobi službo, pa je takoj treba po avto. in to 10 let starega na lizing.
ko boš pa redno zaposlen za nedoločen čas, pol pa uletavaj z raznimi lizingi pa krediti ...

loniz

Zelenc'
30. okt 2012
2
0
1
Nisem šele dobil službe, samo podaljšujejo mi na eno leto in vsako leto spremenijo naziv delovnega mesta, ker se jim pač to bolj splača. Če ima kdo pameten odgovor / ponudbo naj napiše, ostali pa se lahko vzdržite komentarjev,..

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Poglej tukaj. Napravi si informativni izračun za leasing in kredit, potem pa pojdi še na spletne strani bank in si napravi informativne izračune. Za lesing ni problem zaposlitev za določen čas, pri kreditih pa lahko je.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.497
7.011
113
Če vzameš lizing, potem se ti to ne pozna na kreditni sposobnosti. Če ti je to važno...

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
najprej sploh idi na banko če ti dajo hitri kredit. V teh časih dvomim da ga boš s tako pogovdbo sploh dobil žal.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik loniz pravi:
Nisem šele dobil službe, samo podaljšujejo mi na eno leto in vsako leto spremenijo naziv delovnega mesta, ker se jim pač to bolj splača. Če ima kdo pameten odgovor / ponudbo naj napiše, ostali pa se lahko vzdržite komentarjev,..

Posodim ti 4k, vrnes 5.5k v 12 meseceh, avto se pise name, ti si pisan kot uporabnik, drugi kljuci grejo z menoj, pa dve bianko menici mi podpises, in na UE greva overit podpise.

Evo, ponudba.

Goran_82

Fizikalc
21. jul 2007
1.540
3
38
Kaj pa če preveriš na banki, če ti odobrijo limit na računu v tem znesku? Meni so ga brez problema, ob podobnem mesečnem prilivu kot ga imaš ti, le zaposlitev sem imel na nedoločen čas. Letna obrestna mera je cca. 10%, strošek odobritve limita 20 EUR.

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.306
821
113
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Citat:
Uporabnik loniz pravi:

Posodim ti 4k, vrnes 5.5k v 12 meseceh, avto se pise name, ti si pisan kot uporabnik, drugi kljuci grejo z menoj, pa dve bianko menici mi podpises, in na UE greva overit podpise.

Evo, ponudba.

hysterical-1.gif
to pa je ponudba in pol - 37,5% obrestna mera. Nism vedu, da si tok ugoden. Mislim, da bi dobil boljšo pri najslabšem posojilodajalcu na črno, kjer bi bil vsaj lastnik avta in pa brez kakršnekoli papirologije.

lp

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.114
6.942
113
pri taščici
Je pa oderuska nAjbrž tudi po zakonu in se.te lahko preganja.
Poleg tega najbrž nisi registriran za posojanje denarja- delo na črno, utaja davka....

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Jejhata! Se dobro, da je potem ni vzel, ane? Ker drugace bi bil pa res v tezavah! Presneto! Res, hvala za rasvetlitev, mu bom raje kar dal denar, ker ga rabi.
bonk.gif

Jasno, da je taka ponudba nateg, ampak glede na to, da avtor ni pokazal kaksne (pre)velike kolicine zdrave pameti... Sem mu pac dal ponudbo, ki je njemu primerna
smile-1.gif

krnekejjeto

Fizikalc
20. apr 2012
1.386
0
36
ej jest ma enga kandidata... gre lih v bosno...., da ti dva jurja obresti, da se boš lažje odloču...
evil.gif

Rajc

Pripravnik
22. jul 2007
571
5
18
ksz

hja, bil sem v podobni situaciji, ko so mi 3 leta podaljševali pogodbo po eno leto (faking manpower..) No priliva imaš več, kot sem ga imel jaz takrat, pa vendar boš moral pri sebi razmisliti, koliko nujno avtomobill potrebuješ, sploh pa 10 let starega za 4000€. Nevem ali imaš familijo ali ne, potrebuješ za prevoz na šiht, koliko kilometrov na mesec bi delal, bi bencinarja ali dizla,...
in Recimo, da bi dobil hitri kredit za 12 mecev, bi imel kar visok obrok, + stroški zavarovanja in registracije + tankanje in tvojo plačo lahko kar razpoloviš in ti ostane še 500€ za čez mesec.
Torej imaš 500€ v žepu + 10let star avtomobil, pri katerem pa tudi neveš kdaj bo potreben kak servis.
Saj pravim nevem ali ti je to dosti, kakšne imaš druge obveznosti in stroške, ampak če praviš, da imaš nekaj našparanega, si za čas, ko nimaš konkretne pogodbe (ja vem noben šiht ni več ziher..) kupi raje avtomobil, ki je 10 let star v pol ali več nižji vrednosti.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik krnekejjeto pravi:
ej jest ma enga kandidata... gre lih v bosno...., da ti dva jurja obresti, da se boš lažje odloču...
evil.gif

Prevec riskantno, bi rabil nekaj za zastavit. Recimo, ekvivalentno kolicino zlata :D

krnekejjeto

Fizikalc
20. apr 2012
1.386
0
36
Ok pri 100 procentnem zavarovanju kredita bi ti še oderuške obresti...

Sicer, ne vem iz katere vukojebine si, samo naše banke lombardna posojila dajejo z zlo ugodno obrestno mero... Hitro pa obračaš svoje pogoje....

evil.gif

ps pri lombardu pa ne gledajo na kreditno sposobnost ali na delovno razmerje...