Hitra cesta Pesnica - MB: zakaj trgajo asfalt?

raners

Majstr
4. mar 2008
2.816
439
83
Hej vsem...

Kaj slučajno kdo ve, zakaj trgajo asfalt na hitri cesti med Pesnico in MB? Zdi se mi, da je na tem odseku zelo dobro cesta in da je bil asfalt še v super stanju... Pa če se ne motim, so tak al tak pred parimi leti obnovili celoten odsek te hitre ceste...

Razpizdi me, ko vidim neke zastoje (danes zjutraj sem se namesto 10 min peljal v MB skoraj 30 min) in še sploh tam, kjer je bila cesta vredu... Zakaj te trgajo to cesto?

Pa že prejšnji mesec so trgali asfalt proti krožišču pesnica, pa je tam tudi bila dokaj vredu cesta...

Ogromno pa je odsekov cest, ki se res potrebni trganja in obnove...

Nazadnje urejeno:

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Če delajo isto kot čez Pobrežje vlačijo not napeljave za elektronsko cestninjenje in potem še baj d vej nov asfalt. Ni pa tako ekstremno dobro bilo, so bile po voznem že kar kolesnice.

raners

Majstr
4. mar 2008
2.816
439
83
Sem danes dobil odgovor od delovodje na Darsu, in sicer na tem delu ceste trgajo zgornjo plast asfalta, ker je dosedanja plast bila preveč spolzka (še sploh, ko je cestišče mokro)... To naročilo je baje prišlo iz cestnega inšpektorata, ker naj bi bilo cestišče preveč spolzko... Razložil mi je tudi, da je že skoraj 10 let od tega, odkar so prenavljali ta celoten del hitre ceste...

Se pa je strinjal z mano, da je ogromno cest v okolici, ki je v dosti slabšem stanju, ampak so to hitro cesto morali najprej popraviti...

Baje bodo danes zaključili z deli na tej hitri cesti...

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik raners pravi:
Sem danes dobil odgovor od delovodje na Darsu, in sicer na tem delu ceste trgajo zgornjo plast asfalta, ker je dosedanja plast bila preveč spolzka (še sploh, ko je cestišče mokro)... To naročilo je baje prišlo iz cestnega inšpektorata, ker naj bi bilo cestišče preveč spolzko... Razložil mi je tudi, da je že skoraj 10 let od tega, odkar so prenavljali ta celoten del hitre ceste...

Se pa je strinjal z mano, da je ogromno cest v okolici, ki je v dosti slabšem stanju, ampak so to hitro cesto morali najprej popraviti...

Inšpektor pa v mesto nič ne zaide?
smile-1.gif

Tu so na novo asfaltirali del Razlagove, tudi se mi ni zdelo nekam potrebno.

Aškerčeva gori pa ni več niti za terenca, poleg pa šola... al pa pri vrtcu v Tomšičevem.

Čudne poteze.

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.394
231
63
Citat:
Uporabnik raners pravi:

Tole z drsečim asfaltom drži. Še posebej je bil spolzek del v smeri MB, predzadnji levi ovinek pred izvozom Melje je bil prizorišče rednih srečanj z ograjo že ob minimalnem dežju.
Tudi meni je tam enkrat uzelo zadek pri 1x0 na uro, pa sva se z ESP nekako zmenila, da bom jaz popravljal smer in posledic ni bilo.
smile-1.gif

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.397
1.399
113
Jap sem par mesecev nazaj gledal modela, kako je pri rahlem rošenju neuspešno lovil zadek in naredil totalko na avtu. Od dela, ki je vizavi ambulante za živali naprej do odcepa za melje je asfalt čist gladek...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.932
6.977
113
Vseeno je bolje, da prej uredijo hitrejše ceste, kot pa recimo tomšičev, ki je itak omejen na 30kmh in bi se lahko vozili "po šodru". Po hitri cesti pa se leti 100+

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.397
1.399
113
Ma ta hitra cesta je kolikor vem v oskrbi DRSC, Tomšičev pa je občinski. In vemo kako je z aktualnim županov in občino na sploh...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.932
6.977
113
Čigava pa je tam mimo Rutarja, ker so tudi pred meseci dali novo gornjo plast na kratkem odseku

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.277
4.104
113
Tam ko je potrebna vinjeta ke kar lepo od Darsa tam proti Hočam ko je pa vsa veglava pa od DRSC. Sicer pa je tam dalje samo 4.pasovna cesta.

Pametni

Pripravnik
2. maj 2016
144
17
18
Kdaj pa pride na vrsto Tržaška od vključno križišča s Ptujsko dol proti Lidlu? Pa to skoraj avto razsuješ.

Če pa že obnavljajo AC in HC, pa naj obnovijo AC od priključka Fram proti razcepu Slivnica, kjer avto poskakuje.

Nazadnje urejeno:

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.277
4.104
113
No mojstrovina uspela , prej je bilo spolsko , kar osebno nikoli nisem opazil po nadgradnji je pa Puklasto da skačeš kot nor.

Ali so res vsi bosanci ki so znali ceste delat odšli v Avstrijo in ......

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.277
4.104
113
No mojstrovina uspela , prej je bilo spolsko , kar osebno nikoli nisem opazil po nadgradnji je pa Puklasto da skačeš kot nor.

Ali so res vsi bosanci ki so znali ceste delat odšli v Avstrijo in ......