Hišno carinjenje

ganges

Pripravnik
4. nov 2012
160
0
16
Pozdravljeni

V podjetju se odločamo, da bi prešli na hišno carinjenje. Sedaj pa bi prosil, če mi kdo lahko svetuje najugodnejšega ponudnika za program za hišno carinjenje in na kaj je treba biti pozoren pri tem? Špediter je trenutno Interevropa.

Hvala vnaprej za pomoč

lp

japke

Fizikalc
13. avg 2007
1.349
12
38
44
skoz okol
Ostani pri IE
smile-1.gif

Sicer pa pokliči na carino ali pa Intereuropo in vam bodo vse objasnili

ganges

Pripravnik
4. nov 2012
160
0
16
Japke hvala za nasvet, pa me vseeno zanima zakaj svetuješ, da ostanemo pri IE? Kake so slabosti hišnega v primerjavi s tem? Imam občutek, da se da precej prišparat na letni ravni s hišnim carinjenjem pa še ajnfoh je baje...

lp

shaq32

Pripravnik
5. maj 2008
79
5
8
Živjo.
Predlagam TRINET - http://www.trinet.si/
Imajo aplikacijo TLM.
Pri nas je mesečni strošek približno 200-250eur brez ddv. Sama implementacija pa ne vem koliko je bila, ker ga imamo že 10 let.

lp.

ganges

Pripravnik
4. nov 2012
160
0
16
Recimo pol milijona evrov... 100 šleperjev po cca 5000 EUR...

Hvala za nasvete in lp

gr69

Guru
15. dec 2009
11.637
2.685
113
še v SLO - ampak komaj
IMHO - bistveno premala količina, da se splača iti v hišno carinjenje. Po mojem niti carina je bo dala zelene luči, ker ni ekonomsko smiselno.

Kaj vas je sploh pripeljalo na idejo hišnega carinjena? Upam, da ne stroški carinjenja (50-70, EUR/šleper - ali) - ker potem govorimo o 5.000 do 7.000 EUR na letni ravni.
Če boste delali samo - človeka s licenco (lahko si ga "sposodite" - samo to ni zastonj), Trinet licenca, lastna bančna garancija (OK - to rabite tudi sedaj, razen če vam jo zalaga IE) in potem še vsa odgovornost. Pa še potrebujete "dokazljivo" znanje in usposobljenost (beri: kakšno leto "lastnega" klasičnega carinjena, da lahko sploh zaprosite za "lastno hišno".
Pod črto - ne tega delat.

Rajši pot pod noge in do IE (ali kakega druge špediterja) in vprašati kakšni poenostavljeni postopki bi bili možni (ni samo hišna carina - SP še druge poenstavitve možne).

ganges

Pripravnik
4. nov 2012
160
0
16
Hvala za odgovor gr96...Takega sem rabil
smile-1.gif
Ideja pa je padla ker eni pametnjakoviči, ki mislijo, da vse vejo rečejo, da je to dosti bolje in enostavneje in kaj vem kaj še vse... Sam pa sem kar cel čas sumil, da je tako kot si ti rekel, ampak sem se želel prepričati.

Hvala še enkrat in lp