Hišni zvonec ki kliče na GSM

lost1

mnz
19. jul 2007
8.452
146
63
Ima kdo izkušnje s takimi zvonci? Recimo ko pride nekdo na obisk,da ob pritisku na zvonec, zadeva avtomatsko pokliče vnaprej nastavljeno GSM številko.

Mogoče tudi kakšna priporočila kaj vzeti, ne rabi bit profi zadeva,dovolj mi je da ko poštar zvoni,da se mu pove kje naj pusti paket in to je to.

Alternativa bo homemade varianta,ampak če je možno kupiti lično zapakirano za normalen denar,bi raje to.

Našel sem tole, pa iskreno bi šel s ceno rad še nižje KLIKK

Nazadnje urejeno:

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.005
173
63
Čakaj malo... poštar ti pozvoni, tebi zazvoni GSM... in kaj boš potem, če te ni doma, poštarju po telefonu sporočil, kje naj pusti paket?
Ker če si doma, pa ti poštar pozvoni, je dovolj navaden zvonec.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.452
146
63
Citat:
Uporabnik scorpion pravi:
Čakaj malo... poštar ti pozvoni, tebi zazvoni GSM... in kaj boš potem, če te ni doma, poštarju po telefonu sporočil, kje naj pusti paket?
Ker če si doma, pa ti poštar pozvoni, je dovolj navaden zvonec.

Prva opcija bo kar prava, če me ni doma. Sicer pa tudi če sem doma v garazi, ni pogojev da slišim zvonec v 2. nadstopju.

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.005
173
63
Ja potem moraš vedeti tudi poštarjevo telefonsko. Drugo pa je, če bo poštar slišal telefon. Pa itak je za paket treba podpisati, kolikor je meni znano. No če te ni doma, pač ne boš mogel. Saj ti poštar ponavadi pusti obvestilo pa se gre iskat na pošto.

Če pa poštarja zelo dobro poznaš, pa se pač zmeniš z njim, kje naj ti pusti, kadar se ne oglasiš na zvonec.

Sicer pa obstajajo raznorazni moduli za t.i. pametne inštalacije, najbolje bo, da povprašaš na forumu www.elektronik.si tam so specializirani za taka področja.

sdpa

Fizikalc
29. mar 2012
1.377
0
36
London
Obišči stran
Zakaj rabi vedet postarjevo telefonsko?
Postar pozvoni, tipu pozvoni telefon, se javi in zvok se prenese pac na domofon, kjer razlozi postarju kaj in kako. Take zadeve sem videl v tujini, kjer je kar pogosta praksa..

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.005
173
63
Citat:
Uporabnik sdpa pravi:
Zakaj rabi vedet postarjevo telefonsko?
Postar pozvoni, tipu pozvoni telefon, se javi in zvok se prenese pac na domofon, kjer razlozi postarju kaj in kako. Take zadeve sem videl v tujini, kjer je kar pogosta praksa..

No to je drugo... če stanuje v bloku, ni problema glede domofona, v hišah pa ga marsikdo tudi nima. Napisal je sicer, da stanuje v 2. nadstropju, a to je lahko tudi večja hiša.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.452
146
63
Citat:
Uporabnik scorpion pravi:
Ja potem moraš vedeti tudi poštarjevo telefonsko. Drugo pa je, če bo poštar slišal telefon. Pa itak je za paket treba podpisati, kolikor je meni znano. No če te ni doma, pač ne boš mogel. Saj ti poštar ponavadi pusti obvestilo pa se gre iskat na pošto.

Če pa poštarja zelo dobro poznaš, pa se pač zmeniš z njim, kje naj ti pusti, kadar se ne oglasiš na zvonec.

Sicer pa obstajajo raznorazni moduli za t.i. pametne inštalacije, najbolje bo, da povprašaš na forumu www.elektronik.si tam so specializirani za taka področja.

Oprosti izrazu,ampak s katerga planeta si ti padu dol? Zakaj za hudica bi rabil vedeti poštarjevo telefonsko stevilko?

Da ti razlozim, na steno bi nastavil tipko/domofon, in ko bi poštar ali pa bilokdo pritisnil to tipko, bi "domofon" poklical mene na GSM,potem bi se pa preko zvočnika in mikrofona vse zmenila.
Stekas?

EDIT: In ja v hiši bi rad to uredil,čeprav spet nevem kako je to pomembno.

Nazadnje urejeno:

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Mogoče bi te prišla ugodneje varianta, kjer je za povezavo uporabljena analogna linija (kabel za neko napajanje mora itak priti do domofona). Čeprav so klici znotraj mobilnih omrežij ponavadi cenejši...

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Verjetno je padel z istega planeta kot človek, ki je trdil, da če pride do pomote v oglasu, mora potem prodajalec prodati avto pa pomotoma oglaševani ceni, ker gre za 'plačan oglas'...
hysterical-1.gif

sicer pa, od kdaj dviguješ plačilne naloge za promet, da tkao nujno rabiš poštarja? Od uvedbe uklonilnega zapora?
confused-1.gif

lost1

mnz
19. jul 2007
8.452
146
63
Je kar želja po GSM linijji, saj iskreno analogne linije ni več doma, tisto kar je preko T2 niti ne štejem pod analogno.

Očitno bo neka izmed omenjenih rešitev aktualna, če pa še kdo kakšno dobi, pa z besedo na dan.

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.510
1.098
113
Sigurno obstaja tale zadeva, sem gledal na sejmu, vzel celo reklamni letak, vendar ga sedaj ne najdem.