Hišni tiskalnik?

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Malo sem zunaj kar se tiskalnikov in opcij tiče, pa vprašam kar tukaj.

Kupuje se hišna "vse v enem" naprava, ki mora znati sledeče:

- črnobelo in barvno tiskanje (med tiskanji so lahko daljši razmaki),
- skeniranje dokumentov, po možnosti ne samo flatbed, pač pa tudi podajalec,
- možna povezava na mrežo preko kabla ali še bolje, wifija.
- majhno ohišje.

Kaj bi priporočali, katero firmo ali model? Nekako sem proti pljuvačem, saj so veselo pacali ko nisi printal nekaj časa, je to že kaj bolje? Laserske barvne izvedbe pa utegnejo biti zelo drage?

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Kako je s to brizgalno tehnologijo danes? Recimo, da ne tiskam pol leta (pretiravam)? Je kartuša za v kanto, ker bo zasušena in bo pacala? Navadil sem se laserjev v firmi, kjer to vedno dela brez težav.

_BANDIT_

Pripravnik
12. feb 2008
775
22
18
Mi imamo v firmi 2 Epson inkjeta. En je običajni tiskalnik, drugi pa multifunkcijska L565. Dela super, kartuše đabe (se doliva barva original Epson).
Verjetno je zgoraj omenjeni Brother zelo podobna zadeva.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Ne ga srat z inkjeti, če bodo vmes pavze. Al se ti bo zasušil ali pa ti bo sam porabil vso farbo, ker se bo pucal skoz.
Laserski color pa gasa.

bratusm

Fizikalc
29. jan 2014
615
38
28
+ za Brother DCP-T500W IB
Ga imam sam... Ceneje skoraj ne gre, paca nič, printam tu in tam, pa še nisem uporabil funkcije čiščenja glav...
Črnilo pa tu: goo.gl/yrm42X - 27,8€ za komplet, s poštnino vred...

Nazadnje urejeno:

map

Guru
6. jul 2008
7.850
1.959
113
najrajš na babi
To je pa res OK za laser. Tam je nekdo link od HP laserca dal. Ne ga srat. Toneri od 70 EUR navzgor za vsako barvo posebej. Čist too much za domačo rabo. Se pravi ta konica minolta od laserja al pa brother od inkjeta. Če se vsak mesec vsaj en barvni list sprinta, ne bo problemov z kartušami.

EDIT: Če pravo to konica minolto gledam. Pa ta printer je dva jurja. Ne ga srat. Za polprofi in profi rabo ja, za doma, da deca spise printajo pa no way.

http://www.laservis.si/bizC35.htm

Nazadnje urejeno:

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.848
2.140
113
Jaz dam za vse stiri tonerje za laserjet 3600 95€, zdrzijo pa vec kot 5000 strani. Da bi kupoval originalne, ne hvala.

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
Citat:
Uporabnik map pravi:
To je pa res OK za laser. Tam je nekdo link od HP laserca dal. Ne ga srat. Toneri od 70 EUR navzgor za vsako barvo posebej. Čist too much za domačo rabo. Se pravi ta konica minolta od laserja al pa brother od inkjeta. Če se vsak mesec vsaj en barvni list sprinta, ne bo problemov z kartušami.

EDIT: Če pravo to konica minolto gledam. Pa ta printer je dva jurja. Ne ga srat. Za polprofi in profi rabo ja, za doma, da deca spise printajo pa no way.

http://www.laservis.si/bizC35.htm

najbrž bi se ga dalo precej precej ceneje dobit tale "laservis" je en bluzer.

je pa pri teh tiskalnikih potreben še boben vsake toliko časa. pri hpju je boben skupaj s tonerjem. s tem da ima hp poceni kompatibilce/obnovljene.

Breyton

Majstr
2. avg 2007
1.482
119
63
40
Malo tu,malo tam :)
Za rabljenega Bizhuba sem dal na bolhi 200€ imel pa je opravljen tudi servis in menjani so bili neki deli.
Tonerje kupujem pri www.printink.si .
V 3 letih kolikor je pri hiši še ni bilo težav pa je zdaj star 6 let in ima 35k na števcu