Hisni stereo 2.1 - USB dac konverter

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Torej prišla je opcija, da dobim en tak sistemček.
Sicer je v letih, bil je v nekem lokalčku. Deluje in poka ga vrhunsko. Zvok nenormalno čist, močan.
Me je presenetilo.
Sestavljen pa iz enega Technics receiverja + cd player ali radio, kar je bilo pač vklopljeno.
2 zvočnika MartinAudio EM26 - prvič slišal za to firmo, izgledajo in delujejo res vrhunsko. Na netu sem našel samo neke bide, nikjer pa kakšni zvočniki so to, kakšna je bila cena včasih, s katero firmo se jih lahko primerja.
Zraven sta še 2 Suba Mobile Authority - tudi nikoli slišal.

Vse to je poganjal ta technics in me je kar šokiralo, kako naglas in čisto je vse skupaj igralo. S tem da so subi pasivni
shocked-1.gif

Zdaj bi si zadevo premestil v stanovanje, glasbo pa bi predvajal izključno iz laptopa.

Sem pa že nekaj gledal, da je za dober zvok v tem primeru potreben pretvornik. Ali se lahko primerja kvaliteta zvoka s pomočjo usb dac konverterja in klasični cd? Namreč če bi si že pripravljal po stanovanju za kable in zvočnike, bi rad imel zvok kot sem ga slišal, ko so zvočniki bili v lokalu.

Nazadnje urejeno:

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
najprej probaj navaden stereo jack kabel, morda boš pa pozitivno presenečen
wink-1.gif

pri kitajskih pretvornikih usb/dac vbistvu niti ne veš kaj boš dobil. Lahko bo boljše, lahko pa tudi slabše...
pa še vedno potrebuješ kabel iz pretvornika na technics...

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.004
171
63
Zvok je odvisen od tega, kako kvalitetno zvočno kartico ima tvoj laptop. Odvisno od tega, kako bodo postavljeni zvočniki. Odvisno od akustike prostora.
Raznorazni konverterji so nepotrebni, saj ima večinoma vsak software, s katerim boš predvajal glasbo, tudi že ekvilajzer za popravek zvoka...

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
No, bom malo sprobal zadevo. Včeraj sem si vse privlekel domov.
Se je pa malo zakompliciralo.
In sicer ta Technics ima zadaj samo za 2 zvočnika. V kafani pa je poganjal 2 suba in ta dva MartinAudio.
Problem je, ker sem dobil vse odmontirano(razen iz konektorjev je 10 cm kabla)
In mi ne gre v glavo, kako je možno, da je zvok bil tako vrhunski BREZ predojačevalca in brez aktivnih subov????
confused-1.gif

Izgleda pa tako, da je imel zvezano kar skupaj zvočnik in sub
tongue-1.gif

In sicer so za zvočnike taki konektorji.
V konektorju sta 2 kabla. Kot da bi zvezal iz technicsa v zvočnik(konektor) in potem iz istega konektorja še en kabel na sub.
Je to možno
confused-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
seveda je možno
wink-1.gif
pač so prklopli in je delalo. kaj češ komplicirat

glede na konektorje pa bi pa rekel, da je zadeva mal bolj profi.

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Bom danes kable šel kupit, pa zvezal, da vidimo, kako dela.
Zvočniki pa res delujejo profi - že na izgled. Zvok je pa itak vrhunski. S tem, da je ta technics star 15+ let. Po mojem ni ravno ne vem kaj od ojačevalca....

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Deluje vrhunsko.
Tudi brez usb dac konverterja. No, ob priliki bom še to probal. Zdaj se bo treba lotit štemanja, da si potegnem kable, da se zrihta tako kot se zagre, ne pa da kabli visijo vsepovprek
smile-1.gif

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.078
391
83
Citat:
Uporabnik upiwaly pravi:
Deluje vrhunsko.
Tudi brez usb dac konverterja. No, ob priliki bom še to probal. Zdaj se bo treba lotit štemanja, da si potegnem kable, da se zrihta tako kot se zagre, ne pa da kabli visijo vsepovprek
smile-1.gif

Razlika med spodobnim DAC-om in računalniško kartico, je kot noč in dan.
Sam uporabjam Dragonfly.

Pa ne kupit nek kitajski polizdelek, ker potem verjetno res ne bo razlike.

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Sem hotel preverit, koliko je to novo bilo vredno. In kateri firmi jih lahko postavimo ob bok.
Zdaj pa čakam na ene pametne nosilce, da jih postavim na mesto in "pozabim" nanje.

Za tale dragonfly pa sem že bral ocene, so zelo pohvalili. Si bom pa vseeno najprej probal kje sposodit, da ne dajem 100EUR v nič. Ne vem, kako bi se lahko zvok še izboljšal, glede na to, da mi je že zdaj vrhunski.