A ti je že kdo rekel, da imaš prevelik TV?
Moj predlog (če še malenkost raztegneš svoj budget) je:
Yamaha RXV-863 (600 EUR) + sprednji zvočniki B&W 683. (1.400 EUR). Mene so tile B&W zvočniki totalno impresionirali, pa sem slišal že marsikater preeecej dražji zvočnik.
Potem zadnji surround zvočniki niso tako pomembni, da bi bilo smiselno dajat za njih ogromen denar, vzameš magari kaj rabljenega za 100-150 EUR (na bolhi so trenutno eni B&W DM601 - ki bodo delo surround zvočnika opravljali več kot odlično).
Več pozornosti bi bilo spet potrebno nameniti center zvočniku (okoli 200 EUR novo dobiš - JBL ES25C, Infinity Beta C250, Dali Concept Center,...). Preko tega zvočnika gre večina govora v filmih, zato pač mora bit dober. Če imaš pa res srečo, pa se da dobit tudi kakega rabljenega B&W za tak denar.
Potem pa še kak woofer, mogoče kaj manjšega (8 - 10'') - to ti pa spet pobere ene 250-300 EUR.
Torej za dobre 2.5k EUR bi se dali sestavit kar zelo dober sistem. Najpomembnejše komponente bi bile nove (receiver, front zvočniki), ostalo pa pač rabljeno.
Vsaj jaz bi nekako v tej smeri razmišljal na tvojem mestu...odločitev je pa seveda tvoja. Razen če imaš morda predsodke pred rabljenimi zvočniki - jaz jih nimam, ker sem že večkrat dobil v nulo ohranjene zvočnike za drobiž.
LP