Hišni kino z brezžičnimi zvočniki

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Kako je dandanes s tem brez žičnim prenosom zvoka?
Ali obstaja kakšen hišni kino, ki bi imel vsaj zadnje satelite brezžične? Obstaja tudi kakšna varianta, da so vsi zvočniki brezžični? Kabli pod stropom mi ne izgledajo prav fensi, namreč.

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Da so zadnji brezžični pri 5.1, se dobi bp. Kaj rabiš DVD ali Bluray kino?

Optimalna rešitev da ni kablov je Soundbar, ki ga daš na steno pod TV.

Vendar spet napiši kaj rabiš in kolko $?? Opcij je preveč.

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Itak, vendar ponavadi ima folk probleme z kabli ki jih vleče čez celo sobo. Če pa "zadaj" nima štroma, pol pa res samo Soundbar..

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Citat:
Uporabnik CupraR pravi:
Da so zadnji brezžični pri 5.1, se dobi bp. Kaj rabiš DVD ali Bluray kino?

Zdaj bi raje blueray. Sem pa čisto pozabil na štrom. Se pravi, še vedno bom rabil po steni peljat kable za napajanje. Odpadejo pa zvočniški kabli. Torej sem praktično na istem.
No, malo bolje bi vseeno bilo, ker bodo kabli samo na zadnji steni, ne pa po celi dnevni sobi.
Predlagaj kakšno pametno varianto. ne ravno najcenejšo, ampak če je blueray, potem verjetno to niso glih osnovni modeli?

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Glede na tvoje potrebe bi res razmislil o 2.1 oz soundbar sistemu:

Fajn je tudi da vzameš nekaj, kar je iste znamke kot tvoj TV.

Par idej, LG 2.1, DLNA 400€

LG HB45E

Philips Soundbar: 3D ready, 800€

HTS7140

Sony:

BDVF500

Če bi pa na vsak način imel 5.1 sistem (tudi zame je boljš izbira) in že vlečeš kable pa razmisli o kakšen kompletu receiver+leseni zvočniki. Maš komplete za 600-700€ ki pojejo ta hišna kina. Glede medijev pa lahko vzameš ali blu-ray komponento oz nabaviš multimedijski predvajalnik, ki pa itak bere bistveno več formatov kot predvajalniki h. kin.

emn

Zelenc'
13. avg 2010
13
0
1
www.dominatus.si
Citat:
Uporabnik JosipBroz pravi:
Citat:
Uporabnik CupraR pravi:
Da so zadnji brezžični pri 5.1, se dobi bp. Kaj rabiš DVD ali Bluray kino ?

Zdaj bi raje blueray. Sem pa čisto pozabil na štrom. Se pravi, še vedno bom rabil po steni peljat kable za napajanje. Odpadejo pa zvočniški kabli. Torej sem praktično na istem.
No, malo bolje bi vseeno bilo, ker bodo kabli samo na zadnji steni, ne pa po celi dnevni sobi.
Predlagaj kakšno pametno varianto. ne ravno najcenejšo, ampak če je blueray, potem verjetno to niso glih osnovni modeli?

Jaz mislim, da se pri teh stvareh ne sme šparat, ker navsezadnje, to ne kupuješ za 1 leto, temveč za precej dalj časa. Pri cenejših variantah je spet problem kvalitete. Da se pa zdej matraš, pa vse rihtaš, pol ti vse gre nekam že po nekaj mescih, je pa brez veze.

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.614
88
48
Najcenejša in najkvalitetnejša varianta je, da kupiš nove kotne letve, ki imajo žlebove za kable in zadevo skabliraš.
Tudi sama regulacija jakosti in zvoka je na bistveno višjem nivoju. Aktivni zvočniki nikoli niso bili pretirano kvalitetni.

LP