Hišni kino Philips

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
Ker bom počasi kupil nov TV (žal še kar ne vem katerega 42") bi imel zraven še hišni kino. Kot ponavadi je problem v denarju. Nekaj se nagibam k Philipsovemu TV-ju in bi zato vzel tudi njihov hišni kino, da bi lahko upravljal obe napravi z enim daljincem.
Gledal sem http://www.mimovrste.com/artikel/1350143926/sistem-za-domaci-kino-philips-hts3270
Kako se sploh obnesejo sistemi, ki navidezno producirajo zvok namesto zadnjih zvočnikov ?

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Računaj da tale soundbar ne predvaja medijev, ampak je samo zvočnik
smirk-1.gif
Delan je sicer za 32", vendar itak paše tudi k večjim ..

Pol rabiš še en predvajalnik zravn. Razen če ti je vseeno.

Model z predvajalnikom je HSB4383, samo je kr dražji...

Zanimiva zadeva je tudi 2.1 sistem HES2800 (cca 180€), od tistih 5.1 sistemov bi pa skor raje priporočal HTS3377 (cca 280€), maš lepo prednja zvočnika na stojalih in da kr precej več od sebe...

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
Predvajalnika ne rabim, rabim samo radio. Glasbo imam vso na PC-ju, ki bo zvezan gor. Zanima me, če so ti 2.1 sistemi sposobni dati kaj od sebe ali je boljše, da kupim 5.1 ? V sobi bi mi lepše pasal sistem 2.1 na steno, samo če ne igra dobro prostorskega zvoka, potem nimam kaj z njim...

Hoci

Fizikalc
18. avg 2007
2.546
5
38
Sony ti odsvetujem če hočeš gledat gor Divx zelo slaba podpora polovico ne dela ali pa se zatika, prav tako je podpora samo .srt podnapisom .sub ne prebavi. Sramota je da k človek kupi hišni kino za 500€ + da take osnovne stvari ne delajo, medtem k na čang-šlang robi za 30€ dela prav vse.

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Pred časom sem kupoval takšne igračke. Kupil Philipsa 3270 in po pravici povedano škoda denarja. Sicer sem iskal zadevo, ki da spodoben glas pri nizki in srednji jakosti za gledanje filmov v bloku. Po treh tednih je zadeva končala na vikendu jest sem pa prišteku star stolp od Aiwe s pravimi lesenimi zvočniki.
Zbiram denar za en vstopni model reciverja in sistem zvočnikov (lesenih). Če rabiš boljši zvok (pa nisem nek audio frik) rabiš zadevo po kosih. Sem imel doma na testu Yamaha reciver in Infinity zvočnike in ni primerjave. Cena 500 - 600 EUR + večja miza v dnevni sobi ker je vedno več daljincev na njej.

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
hm, ja... saj to me skrbi... da ne bo tole za do 250€ bolj slaba stvar... Tudi meni so predlagali, da bi si kupil sprejemnik in zvočnike posebaj, samo trenutno ni veliko denarja v igri... Imam pa tudi jaz vikend, kjer bi lahko uporabil Philipsa
bonk.gif

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Če mene vprašaš najbolj neumna zadeva pri nas na vikendu.
Tam sem takrat ko je lepo vreme in grem raje ven. Za poslušat musko na vrtu je pa kaj ceneje in boljše.

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
mhm, nice, nice...
Samo če bi se dalo, bi jaz združil daljinca za TV in kino, že tko je preveč tega šavja, pa kak radio tudi ne bi škodil.
redface-1.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
to je čisto odvisno koliko si zahteven in kaj sploh hočeš. te stvari so v prvi vrsti šminkerske. lepe za pogledat, od sebe dajo ponavadi bolj malo. ampak enim je važno samo da nekaj igra in so take stvari povsem dovolj.
sam sem tudi prvo imel tak komplet, za zjokat. potem htpc in neke logitech zvočnike 5.1. za kozlat. sem se razpyzdil, hiter research, v par dnevih sem bil lažji za 800€ in bogatejši za en HK reciever in Infinity zvočnike
cheer.gif
kak to igra v primerjavi z temi kompleti, mislim da ni treba poudarjat

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
Citat:
Uporabnik Mare77 pravi:
mhm, nice, nice...
Samo če bi se dalo, bi jaz združil daljinca za TV in kino, že tko je preveč tega šavja, pa kak radio tudi ne bi škodil.
redface-1.gif

daljinec ti ne more bit vodilo oz. argument za nakup! kupiš potem logitech harmony, ki upravlja vse kar ima vezje v sebi in dela na štrom, to je "ata" med daljinci
wink-1.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.414
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
to je čisto odvisno koliko si zahteven in kaj sploh hočeš. te stvari so v prvi vrsti šminkerske. lepe za pogledat, od sebe dajo ponavadi bolj malo. ampak enim je važno samo da nekaj igra in so take stvari povsem dovolj.
sam sem tudi prvo imel tak komplet, za zjokat. potem htpc in neke logitech zvočnike 5.1. za kozlat. sem se razpyzdil, hiter research, v par dnevih sem bil lažji za 800€ in bogatejši za en HK reciever in Infinity zvočnike
cheer.gif
kak to igra v primerjavi z temi kompleti, mislim da ni treba poudarjat

Ja pa dobr. eno so Logitech zvočniki za 300 EUR, eno pa hi-fi sistem za 800 eur.
grin1.gif

Ko mi crknejo Logitechi si bom tudi sam kupil hi-fi..., prej pa ne rabim. Oz. drugače povedano. Če bi zdaj kupoval, bi si kupil hi-fi, ker sem bolj pri denarju, kot takrat ko sem kupil Logitechove.

Logitechove primerjaj s temi hišnimi kini od Philipsa ipd... Da bo nekje isti cenovni rang. Tam pa so pomojem kar dobri.

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Citat:
Uporabnik Mare77 pravi:
Predvajalnika ne rabim, rabim samo radio. Glasbo imam vso na PC-ju, ki bo zvezan gor. Zanima me, če so ti 2.1 sistemi sposobni dati kaj od sebe ali je boljše, da kupim 5.1 ? V sobi bi mi lepše pasal sistem 2.1 na steno, samo če ne igra dobro prostorskega zvoka, potem nimam kaj z njim...

Hm kokr so ti že napisali, če hočš da bo vsaj čemu podobno, pol receiver+komplet zvočnikov
smirk-1.gif
Čudeža od teh pocen "kišt" ne moreš pričakovati..

chlovecek

Pripravnik
21. jul 2007
95
0
6
Čisto tak iz radovednosti, kak pa je kaj z wireless sistemom 5.1 zvočnikov? Ker kabli do tistih dveh v zadnjih kotih so res neestetski.

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Sam vseeno rabiš pa napajanje, kar pomeni spet kabli.. Kvaliteta zvoka, naj bi bila precej slabša. Kabli le naredijo svoje..

Da ni kablov pridejo v poštev ti soundbari, oz 2.1 sistemi ki ustvarjajo prostorski zvok.

Kaj jst vem, ljudje hvalijo te zadeve, samo jst osebno sm še vedno za klasiko 5.1. Je pa itak zanimivo, ljudje dajo bp +1000€ za TV, pr zvoku se pa špara oz. jih boli k., pa čeprav je vsaj zame efekt-doživetje večje z enim konkretnim suroundom. Sploh k pr fuzbalu štango slišiš kako poči
grin1.gif

Nazadnje urejeno:

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.726
5.880
113
Citat:
Uporabnik Mare77 pravi:
mhm, nice, nice...
redface-1.gif

V Hoferju imajo programabilen daljinec za 7 eur, ki se ga da lepo poprogramirat za vse osnovne funkcije, TV-jev, playerjev itd. Jaz imam varianto iz Lidla pa sem na njega spravil Harman reciver, HDX-player, Philips TV, Pioneer DVD. V bistvu sta daljinca eno ta isto sranje v drugi preobleki.