Hisni kino in strela

alfist555

Fizikalc
4. okt 2007
1.823
1
38
Pozdravljeni
Lastim si (sem si) sistem za domači kino Samsung C350 (HT-C350/EDC), katerega pa je vceraj skurila strela. Na sreco imam zavarovano opremo proti streli, ampak omenjeni model se ne prodaja vec. Sem gledal, da nebi na novo nabavljal kompletnega hisnega kina, ampak samo dvd/bluray player, ampak ti nimajo prikljuckov za zvocnike, kot jih ima moj hisni kino Samsung C350. Vsi ostali hisni kini od samsunga so precej drazji, kot ta ki sem ga nabavil pred tremi leti.

Racun od mojega skurjenega kina je bil okoli 157€, zdaj pa so vsi Samsungovi sistemi vsaj 250€? Kako zavarovalnice resujejo take probleme?

LP

tony

Guru
23. jul 2007
9.647
1.479
113
Pri Triglavu je bilo tako, da sem moral poiskati račun za skurjeno opremo ki je bila stara dobro leto, dobil sem povrnjeno celotno vrednost računa.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Zamenjaj pač še zvočnike, saj so del hišnega kina, ki ga menjaš. Če ti ostanejo, jih pač ponucaj kje drugje. :D

alfist555

Fizikalc
4. okt 2007
1.823
1
38
Sploh ne krijejo skode!
22.člen - STRELA
Zavarovanje krije skodo, ki jo na zavarovanih stvareh povzroci strela s toplotno in rusilno mocjo , ali ki nastane zaradu udarca predmetov, ki jih je strela podrla ali vrgla na zavarovano stvar.
Zavarovanje NE krije skode, ki jo povzroci strela s prenosom elektricne energije po elektricnih vodih, kakor tudi ne skode na varovalkah katerekoli vrste

LOL in pa najvecja SLO zavarovalnica
LP

Nazadnje urejeno:

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Skratka ko prebereš celoten droben tekst ugotoviš, da dobiš škodo povrnjeno samo, če TV crkne med 8. in 10. v mesecu ob polni luni in med 15 ter 20°C.

tony

Guru
23. jul 2007
9.647
1.479
113
Citat:
Uporabnik alfist555 pravi:
Sploh ne krijejo skode!
22.člen - STRELA
Zavarovanje krije skodo, ki jo na zavarovanih stvareh povzroci strela s toplotno in rusilno mocjo , ali ki nastane zaradu udarca predmetov, ki jih je strela podrla ali vrgla na zavarovano stvar.
Zavarovanje NE krije skode, ki jo povzroci strela s prenosom elektricne energije po elektricnih vodih, kakor tudi ne skode na varovalkah katerekoli vrste

LOL in pa najvecja SLO zavarovalnica
LP

Verjetno je treba imeti indirektni udar strele posebej zavarovan.

Aja, skurjena roba ti seveda ostane (in je fizično nihče ne gleda), tako da če ti je recimo skurilo samo feršterker, zvočnikov pa ne lahko iz zavarovalnice kupiš pač samo ojačevalec
smile-1.gif