Sem prišel do vnosa kartice, a pogojev nisem videl. So pa res eni biseri.
Ma gre se za to, da rabim eno ugodno zavarovanje za tretji avto, ki je na nuli. Pa še najdražji, 95kw in 7sedežev je, medtem ko imam na 44 in 66 kw bonusa 50 in 40% , na triglavu že stalna stranka. Nisem študiral na to, da bi dvameseca nazaj, ko sem podaljševal na obstoječem, začel na tamalem z nulo in prihranil bonifikacijo za tega, sedaj pa moram eno leto nekaj štukat s temi nizkocenovniki ala wiz.
Ni čisto vseeno glede splošnih pogojev za AO
Nekateri npr regresirajo sorazmerni del škode, če je voznik( npr žena), ki je povzročil škodo, mlajši, kot si navedel na polici svojo starost.
Tudi različno obravnavajo primere, ko ni bila doplačana premija za povečano nevarnost. Ne vem več iz glave, npr pri wiz zavarovanje ne velja, nekje drugje regresirajo sorazmerni del razlike v premiji. itd.
Pri nekaterih zavarovanje ne velja, če je vozilo preobremenjeno. Pa se včasih zgodi, da priklopiš par 10 ali 100 kil pretežko prikolico....
Na trenutnem avtu sem potovalno naložen okoli 200kil čez NDM. (dodatna oprema na avtu, strešni šotor, kolesa...)
Pri tavelikem sicer teh problemov zaenkrat še ne bo.
Na adriatic za "družinsko" polico mi pa tudi agent ni bistveno bolj ugodne variante naračunal, kot če na obstoječi samo pametno razporedim bonuse.
Mogoče bi pa blo pametno mojga agenta na triglavu vprašat, če slučajno lahko sredi leta doplačam do polne premije in bonifikacijo prestavim na tretji avto, brez prijava/odjava variante.