helmans majoneza

nadi

Pripravnik
2. avg 2007
906
0
16
že od nekdaj sem ljubiteljica helmans majoneze (nobene druge niti ne jem)..
ampak ugotavljam, da so očitno nekaj spremenili z okusom..sploh ni več užitna..morda je slab približek stare še pakiran v tubah, kar je pa v kozarcu je pa nikakvo..se morda še komu zdi, da je okus spremenjen? kaj bi lahko imelo podoben okus kot helmanska sedaj, ko je original zanič?
cry12bpy.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Zgleda je kakor se navadiš na okus. Sam sem navajen na Tommy in so mi ostale čudnega okusa.
smile-1.gif

Glede helmans v kozarcu...morda so preusmerili robo za vzhodne trge bolj proti Sloveniji.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
JA, JA, JA!!!!
cry12bpy.gif

Zdaj (cca pol leta nazaj) je ratala bolj sladka!

BTW Kolinska je Helmans delala prej, zdaj pa ne vem kdo dela - skratka rezultat neke Bavčar in co. razprodaje znamk. Ampak očitno recepture niso iste (čeprav je ista licenca), ker je Kolinska vedno delala manj sladke majoneze, tudi leta nazaj ko so delali Thomy - ko se je Thomy preselil, je takoj postal bolj sladek.

Isto iščem nekaj drugega.
Če ne bo nič, bo pa majoneza odletela s seznama izdelkov, ker tega sladkega okusa res ne prenesem!

nadi

Pripravnik
2. avg 2007
906
0
16
možno ja..a se da dobit helmans tudi v avstriji, italiji? sama se ne spomnem, da bi jo kdaj videla tam..
glede tomija imam pa zamero, še iz otrošva..nekaj časa je ni bilo za dobit; se mi zdi, da sploh nobene majoneze in prva, ki je prišla na trg potem je bila helmans..takrat nova ampak sem jo vzela za svojo
smile-1.gif

nadi

Pripravnik
2. avg 2007
906
0
16
o javi, če najdeš kaj primernega..bi mi bilo hudo zelo če majoneze ne bi bilo več za jest
frown-1.gif

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Bom!
zmaga.gif

Ampak počasi obupujem, ker so bile izkušnje z majonezami, ki jih je pacarila Kolinska, najboljše, nje pa več ni...
cry12bpy.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Verjetno sprememba ja...

PS. Poslabšal se je tudi Heinz kečap...razpoznanvno po novi prozorni embalaži namesto mat.

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.281
191
63
Se strinjam s tabo.
Včasih je imela tak okus Thomy majoneza, ko jo je delala še Kolinska. Potem so jim vzeli licenco in je začela Kolinska isto majonezo filat v tube Hellmansa. In tudi ta je šlo v franže. Ampak....
Sem stestiral vse, kar se je dalo in ugotovil, da ima skoraj enak okus majoneza Remia v tubi (plastična tuba, pakirana ponavadi še v škatli).
zmaga.gif

Poskusi, meni je OK (in ja, razumem, o čem govoriš
cool-1.gif
).

sfeer_mayonnaise.jpg

@Kozarec: Kako so si okusi različni, meni se zdi po novem bolj kisla.
hysterical-1.gif

qqqqqqq

Fizikalc
23. apr 2008
1.405
0
36
Mene pa moti, da ne dobim več majoneze v plastični tubi, na sliki je zadaj obrnjena na "glavo". Zdej kupujem v galonu, totalno nagravžno, sploh ko moja draga namoči notr kej.
stupid-1.gif

nadi

Pripravnik
2. avg 2007
906
0
16
sem tudi danes iskala v tej tubi, kot je slick opisal, pa nisem našla...v kakšnem galonu? kozarcu? je okus enak?

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.281
191
63
No ja, tole pa ne vem, če res drži, ker sem jo nabavljal en teden nazaj v Sparu.
Je pa res, da je nekje spakirana še v škatlo, podobno kot zobne paste.