Headhunting. Kaj se gredo?

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Verjetno poznate tole. Agencije kličejo s kao odlično ponudbo in te želijo spraviti do sestanka.

Kar me moti, da se obnašajo, kot da prodajajo suho zlato idiotu. Sem v biznisu že kar nekaj let, plača primerna, s službo in položajem zadovoljen, skratka rabiš nekaj resnega ponudit, da sploh trznem. In ne nasedam na neke prodajne puhlice, ki se jih poslužujejo. Potem pa kliče kar direktno na mobitel, da ima ponudbo za službo, seveda pa noče povedat ne kdo je naročnik, ne podrobnosti dela, skratka nič. In ko zahtevam pisno ponudbo, sem kao jaz neresen? Pa koga to zaj****ajo?

Kdo kaj bolje pozna ozadje tega in komu se zdi tak nizek način novačenja ok in kakšna firma je naročnik tega, saj izpade nereseno že takoj.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Odjebes jih.

Takih "headhunterjev" (v narekovajih, ker so to po vecini "mulci", ki delajo kot tajnice za kao headhunting firmo) je malo morje, in tudi en ni resen. Naj ti povejo od kje klicejo, za koga in v kateri branzi iscejo - ce res ne morejo, naj ti posljejo opis dela, naj ti opise profil ki ga isce ("takega kot ste vi" ni primeren odgovor), naj ti pove koliko od oka mislijo placat, ali pa naj si vse skupaj narise.

Jaz ponavadi koncam take debate v trenutku, ko vprasajo "koliko pa pricakujete placijo", in jim dam ene 20% vec kot tisto, za kar bi sel iz trenutne sluzbe. Potem je pa na enkrat "eee, oprostite, v mislih smo imeli bolj 30% manj kot imate sedaj place" - nakar se na hitro poslovimo z "no, pa le obdrzite moje ime v spisku, in poklicite ko bo kaj bolj primernega. Tudi eden se ni poklical nazaj.

Firme so zelo, ZELO redko narocniki pri takemu folku - oni vidijo oglas, in potem malo klicejo in dajo tvoj CV firmi, da bi pobrali provizijo. Potem pa na prvem intervjuju v firmo folk vprasa "zakaj pa hocete menjati sluzbo". Na odgovor (malo lepse povedano, seveda) "GTFO, nocem menjati sluzbe, vi ste mene poklicali, a se hecate?" je ponavadi komentar "aja, veste, nam je bilo drugace predstavljeno".

Skratka, avoid.

Jason

Fizikalc
20. avg 2009
693
51
28
kar priznaj, da ti pase, da te sem pa tja poklicejo :)
v kaksnem fohu si sicer?
moje izkusnje: prisel v firmo preko headhunterja. takoj ko se je iztekel "don't touch" period, me poklicejo in ponujajo nekaj novega.
do zdaj se ni bilo potrebe menjat. zdaj me se obcasno poklicejo in na koncu malo pokramljamo. pa vedno me prasajo, ce imam koga za priporocit.
aja, pa linkedin profil imam cis beden, tako, da ni prevec "padalcev"

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Ce si zanimiv majo ta velke firme svoje lastne iskalce... Ze precej mailov dobu direktno od firme, headhunterje pa ignoriram...

tomi

Guru
1. sep 2007
18.693
9.913
113
40
MB
že bil na par takšnih sestankih, našli pa so me večinoma preko linkedina, na uvodnem sestanku nikoli ne povejo kdo je naročnik, vsaj meni niso
smile-1.gif