Head Smučke - model?

Peror

Majstr
5. mar 2015
1.678
216
63
Potem upam, da niso za očeta. To ti pišem, ker je to neka modna muha, tekmovalne smučke so res za aktivne smučarje, kar očetje niso. Nič nočem, samo nasvet dajem v kolikor gre za tak nakup.

S tako smučko je namreč treba resno delat, da se pelje kot je zamišljeno.

boomslang

Fizikalc
10. nov 2014
1.397
0
36
Citat:
Uporabnik Peror pravi:
Potem upam, da niso za očeta. To ti pišem, ker je to neka modna muha, tekmovalne smučke so res za aktivne smučarje, kar očetje niso. Nič nočem, samo nasvet dajem v kolikor gre za tak nakup.

S tako smučko je namreč treba resno delat, da se pelje kot je zamišljeno.
Ni ravno tako enostavno... V principu imaš prav, vendar je potrebno upoštevati znanje in predvsem maso... Marsikateri oče, dedek ima več, kot npr. 90 kil in brez trdote ne bo nič od smučanja...

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
467716-post_slo.gif

Sicer nisem mislil napisat, pa vseeno. Že leta vozim Rossignol tekmovalne dile, trenutno 9S. Stil smučanja precej agresiven z močnimi pritiski na kante. Teža 115KG. Dila mi je npr. tudi že počila pod vezjo - vertikalno. Enkrat sem nataknil za hec neko vstopno rekreativno dilo, kot, da ne bi znal smučat, vse se je zvijalo in nobene opore nisem imel pod nogami, je šlo kar po svoje.

Vem pa, da za mojega očeta take dile niso, ker se tudi po robniku ne pelje dobro, pač stara šola smučanja.

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.238
54
48
Samo če nima moči v nogah, tudi ne bo kej preveč od smučanja. oz. bo 2 ali 3 fure, potem pa samo se "smučanje"

Aja smučk pa ne poznam

boomslang

Fizikalc
10. nov 2014
1.397
0
36
Tud če je stara šola se verjetno tiste Headovke splača kupit... Pač malo odbrusiš repe, ene 5 - 10Cm in bo vse lažje.. Bo pa trdota vsekakor prav prišla, če ne drugega, ko bo trdo, bog ne daj ledeno...Lahko se malo odbrusi tud špice in smučka bo manj agresivna, sam ne preveč..

boomslang

Fizikalc
10. nov 2014
1.397
0
36
Citat:
Uporabnik gas pravi:
Samo če nima moči v nogah, tudi ne bo kej preveč od smučanja. oz. bo 2 ali 3 fure, potem pa samo se "smučanje"

Aja smučk pa ne poznam
Če nima moči v nogah, z nobenimi smučkami ne bo prav dobro smučal... Vendar če ima maso, mora bit smučka trda, da te dvigne ( katapultira ) iz zavoja.. Tako porabljaš mnogo manj moči, sam pritisneš na robnik nato smuča naredi svoje...Če pa je smuča premehka za maso smučarja, pa praktiæno ne moreš nič... Oziroma, moraš sam vse počet.. Stara šola .. Obremenitev - razbremenitev....

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Moč ima v nogah, je aktiven, 2000 do 3000 kilometrov na kolesu vsako sezono + hribi. 90kg. Tehnika smučanja je problem.

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.530
2.290
113
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
467716-post_slo.gif

Sicer nisem mislil napisat, pa vseeno. Že leta vozim Rossignol tekmovalne dile, trenutno 9S. Stil smučanja precej agresiven z močnimi pritiski na kante. Teža 115KG. Dila mi je npr. tudi že počila pod vezjo - vertikalno. Enkrat sem nataknil za hec neko vstopno rekreativno dilo, kot, da ne bi znal smučat, vse se je zvijalo in nobene opore nisem imel pod nogami, je šlo kar po svoje.

Vem pa, da za mojega očeta take dile niso, ker se tudi po robniku ne pelje dobro, pač stara šola smučanja.

Sva tam nekje s kilami. Jaz vozim Elan SLX odkar obstajajo.

Kar ni SLX, GSX, je zame vse premehko. No je pa tud res da znam smučat. Ker če ni znanja in tehnike ti nobena dila ne pomaga

boomslang

Fizikalc
10. nov 2014
1.397
0
36
Citat:
Uporabnik dejan_ pravi:
Citat:
467716-post_slo.gif

Sva tam nekje s kilami. Jaz vozim Elan SLX odkar obstajajo.

Kar ni SLX, GSX, je zame vse premehko. No je pa tud res da znam smučat. Ker če ni znanja in tehnike ti nobena dila ne pomaga
zmaga.gif
-- Jp.. Pri Elanu že od "Križajevih" 05,naprej... Dvoje SLX in ene SL, za po kamnih in to je to..

boomslang

Fizikalc
10. nov 2014
1.397
0
36
Citat:
Moč ima v nogah, je aktiven, 2000 do 3000 kilometrov na kolesu vsako sezono + hribi. 90kg. Tehnika smučanja je problem.
Mah, jst bi jih kupu.. Edin kar je, odvisn, kolk bo smučal... Smučanje je v kilometrini in to je večino znanosti...