HDTV in HD - vprašanje

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Helow!

Najprej me zanima, če mogoče kdo ve, zakaj je pri nekaterih oddajah slika razširjena čez celoten ekran, pri nekaterih pa je opazen črn rob spodaj?

vs

Kot drugo me pa zanima, kako doseči pravi HD, kako gledati programe v visoki resoluciji z res lepo sliko? Kljub temu, da je slika lepa, je še vedno malo motna, oz. ni tiste prave ostrine, da bi videl vsak detajl, kot se od HD pričakuje.

Edini program, kjer mislim, da lahko gledam pravi HD, je Cartoon Network. Tam je pa slika takšna, kot nikjer drugje.

Kako je s tem? Je treba kaj vklopit, je problem v signalu, rabiš kakšen poseben kabel, moraš poiskat poseben program ... al kaj??

Pa še eno vprašanje ... Na Discovery Chanelu nimam glasa. Samo na tem kanalu. Slika je normalna, glasa pa ni. Od česa bi bilo lahko to odvisno?

Hvala

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Pomagalo bi če bi napisal katerega operaterja imaš.

1. robovi: nekateri operaterji oz. postaje pošiljajo preko omrežja 4:3 sliko v kateri je 16:9. V tem primeru si moraš sam razegnit sliko, da ne bo robov.

2. in 3. HD je pri nas samo Discovery, Zen TV, Fashion TV, Eurosport, National Geographic in History Channel - pa še to samo če imaš sklenjen določen naročniški paket! Zdaj v času SP je HD še SLO2. To kar si ti slikal ni čisto nič HD.

Če imaš Siol TV in ti pri vklopu napiše TV sprejemnik 1080i to še ne pomeni, da je slika HD. Oni pač pač iz sprejemnika preko HDMI pošiljajo vse v 1080i (ki pa to ni).

3. Slika na Cartoon Networku se ti zdi lepa ker gre za preprosto sliko / barve (risanke pač).

4. ČE imaš discovery HD moraš mogoče nastavit druge nastavitve zvoka, recimo stereo namesto dolby digital.

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
1. ker posiljajo 4:3 signal s crnim robom, kvazi 16:9, porezat oz. uredit si mors sliko sam rocno ali pa ti jo televizor automatsko, odvisno od televizorja in kako imas nastavljeno. kjer se posilja signal 16:9, je pa slika polna.

2. HD sliko imas lahko samo tako, da ti nekdo posilja HD signal. to je tvoj operater tv signala. ce imas tv komunikator med signalom in TV, naj bo tv komunikator s tv povezan s HDMI kablom.

3. cartoon network mislim da pri slovenskih operaterjih NI HD, tako da tisto kar gledas, ne gledas HD:)
je pa recimo SLO2 HD. pravi uzitek gledat fuzbal
wink-1.gif

4. poklici operaterja, pa povej da na discoveriju nimas glasu, na ostalih kanalih pa imas, lahko pa je tudi to, kar pravi southpark!

zdaj sva ti oba s southparkom povedala kako in kaj. veliko uzitka ob HD
evil.gif

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
z daljincem preklopim na sloHD program
evil.gif

kaj ko bi prvo povedal, pri kom in na kaksen nacin prejemas tv signal?

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
jp. s tem da potem gledas crn rob okoli ob ostalem programu, ki ni HD
grin1.gif

vazno da je fuzbal in pa porocanje iz studia v HD! jaz prav tezko preklopim na SD nazaj
crazy1.gif

hgard

Guru
22. jul 2007
4.082
582
113
Citat:
Uporabnik alexx_ pravi:
3. cartoon network mislim da pri slovenskih operaterjih NI HD, tako da tisto kar gledas, ne gledas HD:)
je pa recimo SLO2 HD. pravi uzitek gledat fuzbal
wink-1.gif
ARD ali pa ZDF HD ima še lepšo sliko.

hgard

Guru
22. jul 2007
4.082
582
113
Koda:
Anixe - HD	ANG	 Paket M,L
Arte HD (FRA)	SLO	Paket M,L
Astra Promo - HD	ANG	Paket M,L
Discovery HD	ANG	Dodatni program Discovery HD, Paket HD
Das Erste (ARD) - HD	NEM	Paket M,L
Eurosport HD	ANG	Dodatni program Eurosport HD, Paket HD
Fashion TV - HD	ANG	Dodatni program Fashion TV - HD, Paket HD
History Channel HD	ANG	Dodatni program History Channel HD, Paket HD
Info TV HD	SLO	Paket S,M,L
Luxe.TV HD	ANG	Paket M,L
Magyar Televizio M2 HD	MDŽ	Paket M,L
MelodyZen HD	ANG	Dodatni program MelodyZen.tv, Paket HD
National Geographic HD	SLO	Dodatni program National Geographic HD, Paket HD
RTV SLO HD	SLO	Paket S,M,L
Voom - HD	ANG	Paket M,L
ZDF - HD	NEM	Paket M,L

hgard

Guru
22. jul 2007
4.082
582
113
Pa še trije 3D programi so

HD1 (Europe 1080) (P) (3D-HD)
Canal+ (P) (3D-HD)
Switch (P) (3D-HD)

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Kaj to pomeni, da dobiš zraven očala in gledaš zadevo v 3D?

Neverjetno se mi zdi, kako je napredovala tehnologija ... Eno leto nazaj bum Avatar v 3D, danes ponujajo že 3d televizije z očali, svaka čast, si nisem mislil, da bo šlo tako hitro naprej.
shocked-1.gif

Sporočim ju3 ime ponudnika. Mislim, da gre za nekega privatnika.

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.327
301
83
39
Ljubljana
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Kaj to pomeni, da dobiš zraven očala in gledaš zadevo v 3D?

Neverjetno se mi zdi, kako je napredovala tehnologija ... Eno leto nazaj bum Avatar v 3D, danes ponujajo že 3d televizije z očali, svaka čast, si nisem mislil, da bo šlo tako hitro naprej.
shocked-1.gif

Sporočim ju3 ime ponudnika. Mislim, da gre za nekega privatnika.

očala dobiš ob nakupu 3D televizorja
grin1.gif