hdmi kabli kvaliteta?

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.563
36
48
41
Ljubljana
Ker ravno na novo adaptiram celotno el. instalacijo, si bom potegnil se 2x po 10m hdmi kabla. To naj bi do nadaljnega ostalo potegnjeno, zato me zanima, koliko vloge igra cena pri hdmi kablu? Se dejansko kaj opazi razliko med drazjimi in cenejsimi?

Bi se slo pa za povezaov xtreamer - projektor...ko bo kabl polozen, ga menjat ne bo slo...

Goran_82

Fizikalc
21. jul 2007
1.540
3
38
Nevem če bo ravno držalo to. 10m HDMI brez ojačevalca skoraj zagotovo ne bo predvajal 1080p signala (testirano na VanDenHul HDMI kablu!), medtem ko je na 10m Vivanco-tu z ojačevalcem delalo brez težav...

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.632
3.186
113
Imam 10 metrov noname kabla z dvema magnetoma, dela BP 1080P, so pa pozlačeni kontakti(če to sploh ima kakšen pomen).

Nazadnje urejeno:

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Lahko Cat6 kabel položiš in oni kitajski HDMI uporabiš
wink-1.gif

Pa za 10Gbitni ehternet bo tudi dober.

PS: "kitajski HDMI" je DiiVA .
Zanimivo, na wikipediji ni sploh omenjen, čeprav se mi zdi, da je pred časom imel članek. Zarota?

Nazadnje urejeno:

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik sergio pravi:
Ker ravno na novo adaptiram celotno el. instalacijo, si bom potegnil se 2x po 10m hdmi kabla. To naj bi do nadaljnega ostalo potegnjeno, zato me zanima, koliko vloge igra cena pri hdmi kablu? Se dejansko kaj opazi razliko med drazjimi in cenejsimi?

Bi se slo pa za povezaov xtreamer - projektor...ko bo kabl polozen, ga menjat ne bo slo...

Dokler je locljivost majhna, je stream pocasnejsi in ni tako kriticna kvaliteta kabla. Ko bos zelel prenesti vec podatkov, se bodo pojavile tezave pri kablih, ki so bolj zanic. Na tvojem mestu bi si jaz pustil moznost preproste menjave kabla (torej da ne zazidas vseh doz ali zablokiras z omarami).

Ni namrec nujno, da je cena indikator kvalitete ...

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.251
327
83
Če so za tapravo pasovno širino nima veze kakšen je - itak je digitalen prenos signala - pozlačeni kontakti so marketing fora.

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.563
36
48
41
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Citat:
Uporabnik sergio pravi:

Dokler je locljivost majhna, je stream pocasnejsi in ni tako kriticna kvaliteta kabla. Ko bos zelel prenesti vec podatkov, se bodo pojavile tezave pri kablih, ki so bolj zanic. Na tvojem mestu bi si jaz pustil moznost preproste menjave kabla (torej da ne zazidas vseh doz ali zablokiras z omarami).

Ni namrec nujno, da je cena indikator kvalitete ...

Problem je v tem, da ne bo slo potegnit tako cev, ki bi imela premer zadosti velik, da bi konektor HDMI-ja kdaj kasneje skozi spravil....

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.563
36
48
41
Ljubljana
Super, 2 komada narocena.
smile-1.gif

Zdej rabim pa samo se 60m UTP-jev, 30-40m zvočniškega kabla (to imam) in sm ready steady go
smile-1.gif

Se mi bo pa ravno na knap izslo z 10m
smile-1.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik KarEn pravi:
Če so za tapravo pasovno širino nima veze kakšen je - itak je digitalen prenos signala - pozlačeni kontakti so marketing fora.

Pozlaceni kontakti so zato, ker zlato najmanj rado oksidira (od kovin, iz katerih sicer izdelujejo tovrstve interconnecte). To ni marketing hoax, je cisto objektivna stvar, drugo pa je ali je uporabniku pretezko malce "premigati" spoj, da se oksidna plast zdrgne dol ali pa raje placa neupraviceno toliko derazji kabel zaradi parih mikronov zlata.

Prava razlika je v izvedbi kabla (ustrezne izvedbe zil, ustrezen dielektrik, ustrezno navijanje, ustrezne dusilke, ustrezen oklop), to pa se pozna, ko prides do visokih prenosnih hitrosti (en predhodnik je to omenil s konkretnim primerom - bo delalo, dokler ne tlacis 1080p skozi, takrat so pa problemi).

TMDS se uporablja z variabilno frekvenco prenosa (od tako majhne, kot je cca. 25 MHz, do skoraj 7x visje na kanal). Ker zaenkrat nic ne kaze, da bi se resolucije (in z njimi kolicine podatkov, katere bo potrebno prenesti) v prihodnosti nizale (
rolleyes-1.gif
).

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.251
327
83
Jaz bi ga moral tudi potegnt po mislim da fi16 ali fi18 cevi, pa ne gre s konektorjem, nekako lotanje tega jajeca pa ne pride v poštev - sem že z navadnim VGA-jem skoraj živce izgubil, k sem pa na netu fotko HDMI layouta videl v konektorju sem si pa rekel da bom pač še nekaj časa na analognem signalu:-/