HDMI kabel

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.404
487
83
::1/128
Pa sicer, kakšne so možnosti za popravilo?

Imam namreč cca. 10m kabla, ki je speljan od AV omare, v steni in stropu skozi nosilec do projektorja. Pri projektorju je zgornji del nosilca, kjer pridejo kabli ven in naj bi bil montiran na strop, lepo zaprt pod knauf, tako da iz stropa pride samo cev, na katero je pritrjen projektor. Zadeva je lična in funkcionalna, mi je pa na eni strani odpadel HDMI konektor in je sedaj toliko več težav. Menjava kabla praktično odpade, ker bi bilo potrebno odpirati strop.

Trenutno sicer uporabljam rezervni kabel, ki pa je nekoliko slabše kvalitete in se mu tudi že maje konektor. Sem gledal različne rešitve, vidim, da obstajajo orodja in konektorji, vendar je vse skupaj drago, pri cenejših DIY rešitvah pa nevem kako bi nakcu sploh delovalo. Se da kje dobiti orodje na posojo ali pa nekoga, ki bi to popravil za normalen denar?

Malo mi je žal, da nisem potegnil 2xUTP, RJ45 na koncu in dal gor HDMI konverterja na obeh koncih, ker se baje dobro obnese tudi pri večjih razdaljah pa še bolj enostavno je skablirat vse skupaj.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.887
626
113
Ena rešitev je, da kupiš takle konektor na katerega je enostavno prispajkat kable: http://goo.gl/vdKDH8
Potem pa je treba samo še ugotoviti katera žica kam paše.
To najhitreje ugotoviš tako, da kupiš identični HDMI kabel (ali pa ga mogoče že imaš, če si jih istočasno kupil več) in ga razdreš.
Počasnejša in cenejša verzija je pa da, na netu poiščeš pinout in z multimetrom izmeriš katera žica na vhodnem konektorju je katera na izhodnem.
Ampak glede na to da je 19 žic v kablu, bi bil to kar mukotrpen postopek...

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.404
487
83
::1/128
Tole sem našel, vendar me zanima, če je kdo že popravljal na ta način, še posebaj 10m+ kable. HDMI se mi zdi precej občutljiv in pri večji dolžini, če ni vse tako kot more biti so hitro problemi z 1080p. Trenutno mi na "backup" kablu, ki je malo slabše kvalitete, in konektor ni več v najboljši formi, 720p še deluje, 1080p pa ne več.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.887
626
113
Hja 18€ za konektor (iz UK) ni tako velik dnar, da nebi bilo za probat. Če boš šel razbijat steno te bo sigurno prišlo več...

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
to bi ti potem mogu nekdo na dom pridet zlotat, če ne moreš kabla ven dobit.
Torej 18€ konektor + delo 30€ (če računam po kakem serviserju) + riziko, da ne bo delalo.
Se mi zdi skor boljš strop razdret pa nardit tako, da se naslednjič lahko cel kabel menja

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Če si mal temo sposodim
grin1.gif
in sicer, je kdo morda že povezal displayport (comp) na eni strani ter HDMI na drugi strani (TV)?

Namreč zanimame, če gre čez tudi zvok ali samo slika
sprasujem se.gif

Sicer imam na compu displayport dualmode, kjer gre zagotovo čez tudi zvok, vendar HDMI na TV je običajen in nisem prepričan, da prebavi vso informacijo iz compa.

Predvsem me zanima, če vzamem običajni konverter displayport-HDMI ali bo deloval zvok.

Bral sem da nekje gre, nekje ne
tongue-1.gif
, če kdo ve od česa konkretno je to odvisno.

Hvala

Lp.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.887
626
113
Baje je odvisno samo od implementacije tega v display port -> hdmi konverterju.