Pa sicer, kakšne so možnosti za popravilo?
Imam namreč cca. 10m kabla, ki je speljan od AV omare, v steni in stropu skozi nosilec do projektorja. Pri projektorju je zgornji del nosilca, kjer pridejo kabli ven in naj bi bil montiran na strop, lepo zaprt pod knauf, tako da iz stropa pride samo cev, na katero je pritrjen projektor. Zadeva je lična in funkcionalna, mi je pa na eni strani odpadel HDMI konektor in je sedaj toliko več težav. Menjava kabla praktično odpade, ker bi bilo potrebno odpirati strop.
Trenutno sicer uporabljam rezervni kabel, ki pa je nekoliko slabše kvalitete in se mu tudi že maje konektor. Sem gledal različne rešitve, vidim, da obstajajo orodja in konektorji, vendar je vse skupaj drago, pri cenejših DIY rešitvah pa nevem kako bi nakcu sploh delovalo. Se da kje dobiti orodje na posojo ali pa nekoga, ki bi to popravil za normalen denar?
Malo mi je žal, da nisem potegnil 2xUTP, RJ45 na koncu in dal gor HDMI konverterja na obeh koncih, ker se baje dobro obnese tudi pri večjih razdaljah pa še bolj enostavno je skablirat vse skupaj.