Harvey Norman - pravice kupca [pomoč]

luuxiii

Zelenc'
3. okt 2012
4
0
1
Pozdravljeni,

1 marca smo kupili spalnico v Harvey Norman-u
obljubili so nam da bodo opravili dostavo med šetimi in osmimi tedni, a te še do danes ni bilo
torej sedaj je že poteklo 15 tednov in 5 dni.

Sedaj me pa zanima, do kakšnih ugodosti smo upravičeni, glede na to da so prekoračili rok dobave za 2x.

Za pomoč se vam že vnaprej zahvaljujem

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Bi rad dobil zastonj spalnico pa še par jurjev odškodnine?

Odstopiš lahko od pogodbe in zahtevaš zamudne obresti za morebitno predplačilo. Lahko le zahtevaš zamudne obresti in prevzameš spalnico,ko bo? (To dvoje so tvoja pravica)
Lahko pa se dogovoriš s trgovcem, da ti da zaradi zamude da nek popust (to pa je odvisno od njegove dobre volje).

PS- sam sem pred leti zaradi zamude in še napačne dobave sedežne (pri Rutarju) dobil drugo sedežno za polovično ceno (pa govorim o naravnem udnju). Pač stvar pogajanj!

Nazadnje urejeno:

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Kake zamudne obresti le ? Dvomim, da ima v pogodbi oz v fakturi navedene klavzule o tem...

luuxiii

Zelenc'
3. okt 2012
4
0
1
Citat:
Uporabnik telex pravi:
Bi rad dobil zastonj spalnico pa še par jurjev odškodnine?

Odstopiš lahko od pogodbe in zahtevaš zamudne obresti za morebitno predplačilo. Lahko le zahtevaš zamudne obresti in prevzameš spalnico,ko bo? (To dvoje so tvoja pravica)
Lahko pa se dogovoriš s trgovcem, da ti da zaradi zamude da nek popust (to pa je odvisno od njegove dobre volje).

PS- sam sem pred leti zaradi zamude in še napačne dobave sedežne (pri Rutarju) dobil drugo sedežno za polovično ceno (pa govorim o naravnem udnju). Pač stvar pogajanj!

Ja fajn bi blo da bi nekaj iztisnil iz njih, glede na to da so prekoračili rok za 2x.

Glede pogodbe...imam samo Naročilo kupca (kjer je definiran dostava, plačilo...), ter kreditno pogodbo.
Ravnokar sem preletel skozi nekaj teh papirjev, ampak nisem našel nikjer nič zapisano, razen tega da je rok izdobave 6-8 tednov

Od pogodbe nebi odstopal, vendar me zanima kako je z popustom, katerega lahko izterjam.....prejle sem ravno prebral na nekem forumu, "nekje sem slišal, da je en dan zamude 0.2%" <-- kako je z tem ?

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
Prvo probaj na lep način.ponavadi lepa beseda lepo mesto najde čeprav je praksa bolj za evropo in ne balkan.če se dogovriš za nekaj popusta je to to.ali pa da ti dajo poleg kaj gratis.sicer pa ali si jih poklical in povprašal kaj se dogaja s tvojim naročilom
confused-1.gif

luuxiii

Zelenc'
3. okt 2012
4
0
1
Citat:
Uporabnik shift pravi:
Prvo probaj na lep način.ponavadi lepa beseda lepo mesto najde čeprav je praksa bolj za evropo in ne balkan.če se dogovriš za nekaj popusta je to to.ali pa da ti dajo poleg kaj gratis.sicer pa ali si jih poklical in povprašal kaj se dogaja s tvojim naročilom
confused-1.gif

Smo poklicali pred 3 tedni pa so rekli da bo zagotovo prišlo do prejšnjega tedna (23 tednen) sedaj pa teče že 24 teden... rekli so daže imajo nekaj, na nekaj pa še čakajo
smile-1.gif

imate kakšen predlog ?

Citat:
Uporabnik shift pravi:
ponavadi lepa beseda lepo mesto najde
Totaly agree =)