Hal.dll missing

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.358
5.648
113
Pozdravljeni.

Na notebooku so w7 začeli počasi delat....zato sem jih hotel "pohitrit" z Linuxom (Joli OS 1.2).....ki pa mi po inštalaciji ni odgovarjal....

Zato sem, ker sem hotel nazaj na Windowse ( tokrat XP Home) pobrisal disk z Dban-om...pač fresh install

Sedaj mi pri nalaganju XPjev sporoči da manjka hal.dll....

Na internetu je kup navodil.....ampak vsa so za popravilo že naloženega sistema......jaz imam pa primer ko mam disk pobrisan in pač ne gre fresh install skozi...

P.S.: Prvotno sem imel tudi problem kot da mi ne bi zaznalo diska.....čeprav ga vidim v BIOSu....no sedaj sem to nekako rešil...čeprav ne vem kako
smile-1.gif

A je možno da mi je LINUX nekako pomešal particije na disku
sprasujem se.gif
Če sem prav razumel LINUX nekaj spremeni v zagonskem sektorju na disku....?

Kamele0N

23. jul 2008
42.358
5.648
113
Sedaj imam ta problem (sporočilo na črnem ekranu je to kar temu napiše):

Kamele0N

23. jul 2008
42.358
5.648
113
Prej sem imel pa ta problem.....

1) kot da je odletel disk med brisanjem ( BIOS ga vidi).....
sprasujem se.gif

2) ali pa da sem imel sfaljenen prioritete BOOTanja....sem popravil

No sedaj to ni več blem...UPAM
smile-1.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.358
5.648
113
Sprobal......BIOS zazna disk in njegovo velikost.....partition wizzard enako.....stestiral sem ga z surface testom ki NE najde nobenih bad sektorjev....torej disk je OK......pa še vedno dobim rezultat iz drugega youtube filmčka.....

Check cable connection!
PXE-M0F: Exiting Intel PXE ROM.
No bootable device--Insert boot disk and press any key

Predvidevam ko bom dal not bootable XPje bo zopet hal.dll missing
sprasujem se.gif
ker se zopet vrtim v istem krogu.....

A je možno da je namestitev LINUXA spremenila. zagonski sektor diska in ima sedaj comp probleme
sprasujem se.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.358
5.648
113
Bom probal še z *.iso sliko drugih XPjev.....pol pa še z W7....

to bo s5 vzel skor cel dan
bonk.gif

EDIT: notebook je z prednaloženimi W7 starter......a je lahko nekako " zablokiran" da ne moreš naložit windowse nižje od 7ke
sprasujem se.gif

Nazadnje urejeno:

alfabet

Fizikalc
17. jan 2014
1.122
4
38
ksz

Mogoče streljam v prazno, ampak da niso kakšne težave s SATA gonilniki (ki jih v WinXP ni) oz. AHCI / Compatibility mode. Če v Biosu daš na Compatibility mode je še vedno problem?

Kamele0N

23. jul 2008
42.358
5.648
113
Sem probal in IDE in AHCI....bom pa še 1x ker sem samo 99%

Sicer pa nalagam XP Home SP3 OEM + SATA driverji.....ne vem pa kdaj se inštalirajo

Kamele0N

23. jul 2008
42.358
5.648
113
Ker se gre za notebook.....ki že sam po sebi ni nekaj vau...

In ker so bile serije z XP starter (ne dobim nikjer da je OEM)...XP Home......in nakoncu še W7 starter....in ker po vseh testih XP lepše lavfajo na Notebooku kot W7

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.921
5.991
113
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Sprobal......BIOS zazna disk in njegovo velikost.....partition wizzard enako.....stestiral sem ga z surface testom ki NE najde nobenih bad sektorjev....torej disk je OK......pa še vedno dobim rezultat iz drugega youtube filmčka.....

Check cable connection!
PXE-M0F: Exiting Intel PXE ROM.
No bootable device--Insert boot disk and press any key

Predvidevam ko bom dal not bootable XPje bo zopet hal.dll missing
sprasujem se.gif
ker se zopet vrtim v istem krogu.....

A je možno da je namestitev LINUXA spremenila. zagonski sektor diska in ima sedaj comp probleme
sprasujem se.gif
Pri win xp install piše, da se sploh zažene
press any key to boot from cd...

Imaš v biosu cdrom na vrhu pri boot order/sequence ?

Zapeči cd pri nizki hitrosti.Možno da cd pogon crkuje.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.921
5.991
113
Če gre za star notebook namesti porteus, antiX, slitaz, archbang, crunchbang, mepis, linux mint Xfce, lubuntu.

Model notebooka ? Koliko rama in diska ima (take informacije sodijo v prvi post) ?

Citat:

Zato sem, ker sem hotel nazaj na Windowse ( tokrat XP Home) pobrisal disk z Dban-om...pač fresh install

Sedaj mi pri nalaganju XPjev sporoči da manjka hal.dll....
dban postavi vse vrednosti sektorjev na 0, zaradi tega hdd ne bo crknil.
Če menjaš iz linux v win je dovolj zgoraj omenjeni urejevalnik particij, dban uporabiš če prodajaš rabljen hdd.

Gre win xp install skozi ali dobiš hall.dll napako pri samem installu ?

Kamele0N

23. jul 2008
42.358
5.648
113
Acer Aspire one D260 Atom N450 proc 2Gb rama 250Gb disk....

Nima CD enote.....samo ali USB ali SD kartica

Bootam iz usb.....ISO narejen z Rufusom ne prime.....z WinToFlash pa zazna (za XP)

W7 starter mi je 2 mesca nazaj zagrabil tud z Rufusom....in po 2 mescih je že bil zabasan....in počasen

Uporaba pa osnovno net + dol vlečenje filmov (10-15 v 2 mescih)---pa je že počepnil...zato sem razmislu o Linuxu za Atom procesorje....delal....ampak jaz No Abla Linux
smile-1.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.358
5.648
113
Pridem do izbire:

1st, text mode setup (Boot from flash again after finished) ....... tukaj mi naloži usb nekam in pol požene in...hal.dll missing

2nd, GUI mode setup, continue setup + 1st start of Windows...... tukaj mi napiše: Windows could not start because of a computer disk hardware configuration problem. Could not read from the selected boot disk. Check boot path and disk hardware ( očitno neki z USBjem? ).....tako je pri tej verziji XPjev light....če dam XP Home dobim Blue screen!

----> DEBUG, in case of HALL.DLL or NTOSKRNL.exe not found errors <----- Tukaj mi samo zmrzne in moram restartat....napiše pa I/0 Errore multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\BOOTSECT.DOS
pol so pa še opcije:

Debug boot rDisk 1 partition 2
Debug boot rDisk 1 partition 3
Debug boot rDisk 1 partition 4
Debug boot rDisk 2 partition 1
Debug boot rDisk 2 partition 2
Debug boot rDisk 2 partition 3
Debug boot rDisk 2 partition 4

Pri teh 7mih opcijah dobim isti msg kot za drugo opcijo

For troubleshooting and advanced startup options for Windows, press F8 Če to naredim in grem po ukazih iz prvega youtube filmčka ne najde unga *.dll iz ukaza

Kamele0N

23. jul 2008
42.358
5.648
113
Grem probat še z W7 starter...zadnji primer pa odpiranje notebooka pa pogledat disk...povezave...čeprav ne vidim smisla če ga bios in ostali programi vidijo in lahko manipuliram z diskom
bonk.gif

Nazadnje urejeno:

Kamele0N

23. jul 2008
42.358
5.648
113
HA.....kjera fora...W7 normalno požene iz boota.....sem že not v installu...

Mi lahko kdo razloži kako lahko shackam blokado proti XPjem....Roberto ti boš ziher najbolje vedel!
smile-1.gif

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.921
5.991
113
Prilepi screen particij, potem ko bootaš iz tega:
http://www.partitionwizard.com/partition-wizard-bootable-cd.html

https://wintoflash.com/forum/viewtopic.php?f=10&t=46&start=30
11 Sep 2012, 08:12
Citat:

Thank you so much for this information!

After installing xp, several versions (yes, I do have a bunch of licenses if that's a matter) on my Acer Aspire One Z5G, always ending up in the "missing hal.dll"-thingy... I finally found the answer here.

Although, after booting up with the only option of using the usb-flash-stick (after "complete" install), I did check the flash-drives boot.ini and found the line that worked as boot for me. Then I edited the boot.ini on my C: drive (or which drive xp is installed to) and after a fast calculation in my head I came to the conclusion that the "0 - 2"-version (of the above text) should work for me and VOILA! (I did forget that my linux-installation had grabbed the first partition, that's why the "0 - 2"-option)I unplugged the flashdrive before restarting windows in case something needed to be saved after this editing and when booting up again I FINALLY got my windows-install available, bootable and running steady as hell and most important:

No HAL.DLL error
No need for flashdrive

Kako velik usb imaš ? Je v fat32 fs ?

Kamele0N

23. jul 2008
42.358
5.648
113
ko dajem v rufus *.ISO od winsow mi avtomatsko nastavi na NTFS...je pa nek no name 8Gb USB

Particije lahko samo slikam po Carjevem sistemu in jih prilepim sem
smile-1.gif

EDIT: WintoFlash pa ne vem kako nastavi...najbrš tudi NTFS...

Nazadnje urejeno: