Haier LCD = cheap shit tv?

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Naslov teme pove vse. En kolega bi mogoce lahko zrihtal neke LCDje omenjene znamke, ki so kao v USA bolj in kot pri nas... mene pa sam zanima, je to sranje, ki se ga treba ogniti na siroko al...?

Sem mnenja da tut americani vedo da je Phillips dober in je verjetno eden od low cost no-name ponudnikov, am I right?

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
ne poznam..je pa tako..malo denarja, malo muzike.

ker je eksotika..če slučjani rikne..kdo bo popravil ter za kak denar?

fora TV-jev (zdaj npr. LCD) ni v zaslonu..te itak delaj 2 firmi za cel svet...zardaj ej elektronika, ki skrbi kaj bo na koncu prikazano na tem zaslonu. Tako da samo na digonalo gledat...prideš bolj slabo skozi.

Lep primer...pri CRT sta bila Philips in Loewe....Philips je dobolavljal ekrane Lowewju (torej po logiki bi morla biti isti drekec)...samo če si dal isto velika Tv-ja od obeh firm drug ob drugem je bila slika kot dan in noč).

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Lep primer...pri CRT sta bila Philips in Loewe....Philips je dobolavljal ekrane Lowewju (torej po logiki bi morla biti isti drekec)...samo če si dal isto velika Tv-ja od obeh firm drug ob drugem je bila slika kot dan in noč).

Žal so moje izkušnje z obema firmama takšne, da je muzika zelo kratka, čeprav za različno ceno
smile-1.gif
Če bi nabavil 5 samsungov za ceno enega loeweta bi danes verjetno še vedno vsaj 3ije delali.

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
In kaj je narobe z Loewe-ji? Meni še vedno dela ... je tebi crknil?
roza.gif

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Haier je največji kitajski proizvajalec hišnih strojev (bela tehnika, HI-FI, TV, računalniki itd itd), ki ima svoj brand. Zadeve se dajo kupit tudi v Evropi, pri nas pa še ne. Ne vem za TV-je, a pralne stroje imajo zelo kvalitetne.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
nam je delal 17 let...pa ko sm ga prodali naprej je po dizajnu, sliki in zvoku še vedno prekašal vse kar se je prodajalo med CRT-ji.

(Loewe).

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.741
5.899
113
Največji??

V primerjavi z Gorenjem ima bore malo aparatov. No v primerjavi kako velik je Kitajski trg bi pričakoval več.

Je pa fascinantno da njihova 320 literska skrinja/hladilnik porabi 275 kWH letno, Gorenjeva pa 350 kWh. Tako da mogoče le niso tako švoh. Samo glede na servis itd., si nebi upal kupiti njihovega izdelka.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
nam je delal 17 let...pa ko sm ga prodali naprej je po dizajnu, sliki in zvoku še vedno prekašal vse kar se je prodajalo med CRT-ji.

(Loewe).

Ja, saj dizajn je zakon, kadarkoli pogledaš. Žal je spodaj samo najbolj navadna philipsova elektronika, pa če se še tako trudite kontra dokazat.

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
Mi smo tudi doma imeli Loewe TV res dolgo let, 15+, pred eneimi 4-5 leti smo kupili spet Loewe (eni rečejo levi opta, sicer ne vem zakaj), ki je ponujala "sliko v sliki"..bila pa je 250.000 nekdanjih sit...

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Pri nas doma imajo že 10 let televizor evelux s sliko v sliki. To ni noben poseben feature, sam tv pa je bil 2x cenejši kot loewe. Pa ne trdim da je loewe slab, ker je dezijn res vrhunski in tehnično tudi zadovolji, sem pa očitno eden redkih, ki nima najboljših izkušenj s trajnostjo.

motoristic

Fizikalc
18. avg 2007
1.315
21
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Dacho pravi:
Naslov teme pove vse. En kolega bi mogoce lahko zrihtal neke LCDje omenjene znamke, ki so kao v USA bolj in kot pri nas... mene pa sam zanima, je to sranje, ki se ga treba ogniti na siroko al...?

Sem mnenja da tut americani vedo da je Phillips dober in je verjetno eden od low cost no-name ponudnikov, am I right?

Kupi Philipsa, boš vsaj TV gledal
cheer.gif

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.280
113
za šankom
Citat:
Uporabnik motoristic pravi:
Citat:
Uporabnik Dacho pravi:

cheer.gif

pa zelo velika verjetnost je da bi geldal v isti panel kot pri haierju
rolleyes-1.gif

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.280
113
za šankom
Citat:
Uporabnik motoristic pravi:
Citat:
Uporabnik Dacho pravi:

cheer.gif

pa zelo velika verjetnost je da bi geldal v isti panel kot pri haierju
rolleyes-1.gif

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.741
5.899
113
Ni vsa magija v panelih. Tudi v elektroniki in softwaru se skriva kar nekaj zvezdic. Potem pa je treba še računat, da proizvajalec prvorazredne panele porabi za svojo blagovno znanko, drugorazredne pa za razne Haane, Haierje itd.

Seveda pa verjamem da Loeweju ne dobavljajo drugorazrednih panelov.

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.280
113
za šankom
se strinjam glede SWja in elektronike.glede panelov pa pač ne.imaš vstopne modele znanih znamk z drugorazrednimi paneli.sicer pa recimo če že govorimo o drugorazrednih panelih še definiraj kakšna je razlika med prvo in drugo razrednimi paneli

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.741
5.899
113
Recimo kakšen mrtev pixel, neenakomerna osvetljenost pa še kaj bi se mogoče našlo.

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.280
113
za šankom
mrtvo piko pokasiraš lahko pri lcdju za 2000€ ali pa ga pri lcdju za 500€ ne pokasiraš.
neenakomerna osvetljenost
confused-1.gif
a to tudi obstaja.resno sprašujem.nisem še videl