H7 ''xenon'' žarnice

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Vzemi Osram Cool Blue ... nimajo veze z modrino ker svetijo belo in res kvalitetno osvetlijo cesto. Niso poceni, so pa vredne € .
Bauhaus vem da jih ima,mogoce pa še kdo.

sad

Guru
24. avg 2007
21.043
9.684
113
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Vzemi Osram Cool Blue ... nimajo veze z modrino ker svetijo belo in res kvalitetno osvetlijo cesto. Niso poceni, so pa vredne € .
Bauhaus vem da jih ima,mogoce pa še kdo.
Mah, slučajno sem naletel na tele, ko sem iskal običajne H7. Namreč na pol leta mi crkne ena, tako da Cool Blue bi menjaval na mesec-dva. No go.
Če je res, da s temi ne bi videl nič v megli, potem so ravno za dolge. Bom videl, 3 USD itak ni nič denarja, tako da jih bom morda sprobal, pa da vidimo. Sicer prodajajo za isto ceno tudi 100W, ampak ne bi tvegal, da se mi kakšna parabola ali luč stopi.

sad

Guru
24. avg 2007
21.043
9.684
113
Hvala. Bo m potem kar navadne vzel. So še malo ceneje. Da vidimo, če bodo zdržale kaj več ali tudi zgolj pol leta.
grin1.gif

Firing_Nukez

Pripravnik
3. mar 2010
328
0
16
Če kupiš vsaj 80 wattne boš dobro videl, navadne pa ne svetijo kaj dosti. Premaz vzame preveč svetilnosti.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.087
448
83
45
dolenska
Kar je nad 55w, če maš tako napeljavo, pol kupuj take. Kar je več, boš Mel sranje. Preverjeno. Razen, če maš kakega oldija. Pa še to ne vsi. Hrošč prebavi 100w, sam dolge ne smeš prižigat
smile-1.gif
. Novejši? Na Orion mi je pri 100w stopilo plato pri relejih. Na ostalih nisem probal. Aja, golf dvojka gon 100w BP.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.108
4.076
113
Citat:
Uporabnik smoukar pravi:
Kar je nad 55w, če maš tako napeljavo, pol kupuj take. Kar je več, boš Mel sranje. Preverjeno. Razen, če maš kakega oldija. Pa še to ne vsi. Hrošč prebavi 100w, sam dolge ne smeš prižigat
smile-1.gif
. Novejši? Na Orion mi je pri 100w stopilo plato pri relejih. Na ostalih nisem probal. Aja, golf dvojka gon 100w BP.

Za 100W rabiš poleg "ustrezne" napeljave tudi ustrezne parabole in stekla ... oz. skoraj obvezno morajo biti parabole "kovinske" in stekla steklena. To ima večina (zelo) starih avtov, nima pa noben avto zadnjih 20 let ... torej 100W žarnice niso primerne za osebna vozila. Poznam primer ko je skurilo napeljavo sredi noči (imagine that!) pa še en primer, ko je skurilo stikalo/rele za preklop dolgih luči.

Kar se tiče best of žarnic za klasično podnožje sta dve opcije:
1. Philips X-treme
2. Osram Nightbreaker

.. obe žarnici sta top tehnologija priznanih znamk, imata malenkost bolj belo svetlobo od klasičnih, trajata MANJ kot klasične žarnice in sta precej DRAŽJI od klasičnih žarnic! Sedaj pa naj se vsak vpraša a to rabi ... (jst imam v svojem avtu nightbreaker)

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Citat:
Uporabnik smoukar pravi:
smile-1.gif

Za 100W rabiš poleg "ustrezne" napeljave tudi ustrezne parabole in stekla ... oz. skoraj obvezno morajo biti parabole "kovinske" in stekla steklena. To ima večina (zelo) starih avtov, nima pa noben avto zadnjih 20 let ... torej 100W žarnice niso primerne za osebna vozila. Poznam primer ko je skurilo napeljavo sredi noči (imagine that!) pa še en primer, ko je skurilo stikalo/rele za preklop dolgih luči.

Kar se tiče best of žarnic za klasično podnožje sta dve opcije:
1. Philips X-treme
2. Osram Nightbreaker

.. obe žarnici sta top tehnologija priznanih znamk, imata malenkost bolj belo svetlobo od klasičnih, trajata MANJ kot klasične žarnice in sta precej DRAŽJI od klasičnih žarnic! Sedaj pa naj se vsak vpraša a to rabi ... (jst imam v svojem avtu nightbreaker)

Se lahko popolnoma strinjam. Probal že obe, Osram malo manj drži, Philips kakšen mesec več. Čeprav se mi zdi Osramova za odtenek, ampak res za odtenek svetlejša.

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.649
466
83
Tolmin
Jaz sem vzel podobne le da so 100W za v dolge luci.
Svetloba v primerjavi z Osram night breaker je bolj modra (bela?) ampak slabsa. Osvetljenosti v LUX-ih nisem meril ampak je sigurno 25% manjsa(moc pa je realno 100W - 8A porabe).Vidljivost v dezju je solidna in nimam pripomb.
Za kratke luci jih ne bi uporabljal
wink-1.gif

sssss

Pripravnik
5. maj 2010
211
9
18
Da ne odpiram nove tem bom kar tukaj postavil vprašanje

Prej sem imel avto z H7 žarnicami. No, sedaj imam par mesecev drug avto, ki ima H4 žarnice. Slučajno sem opazil, da se oba žarometa po 0.5-1 uri vožnje precej segrejeta. Ne na neko vročo temperaturo, ampak bi rekel da kar tam na 40-50 stopinj. Je to normalno za H4 žarnice, ali je kaj narobe? Avto je star dobro leto in po pregledu žarometov, so ti brezhibni, nič ni stopljeno ali osmojeno. Noter so pa žarnice od prejšnjega lastnika Osram cool blue 12V - H4 – 60/55W