H4 led žarnice

Antares

Pripravnik
28. feb 2008
52
0
6
Imam starega Clio II, L 1999, gor sem dal H4 led žarnice, dolgi-kratki snop, ki pa ne deluje, volansko stikalo ne preklaplja dolge-kratke luči, medtem, ko z halogenskimi to normalno preklaplja, zgleda tako kot bi istočasno gorela oba snopa, ima kdo kaj izkušenj glede teh žarnic in zakaj to preklapljanje ne deluje in kje naj iščem napako.

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.421
529
113
43
Še vedno Rdeči revirji
Glej H4 led žarnice so čista natega. Če hočeš imeti LED bo treba plačat original kompletno LED lampo za tvoj avto. Tukaj te lahko zeza sama optika, LED žarnica ni prav narejena, in potem ne vidiš razlike ko imaš vklopljene dolge luči. Jaz se nebi šilal s H4 LED žarnicami, ker bo sčasoma prišel strošek celih luči. LED žarnica drugače odvaja toploto kot klasična halogenka.

bratusm

Fizikalc
29. jan 2014
615
38
28
Pa klikni na "strokovna pomoč" na tej strani, ki si jo dal...
Si poskusil?
Če ne bo delalo po "strokovni pomoči", pa vrni in zahtevaj denar nazaj...

Antares

Pripravnik
28. feb 2008
52
0
6
Si poskusil?
Bom še tam povprašal, kar sem po netu gledal bi moralo to delovati brez težav, posebno na starejših avtomobilih, ki ne javljajo napake o žarnicah.

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
Si poskusil?

Sem mislil na drugačno strokovno pomoč..... nekje v tem smislu klik. Na avto vreden sto evrov gre nekdo montirat žarnice za 40 evrov pa še to takšne, ki zakonsko niso dovoljene .... V času, ko je bil avto proizveden so led tehniko uporabljali samo za namen namiznih kalkulatorjev.

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.421
529
113
43
Še vedno Rdeči revirji
Se pravi proč vržen denar in ni variante, da bi to delovalo. Samo za info, tole sem dal noter in ni videti, da bi kaj preklapljalo:
https://www.silux.si/izdelki/dodatn...-h4-led-6500k-60w-9-32v-2-kosa-16-led-premium

Vau, sem mislil, da si kupil tiste kitajske variante s tremi ali štirimi tiskaninami scinjenimi skupaj. Vprašanje, če ti tole kdo sploh homologira. Res je, da so LED luči veliko boljše od halogenskih. Glede tvojega problema pa lahko enostavno probaš tako, da žarnico potegneš iz ležišča in pogledaš, če kake LED diode dodatno svetijo ko preklopiš na dolge ali pa svetijo druge LED diode. Lahko, da je en del žarnice zanič.

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.079
137
63
okolica mesta
Vau, sem mislil, da si kupil tiste kitajske variante s tremi ali štirimi tiskaninami scinjenimi skupaj. Vprašanje, če ti tole kdo sploh homologira. Res je, da so LED luči veliko boljše od halogenskih. Glede tvojega problema pa lahko enostavno probaš tako, da žarnico potegneš iz ležišča in pogledaš, če kake LED diode dodatno svetijo ko preklopiš na dolge ali pa svetijo druge LED diode. Lahko, da je en del žarnice zanič.
Tisti ki majo take ledice se ne sekirajo za homologacijo, ker potrebuješ točno 3min da ji zamenjaš pred homolog.

• Všeč mi je
Reactions: Fe3

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.741
15.793
113
Tisti ki majo take ledice se ne sekirajo za homologacijo, ker potrebuješ točno 3min da ji zamenjaš pred homolog.

Se pa lahko sekirajo v kolikor jih ustavijo možje v modrem in povprašajo za homolo kartonček z vpisano predelavo luči.
Kako ti pa potem pomaga hitra menjava? :fredi:

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.375
302
83
Se mi zdi, da je to bolj redkost na žalost, kolikor vidim je vedno več takih, ki dan delajo za tabo in ti svetijo v ksiht, da tud robnika al pa črte ne vidš :(

Antares

Pripravnik
28. feb 2008
52
0
6
Sem poizkusil zunaj na vseh treh kontaktih, normalno deluje, en kontakt dolge, en kontakt kratke, vem da niso dovoljene, tako, da bomo v nadaljevanju govorili o of road vožnji.