H&R vzmeti

MiHa88

Pripravnik
13. apr 2008
729
4
18
Na Peugeota 207 nameravam zmonitirati H&R vzmeti -35mm, prosim za mnenje ali bi moral menjati še amortizerje ali bo uredu z originalnimi(stari 2 leti 60k prevoženih). Je obvezno iti na homologacijo glede na to niti ne bo toliko vidno? Optika obvezna?
Sem nov v teh "predelavah" in je mogoče kakšno vprašanje smešno.....
redface-1.gif

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
Eh ni smešno...ti kr vprašaj...vsi se celo življenje učimo.......jaz včasih tega tudi nisem vedel.....pa še vedno dosti stvari nevem proti enim.....

Glede vzmeti ap je tak........najbolše je itak če daš gevindo gor......ampak tisto se izpod jurja nimama kaj menit če gledama H&R.....če boš pa dal fedre bi pa še jaz priporočal amortizerje tudi.....to te bo stalo okoli 400-500 €..... če misliš avto samo znižat, da ti bo optično lepo zgledal, raje samo tote fedre odreži kaj jih maš.....ker če boš samo fedre mejal amortizerjev pa ne....nisi skoraj nič nardil.......pa avto ti bo ful skakal al kak ti naj razložim.....

MiHa88

Pripravnik
13. apr 2008
729
4
18
se pravi sem potem naredil avto bol nevaren kot karkoli drugega
rolleyes-1.gif

priporočaš kakšne amortizerje?

PS: Originalnih nebi rezal ker bi v primeru prodaje vozila dal nazaj na originalno stanje po želji "kupca"

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
No saj zaj se ti jih bo verjetno veliko tukaj oglasilo pa govorilo, da imajo oni samo fedre pa bla bla......pa da je super in da se da do 40 mm brez amortizerjev spustit.........ja ampak jaz jih tudi poznam veliko takih pol pa so jih vlekli dol z njiv......so rekli glej kak sn avto spustil to zaj more ležat.....pol pa neka luknica v ovinku pa hop na njivo.....ja vzemi komplet kit od h&r...

Če se ti pa gre samo za optiko, da vredi zgleda p ane misliš divjat ...... pa je vseeno kaj boš naredil.....lahko daš tudi neko ceneno gevindo gor za 200€ pa boš imel avto pri podu.....

Pa v vsakem primeru je treba otpiko nardit če hočeš met neke časa gume.....

MiHa88

Pripravnik
13. apr 2008
729
4
18
Ne saj ne mislim nekaj šparati zdaj... pač mislil sem da me bo ta šport koštal slabih 200eur in mirna bosna... ampak nočem delati samo za videz ker od tega nimam nič :D tako da bom dal pač več in imel zadevo poštimano kot je treba, po možnosti dal še distančnike ampak to se baje vidi šele potem ko avto pade... baje... potem definitivino sledi homologacija oz. še prej optika.

Praviš okvirno 500-600 eur bi me moral priti komplet? To so tej Cup kiti ane?

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
Ja komplet kit je to....fedre plus amortizerji.....pa sport varianto vzemi, da bo malo bol trdo...ker imaš tudi neko comfort verzijo.... kje pa boš to nabavljal če ni skrivnost??? Pa kake distančnike misliš gor devat pa kere felge s kakšnim robom....? ČE boš imel premalo spuščeno bo grdo zgledalo če bo guma preveč ven.....no pomoje vsaj....če pa boš mel preveč spuščeno te pa boš blatnike potrgal.....tak da še boš na koncu mogo vlečt robove ven......

Jaz sn dal malo širše felne gor oz tak da optično malo bol vun stojijo pa je čist cool.......

MiHa88

Pripravnik
13. apr 2008
729
4
18
pri A3M... mislil sem pa it še v SKN vprašati jutri... glede distančnikov ne vem še nič ker bi rad videl kako zgleda brez ker že serijsko zgleda zadnja guma ko da ma naklona malo
confused-1.gif
resno.... zdej najprej sem mislil spustit na 35mm kar bo po mojem ravno prav, ker 50mm bo pomojm zgledalo grdo oz. preveč extremno. felge bi ostale zaenkrat original 16" ... za naprej bomo pa vidl še..

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
Daj če boš kupil komplet ga daj malo več spustit, ker homologirat boš tak al tak mogo......pa naj bo malo bol.....
wink-1.gif
5 še pač ni extremno....jaz mam naprej 60 spuščeno pa je še daleč od extremnega.......exttremno se začne od tam naprej ko ti guma pade za rob blatnika....kakšne opcije še obstajajo vse za tvoj avto...kombinacije mislim, nižanja....

Al pa gevindo vzemi če maš denar pa se pol odločiš pa si štelaš kak ti bo pasalo........ pa da ti omenim vozi se še 3x bolše......
wink-1.gif

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.334
303
83
39
Ljubljana
Vzemi rajš komplet
wink-1.gif

Jz mam H&R fedre pa Bilstein amortizerje, majka, mogoče pretrdo ampak sm se že navadu
smile-1.gif

Oboje kupu v Nemčiji, najceneje pršu skozi.

Optika 30-35 eur + homologacija 35 eur (al kok že).

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.535
1.234
113
pa iz avta se vstane 3x bolj zjeban v križu (dobrodošli na slovenskih cestah)

MiHa88

Pripravnik
13. apr 2008
729
4
18
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:
Vzemi rajš komplet
wink-1.gif

Jz mam H&R fedre pa Bilstein amortizerje, majka, mogoče pretrdo ampak sm se že navadu
smile-1.gif

Oboje kupu v Nemčiji, najceneje pršu skozi.

Optika 30-35 eur + homologacija 35 eur (al kok že).

zadnjič sem te videl ko si iz brnčičeve šibal proti obvoznici. Zelo lepa opelica, sva s kolegom komentirala ampak si ušel čez zadnjo sekundo rumene na semaforju
smile-1.gif

MiHa88

Pripravnik
13. apr 2008
729
4
18
no saj jaz sem pa tudi parkrat na dan tam(Schenker)...

Koliko imaš ti drugače fedre? 50mm?

MiHa88

Pripravnik
13. apr 2008
729
4
18
uf pol morm js mojo kračo res malo več spustit ker -35mm bo res zgledal k da nism naredu nč
smile-1.gif

grem jutri na posvet in poročam
smile-1.gif

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Da si sposodim temo ker vidim da ste dobri poznavalci........jaz rabim nove amortizerje.....pa me zanima naslednje..........dobim sem informacijo da bi blo zame pametno da grem obnovit amortizerje k nekemu Turenšku (nimam pojma kje je to in kdo je to) in da bi mi lahko original amortizerje skrajšal za 3 cm,fedri pa bi ostali isti samo da bo zadeva bolj trda......to naj bi dosti bolj držalo cesto ,pa še avto bo nižji in bo lepše zgledal.

A je ta varjanta ok.....drži povedano ?
Se gre pa za 9 let staro astro in nima dajat smisla gor držje vzmetenje kot je vrednost avta :D

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
Poišči nekje na alterju že obstaja debata o obnovi amortizerjev......

Moje osebno mnenje......to je bedarija in se ne splača.......ker neboš prišparal niti tlko kot jaz lahko spijem v enem dnevi.....pa ne spijem dosti
smile-1.gif

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
ni to zaradi prišparat....ker sem slišal da so novi amortizerji okrog 200€......popravljeni pa od 250 naprej.

bom pogledal pod drugo temo.