GZS - članstvo

Mantara

Pripravnik
6. avg 2007
355
4
18
Gre se za članstvo v GZS oz v Primorski gospodarski zbornici. Je obvezno bit član?
Namreč dobil sem izterjavo ker nisem plačal računa! Pa me zanima če se je sploh možno izpisat ali nam lahko pobirajo denar ?
Brezveze ta država nas samo lupi, namesto da bi omogočila da se podjetništvo razvija in da mali podjetniki sploh lahko preživimo, ampak ne, dejmo jih lupit na vsakem vogalu z raznimi članstvi in podobnim sranje....

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
jah če opravljaš "obrtno" dejavnost se članarine zaenkrat ne moreš izogniti. Če pa najdeš varianto se pa priporočam. Nimam popolnoma nič od njih in mi je zares škoda dati vsakega evra!

Mantara

Pripravnik
6. avg 2007
355
4
18
Ne nisem obrtnik oz. ne opravljam obrtne dejavnosti. Siguren sem da bom moral plačat za nazaj, predvsem me pa zanima kako in če sploh lahko se izčlanim. Na njihovi spletni strani o izčlanitvi ne duha ne sluha...sej sam sebi itak ne bodo pljuvali v skledo...

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Kaj pa sploh delas ? Jaz imam razvoj elektronike (vse od dizajna vezij dalje) in programske opreme po narocilu in vse kar je sorodnega temu in mi ni do zdaj nihce niti prdnil, da hoce kaksen denar od mene, ce pa bi, bi pa dobil skalo v glavo. Jaz se nisem nikamor vclanil, torej tudi ne bi placal nobene "clanarine", ce bo jo kdo zahteval, ce tega ne predpisuje kaksen zakon (in ce bi, jaz ne bi bil registriran za dejavnost, ki spada tja).

Tako ali tako kot s.p. nisi zavezan za poslovanje izkljucno v registrirani dejavnosti, le vecina prohodov naj bi - kolikor je meni bilo dano vedeti - prihajala iz registriranih dejavnosti (s tem da za povrh tega nihce ne preverja). Ergo, ne registriraj dejavnosti, za katere tisti cepci mislijo, da te lahko oberejo.

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Včlanijo te avtomatsko, ko ti izdajo obrtno dovoljenje.... moram prebrati, kakšne so sankcije, če ga nimaš.... mogoče ga bom celo vrnil....

LaUros

Pripravnik
13. feb 2008
327
0
16
Ljubljana
Nekaj casa nazaj je bilo se tko, da te je GZS kar avtomaticno ob ustanovitvi sprejela, ceprov nisi nic hotel imeti z njimi.

Smo izstopili ASAP
evil.gif
in smo samo nekaj malega placali.

Patsy

Pripravnik
24. jul 2007
650
0
16
Celje
Torej, nočeš plačevati članstva OZS? Pošteno.

1. za nazaj boš moral plačati drugače te bodo izterjali (po vsej verjetnosti).
2. registriraj še kakšno dejavnost ki ni obvezna za članstvo OZS in jo daj kot osnovno (glavno) dejavnost.
in ne bo ti treba več plačevati teh oderuhov. ;-)

Nazadnje urejeno:

jaka6

Fizikalc
7. avg 2007
1.302
9
38
Družmirje
Pri meni je bilo isto ko sem odprl sp. Opravljal sem kondicijsko treniranje, včlanili so me pa v gostinstvo in turizem ter jasno poslali položnico.

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Citat:
Uporabnik Patsy pravi:
Torej, nočeš plačevati članstva OZS? Pošteno.

1. za nazaj boš moral plačati drugače te bodo izterjali (po vsej verjetnosti).
2. registriraj še kakšno dejavnost ki ni obvezna za članstvo OZS in jo daj kot osnovno (glavno) dejavnost.
in ne bo ti treba več plačevati teh oderuhov. ;-)

Imam glavno dejavnost nekaj, kar ni obvezna za članstvo v OZS, pa moram vseeno plačevati.... to kao že 2 leti ne gre več. Prej pa sem na to karto igral ja.... Če pa veš, kar jaz ne, pa prosim za odgovor

Patsy

Pripravnik
24. jul 2007
650
0
16
Celje
To je malo čudno, ker niso vse dejavnosti podvržene obveznemu članstvu OZS. Jaz imam eno takih in mi ne pošiljajo nobenih položnic.
Na tvojem mestu, bi jih poklicala in vprašala na osnovi česa plačuješ članarino.

Patsy

Pripravnik
24. jul 2007
650
0
16
Celje
Jaz imam cel kup dejavnosti registriranih, pa ne plačujem.
Poznam nekoga, ki so mu tudi računali, pa je spremenil gl. dejavnost in ne dobiva več položnic.

Ne vem kako računajo drugim, meni ne računajo nič. Sicer so pa te njihove članarine prav odurne. Če kaj zaslužiš ali ne njim je treba plačat, članstvo bi moralo biti prostovoljno ne pa izsiljeno na tak način.