Gumijasti čepki na nogah stola

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Imam en problemček, ki mi para živce. V jedilnici imam caligarisove stole, ki imajo kovinske noge. Na nogah so čepi iz trde plastike, trše kot je parket. Tako mi stoli parket lepo uničujejo vsakič, ko se kdo gor usede. Zadevo zaenkrat rešujem z nogavičkami iz filca, vendar mi je to že počasi dopizdilo:) Ima kdo idejo, kje dobit čepke iz gume ali kakšnega podobnega, od plastike mehkejšega materiala? Ali pa kakšna druga rešitev? Sam filc na nogicah ne pride v upoštev, ker takoj odpade, namreč pokrovčki morajo biti sferični. Namreč, ko se na stol usedeš se noge malenkost raztegnejo...

tkole zgleda stol:
Calligaris-LEau-4-Leg-Base-Chair-CS-1273-A_P.jpg

elektron12

Pripravnik
23. apr 2016
136
1
18
Jaz bi dal gor ravne čepke.
Če prav razumem so trenutno gor čepki ki imajo spodnji del kot polovica krogle. Potem logično da delajo luknje v tla. Če bodo ravni bi po mojem pomagalo.
To da se pa noge raztegnejo bi pa štel pod pomankljivost stola.

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
23
38
Murska republika
tako kot praviš,lahko je napaka v nogah ki se raztezajo, plastika je samo zaščita za praske kaj mehkejšega pa bo vprašanje ker enostavno ni materiala ki bi vzdržal pritisk na noge in se ne bi vgrezal oz scefral.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Javi ce najdes pametno resitev. Takih stolov se jst bojim-izogibam. Ravno zaradi gibkih nog, ker karkoli bos naredil je se vedno problem fizika. Zdaj ce bos menjal za gumaste, ti jih bo pobiralo kot radirke, ker bodo celki nesli silo ki bi jo morale prepreciti noge ki niso dovolj toge.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.517
1.109
113
Obišči stran
Sam sem rešil to s filcem, ki je pritrjen s vijakom in drži že 5 let. Je pa res, da stol ni na 4ih nogah kot tvoj. Ampak mislim, da bi to lahko uporabil enako zadevo...

Problem ki ga vidim je le fi cevi, da dobiš tak filc...

i.jpg

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Pobrusi plastiko da bo ravno nalegala na tla...zdaj verjetno pod kotom.

alfabet

Fizikalc
17. jan 2014
1.122
4
38
Poglej, če kje najdeš takšne čepke, kot so na Ikea stolih:

noga.jpg

Imajo "zglob", ali kako bi temu rekel, da se prilagajajo kotu noge.

ncnifrej

Guru
14. avg 2013
2.077
881
113
Citat:
Uporabnik pinkobalinko pravi:
http://www.ebay.ie/itm/4Pcs-Ru...7IO275sk9WO59jQ

To ne pride v poštev? Vem, da ne izgleda najbolj elegantno, ampak karkoli kar bo vstavljeno v cev, bi se znalo hitro uničiti ob kakšni strižni sili.

ce prav razumem avtorja - se noge stola podajo, ko se usedeš nanj.. tole je pa pomoje cista guma/"radirka" - pa pomoje tega premika ob obtezitvi ne omogoči?

@cbb - tko k sem ti pisal zs - heuga namest filca pa lepilna pistola
smile-1.gif