Gumenjak in 10KM motor za 4-člansko družino

Zmago1

Pripravnik
30. nov 2010
881
4
18
Zanima me če je 10KM 4-taktni tohatsu zadosti, da bi zodiac 3.4m gumenjak z 2 odraslima in 2 otrokoma in nekaj prtljage zglisiral?
Kaj pa 2-taktni ki je lažji in specifično nekaj močnejši, se spklača gledat za takega?
hvala, lp, Z

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.875
696
113
Mi smo včasih imeli še malo večjega gumača z yamaho 9.9 (2-taktna) in je s štirimi odraslimi še vedno glisiral (ampak komaj).
Tako da če otroka nista prevelika, ne bi smelo biti problem.

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.778
176
63
Ne vem, če hočeš, da ta gumenjak glisira. Če ti hočeš, pa žena sigurno noče.

lp

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Zmago1 pravi:
Zanima me če je 10KM 4-taktni tohatsu zadosti, da bi zodiac 3.4m gumenjak z 2 odraslima in 2 otrokoma in nekaj prtljage zglisiral?
Kaj pa 2-taktni ki je lažji in specifično nekaj močnejši, se spklača gledat za takega?
hvala, lp, Z

Z dvema "normalnima" osebama z lahkoto glisira, s tremi odraslimi pa že malo težje. Torej če sta majhna lahka otorka bo zadeva glisirala.

Glisiraš pa seveda, ko je morje dokaj mirno
smile-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik merdzo pravi:
Ne vem, če hočeš, da ta gumenjak glisira. Če ti hočeš, pa žena sigurno noče.

lp

Ko je morje mirno, je zadeva sneta sekira. Jaz sem mu z dvema osebama nameril po gpsu 38km/h.

Zmago1

Pripravnik
30. nov 2010
881
4
18
Recimo da zdej smo 85+70+20+10=185kg, recimo čez 4 leta pa bomo 90+75+35+20=220 kg.
Probklem je v preizkusu znanja ki seže do 10KM,...
lp

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Problem je v tem, da je zadeva brez posebnosti uporabna od Simonovega zaliva do kopalisca Koper, na kaksen Losinj bi se pa ob ne ravno idealnih razmerah v rikverc peljal.

I

Izbrisan uporabnik #488

Jaz sem se komot peljal iz Biograda na Kornate in nazaj, niti en tank ni skurilo. Je bil pa lep dan in mirno morje.

Zadeva je zelo uporabna, razen če raje gledaš Čehe na plaži.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Taki junaki, kot se opisuješ ti, se ob prvi burji znajdejo v črni kroniki.

Zadeva je primerna za popoldansko fijakanje od plaže do plaže v radiju 3-eh kilometrov, ob ugodni napovedi. Nikakor pa ni s tako banjo za rinit na odprto.

Zmago1

Pripravnik
30. nov 2010
881
4
18
Ni namen tega čolna za odprto,..gre za to da tudi če greš do bližnje plaže lahko plužiš 1 h pa ne prideš. Če pa zaglisira si tam v 15 minutah....Recimo zdaj imam 3m+5KM in če sta gor 2 odrasla zadeva zaglisira če sta prav postavljena,....čim dodaš še nekaj prtlage ali malenkostno valovanje pa ne več.
Kakor si mislim bomo nabavili zadevo drugo leto, hvala za mnenja, tistpo da zagliisra do 230kg s emi zdi še najbolj uporabno.
Kak pa dolžina čolna? 340 ali 380cm je kaj razlike?.
lp, Z

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
Taki junaki, kot se opisuješ ti, se ob prvi burji znajdejo v črni kroniki.

Zadeva je primerna za popoldansko fijakanje od plaže do plaže v radiju 3-eh kilometrov, ob ugodni napovedi. Nikakor pa ni s tako banjo za rinit na odprto.

Zelo malo je te zadeve v črni kroniki, bolj so tisti, ki z jahtami ali jadrnicami nasedejo, ker kupijo izpit in nimajo pojma o navtiki.
Ker ko je burja ali pa jugo, so itak vsi čolni zasidrani, popoldanski maestral pa seveda ni za glisiranje, malo te ofriša to pa je tudi vse.

Pa saj to se voziš pretežno ob obali ali med otoki, da praktična nima kaj biti. Marsikaj sem prevozil z gumenjakom tako da ni panike. Če je valovito pač malo bolj počasi. Očitno si tudi na pamet pisal, saj je plutje do Kornatov iz Biograda med otoki. Poleti je vreme predvidljivo, itak pa ko je slabo še za kopanje ni.

Do sedaj je bilo najbolj neugodno na Hvaru v kanalu, pa ne zaradi vetrov, ampak divjega prometa.

Drugače pa seveda to ni za odprto morje, saj je tudi prepovedano s takšnim čolnom.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Zmago1 pravi:
Ni namen tega čolna za odprto,..gre za to da tudi če greš do bližnje plaže lahko plužiš 1 h pa ne prideš. Če pa zaglisira si tam v 15 minutah....Recimo zdaj imam 3m+5KM in če sta gor 2 odrasla zadeva zaglisira če sta prav postavljena,....čim dodaš še nekaj prtlage ali malenkostno valovanje pa ne več.
Kakor si mislim bomo nabavili zadevo drugo leto, hvala za mnenja, tistpo da zagliisra do 230kg s emi zdi še najbolj uporabno.
Kak pa dolžina čolna? 340 ali 380cm je kaj razlike?.
lp, Z

Kateri model to gledaš, mogoče Zoom?

Jaz bi vzel 380 (to je za 4 osebe povsem dovolj), to je za dobrih 1300 EUR, vendar pa bo tu 10PS res spodnja meja. Glisiral boš seveda ko bo mirno, sicer se boš isto "cijazil" uro do mirne plaže brez Čehov, a se vseeno splača
smile-1.gif

Seveda ne pozabiti, da je potrebno takšen čoln in motor zavarovati ter registrirati. Glede na težo in velikost pa boš potreboval pomoč pri splovljenju... Jaz imam 310ko in jo lahko dam sam v vodo.

img4605.jpg

Raketa z dvema, sam se komaj pelješ, je pa res da ima tomosaki le dobrih 8PS na propelerju, tako da bo Tohatsu (vzemi 2takter ajnšpric) še močnejši=bolj navit, ni pa nujno da ima več navor, saj je tomosaki 250ccm, tohatsu pa 200 tako da se pozna.

Zmago1

Pripravnik
30. nov 2010
881
4
18
O registraciji , zav. in vinjeti vem. Zavarovanje je 50€, vinjeta 40€ za registracijo ne vem ampak ni drago, mislim da 50 ali 80€ za 5 let.

Čoln bo Zodiac Cadet 340 za 1.500€, motor pa tohatsu 4T za 1.800€, mogoče ga maznem komplet v kaki akciji za 3.000
smile-1.gif
ali rabljenega za ene 2k.
2T 10KM ne bo za dobit v kombinaciji s takim čolnom, ne vem pa kako je če kupim samo 2T motor z registriranega čolna, ali ga lahko jaz registriram na novem čolnu ker novih malih 2T ne prodajajo več????

Zdej imam Cadeta 280 in tohatsu 5 in ga kar glisira z dvema na mirnemmorju,...

Kaj je zdej s tem da 4T z istim konji manj potegne a je res to ali ne???

lp, Z

Zmago1

Pripravnik
30. nov 2010
881
4
18
Kakor gledam so 10 in 15 KM večinoma isti motorji torej je razlika v vplinjaču, elektroniki ali čemu? Je kateri znan da se da predelat iz 10-->15 za normalno ceno, je že kdo delal to? V tem primeru bi tudi novega vzel in sem miren za 10 let...
lp, z

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:

Očitno si tudi na pamet pisal, saj je plutje do Kornatov iz Biograda med otoki.

Poznam, poznam, tam ko prideš ven izza Vrgade je do Žuta precejšen del odprtega morja, preden prideš spet v zavetje Kornatov.
Sicer pa, če si upaš - go fo it. Jaz si ne bi. Predvsem zaradi razdalje, ker Biograd - Kornati ni tako majhna razdalja za tako malo gumico.

I

Izbrisan uporabnik #488

Dobra urca prijetne vožnje na 3/4.
Drugače pa imaš delno prav, ker jaz sem imel v mislih Dugi otok, delno Kornati...
smile-1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
s temle

Poleti je vreme predvidljivo

se ne bi strinjal. sem bil pred leti z izkušenim morjeplovcem, penzijo dočakal na rušilcu, potem mu je Franjo vzel kune in je poveljeval ribiškim ladjam, pa turističnim.., na enem izletu. izgledalo je mirno, sončno, napoved je bila super. smo se šli potepat. ravno smo dobro zapustili otoke in otočke, se je naredilo sranje, valovi so barko premetaval, voda je letela bna vse strani. polovici ekipe je bilo slabo in je sedela k prbita, drugi smo pa letel po abrki gor dol. sam model je flegma upogibal kolena in se režal.

dijo_porko

mona
6. sep 2007
2.134
70
48
123
Se strinjam. Ko se poleti na zahodu stemni (zaradi oblakov), po možnosti še v obliki nakovala, imaš zelo malo časa, da prideš nekam na varno.

LP