Gume za Honda CR-V - pomoč pri nakupu

Marezi

Pripravnik
2. jun 2009
296
0
16
Pozdravljeni!

Dimenzija na Hondi CR-V za gume naj bi bila 225/65/R17.

Prosil bi za nasvet katere gume naj kupim. Ker se je izkazalo, da t.i. "all-year" (torej letno/zimske) ustrezajo našim vremenskim razmeram bi tudi takšen tip gum tokrat iskal. Kaj torej priporočate? Mislim iz vidika kateri proizvajalec in kateri model gume.

Hvala za pomoč!

Marezi

Pripravnik
2. jun 2009
296
0
16
225/65/R17 je dimenzija gume. Kaj priporočate za zimsko gumo?

Ali se lahko poleti vozim z zimsko iz vidika zakonodaje, da mi nebi tudi zavarovalnica komplicirala?

LP

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Kaj pa tole? klik
Graberce ponavadi kar pohvalijo.

Zimske imam jaz Pirelli Scorpion. Drži ko majka, po snegu je še nisem imel priložnosti vozit ampak kakor berem razne reviewe in mnenja je zelo solidna zadeva.

Marezi

Pripravnik
2. jun 2009
296
0
16
Citat:
Uporabnik trigga pravi:
Kaj pa tole? klik

Zimske imam jaz Pirelli Scorpion. Drži ko majka, po snegu je še nisem imel priložnosti vozit ampak kakor berem razne reviewe in mnenja je zelo solidna zadeva.

Točno to gumo sem ravno gledal od Pirellija
smile-1.gif
Torej praviš, da se dobro obnese? To je za 4x4 ane?

Bom verjetno kar to vzel, ker sem našel dobro ceni na spletu. A mogoče veš če se lahko tudi poleti z njo voziš? Se fejst obrablja? Kako se obnese poleti?

Mi lahko zavarovalnica kaj komplicira če bi bog ne daj imel kakšno nesrečo poleti z zimskimi gumami?

Marezi

Pripravnik
2. jun 2009
296
0
16
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
Zimske gume poleti niso prepovedane.

Iz strani zakonodaje in policije ne. Ampak me pa zanima če katera zavarovalnica to ne dopušča iz vidika veljavnosti zavarovalne police..

GFors

Pripravnik
12. okt 2007
406
0
16
Obišči stran
Nima veze z zavarovalico. Moraš pa vedet, da je zaradi visokih temperatur poleti obraba zimske gume (še posebej na težkem avtu kot CR-V) precejšnja.

All season pa tudi jaz odsvetujem. Smo jih imeli na novem CR-V (torej 18 col) in je bila katastrofa, še posebej pozimi. Ob malo snega tudi 4 kolesni pogon ni pomagal
smirk-1.gif

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Letos sem pustil nove zimske tudi poleti in je bila obraba minimalna, če voziš previdno. Pač po avtocesti ga ne tiščiš pa v ovinke zmerno. Teža avta tudi naredi svoje moj ima za primerjavo 1300kg.

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Citat:
Uporabnik Marezi pravi:
Citat:
Uporabnik trigga pravi:
Kaj pa tole? klik

Točno to gumo sem ravno gledal od Pirellija
smile-1.gif
Torej praviš, da se dobro obnese? To je za 4x4 ane?

Bom verjetno kar to vzel, ker sem našel dobro ceni na spletu. A mogoče veš če se lahko tudi poleti z njo voziš? Se fejst obrablja? Kako se obnese poleti?

Mi lahko zavarovalnica kaj komplicira če bi bog ne daj imel kakšno nesrečo poleti z zimskimi gumami?

Meni je zelo ok. Vozil sem jo do junija, potem sem dal gor yokohamo.

Obrabe ni pretirane,