GSM v računalniške zvočnike

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.952
-397
113
dons sm dobu eno idejo.
Ker (iz meni nejasnega razloga) bananice od gsm slušalk niso une standardne, ko so od pc zvočnikov recimo, bi rad nekako te stvari skupaj povezal. Ker mislim, da je manjša gsm bananica itak samo marketinška fora, bi jest lepo na slušalkah od gsm odrezal slušnike, na pc zvočnikih pa bananico! itak sta povsod 2 kabla. In pol bi te skupaj dal in bi to mogl špilat, a ne? in pol bi lahko muziko vrtel iz gsm-ja... ojačevalec imajo itak zvočniki, a ne?

a bi to delal?

aja, drugače nisem elektrotehnik...
wink-1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Bo delalo ja, če je analogni izhod iz gsm-a potem je čisto vseeno kakšen jack je.

Če imajo zvočniki ojačevalec pa je od zvočnikov odvisno. Če imajo svoje napajanje potem že imajo.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.952
-397
113
Kako pa se reče takemu adapterju? pa zakaj bi zapravljal, če lahko sam naredim. Kupil bi edino take konektorčke, da bi to lahko pol pretikal... Da bi lahko slušnike nazaj nataknil, pa to... to bom dobu kje?

South: imajo svoje napajanje! Matr, kere ideje imam! Na pc zvočnike imam pa že dolgo zvezane ene zvočnike od stolpa, pa kr dobr delajo!
cool-1.gif

Nazadnje urejeno:

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.952
-397
113
ja kje pa to dobiš pri nas?

sm mal razmišljal, pa bi bilo res bl pametno tole kupit, sploh če je tok poceni!

kako se reče temu po naše?

neki se mi zdi, da bi Delko to imel...?

Nazadnje urejeno:

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.252
328
83
Pa v bigbangu so imeli tudi, vsaj jaz sem ga tam vzel. Mislim da je 3,5 na 2,5 konverter.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.952
-397
113
uredu ja...

Hvala, bom šel malo naokoli pogledat!!!

a kdo ve, zakaj ni ga gsm že serijsko 3,5???

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
Saj nekateri imajo.... nekateri pač ne. Glavni razlog je verjetno varževanje s prostorom. 2.5mm je pač manjše od 3.5mm (pa to je samo debelina). Pri globini je še večja razlika...

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.767
167
63
Na SE imam original slušalke (ampak ne tiste priložene), ki imajo del s slušalkami in mikrofonom ločen preko standardne bananice. Torej specifičen SE konektor, ki gre v telefon na eni strani ter vtor za bananico na drugi strani.

lp

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Ena varjanta je pa še preko bluetooth. Na PC-ju bi moral imeti bluetooth headset service, s tem bi telefon pc prepoznal kot slušalko in bi ga tako tudi uporabljal.