Kdor ima grozdje doma in si rad naredi kak domač liker za med vikendi ob kavi:
Belo grozdje (jaz sem uporavil isabelo) operes in potrgas jagode dol.
Le te zlagaš v steklen kozarec od medu, kumaric,... Eno plast jagod, ki ji zasujes s sladkorejm. Tako plastis skoraj do vrha (na 3/4) in nato vse skupaj zalijes z snopsem. Dobro zapres in postavis na okensko polico (soncna lega) in pusti mediti mesec al dva.
Nato zavres vodo in jo ohladis..si pripravis snops, odpres kozarec in tekocino prek cedila prelijes v posodo/ lonec. Dodas snops in vodo po obcutku. Natocis v steklenice in uzivas ob pitju.
Prvotno gre v kozarec malo snopsa (2 deci) zato bo zmedena tekocina hudo sladka in svohcana. Sam sem v pol litra dodal se cca. pol litra snopsa in kake 3 deci vode.
Lahko se dela tudi iz temnega grozdja a okus zal ni tako dober kot iz belega.
Belo grozdje (jaz sem uporavil isabelo) operes in potrgas jagode dol.
Le te zlagaš v steklen kozarec od medu, kumaric,... Eno plast jagod, ki ji zasujes s sladkorejm. Tako plastis skoraj do vrha (na 3/4) in nato vse skupaj zalijes z snopsem. Dobro zapres in postavis na okensko polico (soncna lega) in pusti mediti mesec al dva.
Nato zavres vodo in jo ohladis..si pripravis snops, odpres kozarec in tekocino prek cedila prelijes v posodo/ lonec. Dodas snops in vodo po obcutku. Natocis v steklenice in uzivas ob pitju.
Prvotno gre v kozarec malo snopsa (2 deci) zato bo zmedena tekocina hudo sladka in svohcana. Sam sem v pol litra dodal se cca. pol litra snopsa in kake 3 deci vode.
Lahko se dela tudi iz temnega grozdja a okus zal ni tako dober kot iz belega.